«Οι Έλληνες διαιτητές δεν μπορούν ή δεν θέλουν να βγάλουν τις αρετές τους»

Από paok24.com: Για το ξεκίνημα του ΠΑΟΚ στο νέο πρωτάθλημα, την παρουσία ξένων διαιτητών αλλά και για τα παιχνίδια με Άρη και Ολυμπιακό μίλησε ο Γιώργος Τουρσουνίδης.
Πηγή: paok24.com
«Οι Έλληνες διαιτητές δεν μπορούν ή δεν θέλουν να βγάλουν τις αρετές τους»

Αναλυτικά τα όσα δήλωσε στον Libero 107.4:

Για τον ΠΑΟΚ της φετινής σεζόν: «Στην ομάδα μας είναι καλά τα πράγματα. Ο ΠΑΟΚ είναι ίδια ομάδα, με το ρόστερ να έχει μείνει ίδιο. Θέλω να πιστεύω ότι θα δούμε την ομάδα να παίζει σπουδαίο ποδόσφαιρο. Η ομάδα έχει ποιότητα και οργάνωση πλέον με τον Ιβάν Σαββίδη. Πέρσι πήγαινα στο γήπεδο και χαιρόμουν, κάτι ανάλογο θέλω να δω και φέτος.

Η ομάδα ξεκίνησε πάρα πολύ νωρίς και μπήκε στα βαθιά νωρίς. Έπαιξε έξι παιχνίδια στα προκριματικά του Champions League. Θα βρει τα πατήματα του ο ΠΑΟΚ και θα έρθουν τα παιδιά σε υψηλά στάνταρ απόδοσης και θα δούμε ότι η ομάδα θα είναι η καλύτερη στην Ελλάδα».

Για την παρουσία του Γκεστράνιους στο ντέρμπι με την ΑΕΚ: «Σίγουρα παίζει ρόλο ότι ο διαιτητής άφησε το παιχνίδι να παιχτεί. Δεν υπήρχε γκρίνια και μουρμούρα. Αυτά που βλέπουμε φέτος από τους Έλληνες διαιτητές δεν υπάρχουν. Είδαμε ένα όμορφο παιχνίδι, χωρίς γκρίνιες και μουρμούρες.

Υπάρχουν και Έλληνες διαιτητές αξιόλογοι και καλοί. Ίσως δεν μπορούν, ίσως δεν θέλουν να βγάλουν τις αρετές τους. Το κλίμα γύρω από την διαιτησία είναι επιβλαβές. Είμαι θετικός για τους ξένους διαιτητές, γιατί δεν θα υπάρχει καχυποψία και έχουν άλλη νοοτροπία και φιλοσοφία για το ποδόσφαιρο και πέρσι στον τελικό ο διαιτητής ήταν εξαιρετικός».

Για το αν θα διάλεγε ξένους ή Έλληνες διαιτητές: «Θα διάλεγα τους ξένους διαιτητές».

Για το ματς με τον Άρη: «Αυτές τις ημέρες ανυπομονώ να περάσει η ώρα να πάω στην Τούμπα, να δω τον ΠΑΟΚ σε αυτό το παιχνίδι. Είναι όμορφο μετά από τόσα χρόνια που ανέβηκε ο Άρης. Η διαφορά δυναμικότητας είναι τεράστια, αλλά δεν παύει να είναι ένα ΠΑΟΚ-Άρης μετά από χρόνια».

Για την παρουσία παικτών που θα παίξουν πρώτη φορά αντίπαλοι με τον Άρη: «Οι Έλληνες και το τιμ που είναι γύρω από την ομάδα, πρέπει να περάσουν στους υπόλοιπους τι σημαίνει αυτό το παιχνίδι, για την ομάδα και τον κόσμο. Σε αυτό το παιχνίδι πρέπει να μπουν τα παιδιά και να δείξουν την διαφορά που υπάρχει. Θέλω να πιστεύω ότι γνωρίζουν τι εστί αυτό το παιχνίδι».

Για το ντέρμπι με τον Ολυμπιακό: «Έχω δει τον Ολυμπιακό. Θεωρώ ότι είναι λίγο καλύτερος από την περσινή ομάδα. Ο ΠΑΟΚ έχει καλύτερη ομάδα. Είναι ένα ντέρμπι, αλλά τα παιδιά με την ποιότητα που έχουν, θα πάνε εκεί θα παίξουν το ποδόσφαιρο που ξέρουν και θα πάρουν το θετικό αποτέλεσμα».

Διαβάστε ακόμη...