Περιμένοντας την ευκαιρία του...

Aπό paok24.com: Όπως ενημερωθήκατε νωρίτερα μέσα από το PAOK24, το ντέρμπι στο "Γ. Καραϊσκάκης" μεταξύ Ολυμπιακού και ΠΑΟΚ δεν θα διευθύνει ο Ελβετός Σάντρο Σέρερ, αλλά ο συμπατριώτης του, Σαν Φενταγί.
Πηγή: paok24.com
Περιμένοντας την ευκαιρία του...

Όπως ενημέρωσε σχετικά η ΕΠΟ, η απρόσμενη αυτή αλλαγή οφείλεται σε τραυματισμό του Σέρερ, με τον αντικαταστάτη του να είναι πιο έμπειρος σχετικά βάσει του βιογραφικού του.

Ο - γεννημένος στις 11 Νοεμβρίου 1982 - Σαν Φενταγί πραγματοποίησε το ντεμπούτο του στην πρώτη κατηγορία Ελβετίας τον Δεκέμβριο του 2011 και έκτοτε έχει "σφυρίξει" 95 παιχνίδια, 5 εκ των οποίων τη φετινή σεζόν (Βασιλεία - Σεντ Γκάλεν 1-2, Βασιλεία - Σιόν 3-2, Τουν - Λουγκάνο 1-1, Σιόν - Γιουνγκ Μπόις 0-3 και Γιουνγκ Μπόις - Βασιλεία 7-1).

Σε ότι αφορά τον προβιβασμό του σε διαιτητή FIFA, αυτός έλαβε χώρα το 2016, με τον Φενταγί να μην έχει ακόμα οριστεί σε κάποιο παιχνίδι ομίλων του Τσάμπιονς Λιγκ ή του Γιουρόπα Λιγκ και την παρουσία του σε ευρωπαϊκές διοργανώσεις να περιορίζεται σε 4 παιχνίδια προκριματικών φάσεων (2 του Τσάμπιονς Λιγκ και 2 του Γιουρόπα Λιγκ), καθώς και σε 4 ματς του Τσάμπιονς Λιγκ Νέων, το ένα εκ των οποίων ήταν το περσινό Γιουβέντους - Ολυμπιακός 3-1.

Αξίζει δε να σημειωθεί πως ο 35χρονος διαιτητής έχει στο "παλμαρέ" του δύο αγώνες στο πρωτάθλημα Σαουδικής Αραβίας, έναν πρόπερσι και έναν πέρσι, έναν αγώνα του περσινού πρωταθλήματος Κατάρ, ενώ ήταν ο διαιτητής του τελικού του... Κυπέλλου Λιχτενστάιν τη σεζόν 2013-14 (Βαντούζ - Έσεν Μάουρεν 6-0).

Τη φετινή σεζόν, εκτός από τα πέντε παιχνίδια του πρωταθλήματος Ελβετίας, διεύθυνε και το παιχνίδι μεταξύ Σουντούβα και ΑΠΟΕΛ (3-1) για τον πρώτο προκριματικό γύρο του Τσάμπιονς Λιγκ, καθώς και το παιχνίδι Κυπέλλου Ελβετίας μεταξύ FC Μπράιτενράιν και Ζυρίχης (2-4).

Σε ολόκληρη την επαγγελματική του καριέρα, ο Φενταγί έχει "σφυρίξει" 343 παιχνίδια, έχει βγάλει 1.489 από το τσεπάκι του την κίτρινη κάρτα (4,34 ανά παιχνίδι) και 103 φορές την κόκκινη, ενώ έχει υποδείξει 113 πέναλτι.

Για την αντικατάσταση πάντως του Σέρερ με τον Φενταγί, η ΠΑΕ ΠΑΟΚ δεν έχει κάνει κάποιο σχόλιο...

Διαβάστε ακόμη...