«Έχει λείψει το ΠΑΟΚ - Άρης από τη Θεσσαλονίκη»

Από sdna.gr: Το "El classico" της Θεσσαλονίκης επιστρέφει, καθώς ΠΑΟΚ και Άρης διασταυρώνουν τα... ξίφη τους στο θεσμό του Κυπέλλου και ο Γιώργος Κούτσης μίλησε στο SDNA για τις αναμνήσεις του από τα εν λόγω ντέρμπι.
Πηγή: sdna.gr
«Έχει λείψει το ΠΑΟΚ - Άρης από τη Θεσσαλονίκη»

Αγωνιζόμενος στον Άρη και εν συνεχεία στον ΠΑΟΚ, φορώντας μάλιστα και το περιβραχιόνιο του αρχηγού, ο Γιώργος Κούτσης γυρίζει το χρόνο μερικά χρόνια πίσω, με αφορμή το ντέρμπι ανάμεσα στον ΠΑΟΚ και τον Άρη για το Κύπελλο Ελλάδας.

Το "El classico" της Θεσσαλονίκης είναι κάτι γνώριμο για τον ίδιο, καθώς έχει αγωνιστεί σε εννέα, στην πλειοψηφία τους μάλιστα σε όλο το ενενηντάλεπτο, είτε με τα "ασπρόμαυρα", είτε με την "κιτρινόμαυρη" φανέλα.

Ο Γιώργος Κούτσης, αναπολεί, μέσω του SDNA, εκείνα τα χρόνια, εκμυστηρεύοντας μας μάλιστα και μερικά... αστεία περιστατικά. Φυσικά, δεν θα μπορούσε να μην αναφερθεί στον τελικό του 2003, όπου ο Δικέφαλος στέφθηκε κυπελλούχος επικρατώντας του Άρη με 1-0 στην Τούμπα.

H συζήτηση μας ξεκίνησε με τον ίδιο να εκφράζει το πόσο έχει λείψει αυτό το παιχνίδι, σημειώνοντας ωστόσο ότι μεγαλύτερο ενδιαφέρον θα έχει το ματς του πρωταθλήματος... «Όλοι έχουν αναπολήσει αυτό το ντέρμπι. Έχει λείψει. Από εκεί και πέρα η δυναμικότητα των δύο ομάδων διαφέρει. Έχουμε έναν ΠΑΟΚ που πρωταγωνιστεί για το πρωτάθλημα τα τελευταία χρόνια, έχοντας ένα αξιόλογο ρόστερ, έναν κορμό και έναν προπονητή που έχει για δεύτερη σεζόν την ομάδα.

Για τον Άρη είναι διαφορετικά τα πράγματα. Είναι μία ομάδα που επέστρεψε στη Super League μετά από τέσσερα χρόνια. Μία καινούργια ομάδα, η οποία όμως είναι πολύ αξιόλογη και αξιόπιστη. Μία ομάδα που βγάζει φάσεις και είναι ανταγωνιστική και αγωνιστική. Δεν έχει όμως την πολυτέλεια στην πληθώρα των καλών παικτών για να μπορεί να διαχειριστεί το συγκεκριμένο παιχνίδι. Ο ΠΑΟΚ έχει καλύτερες λύσεις στο ροτέισιον για να ξεκουράσει παίκτες. Αυτή είναι η διαφορά.

Όμως πιστεύω ότι μεγαλύτερο ενδιαφέρον θα έχει το παιχνίδι του πρωταθλήματος. Αυτό δεν πιστεύω ότι είναι ένα παιχνίδι που καθορίζει κάτι. 99% θα προχωρήσει ο ΠΑΟΚ και ο Άρης στην επόμενη φάση, άρα δεν έχει τόσο μεγάλο ενδιαφέρον από αυτή την άποψη. Ενώ η βαθμοί για το πρωτάθλημα... καίνε».

Στάθηκε δε στη σημασία των εν λόγω ντέρμπι για την Θεσσαλονίκη: «Σίγουρα έχει μεγάλο ενδιαφέρον για την πόλη γιατί θα δούμε πως θα ανταποκριθούν και οι δύο ομάδες. Οι ποδοσφαιριστές δεν έχουν βιώσει κάτι τέτοιο. Στους περισσότερους είναι η πρώτη φορά που παίζουν ένα τέτοιο παιχνίδι. Όμως θα πω και πάλι ότι και οι δύο θεωρώ ότι δεν το βλέπουν σαν ένα ντέρμπι από τα παλιά. Αυτό θα φανεί στο ματς του πρωταθλήματος. Εκεί θα έχει ένα ισχυρό... άρωμα ντέρμπι της πόλης».

Στη συνέχεια ανέτρεξε στις αναμνήσεις του από τον τελικό του 2003 ανάμεσα σε ΠΑΟΚ και Άρη στην Τούμπα, στον οποίο βρισκόταν στο αρχικό σχήμα του Δικεφάλου: «Ήταν πολύ δύσκολο για εμάς, γιατί ήταν ένα παιχνίδι μέσα στην Τούμπα. Ήταν ένα ματς και εκεί μπορούν να γίνουν πάρα πολλά. Το να χάναμε το κύπελλο από τον Άρη στην Τούμπα αντιλαμβάνεστε ότι θα μας έγραφε η ιστορία με μαύρα γράμματα. Άρα είχαμε μεγάλο άγχος.

Αποκλείσαμε και την ΑΕΚ και τον Ολυμπιακό, ενώ ο Άρης είχε πιο βατό πρόγραμμα στον δρόμο προς τον τελικό. Εκτιμώ ότι ήταν ένα παιχνίδι- ντέρμπι, παίζαμε στην έδρα μας αλλά αυτό το πλεονέκτημα κάποιες φορές σου γυρίζει μπούμερανγκ».

Παράλληλα, αποκάλυψε ένα χιουμοριστικό περιστατικό... «Όλα τα ντέρμπι έχουν το χρώμα τους. Είναι διαφορετικά. Θυμάμαι ένα ντέρμπι που παίζαμε στα Τρίκαλα με τον Άρη και μέσα ήταν κάτι κόκορες. Ο Γεωργιάδης ντρίπλαρε και έναν κόκορα κάποια στιγμή (γέλια). Οπότε έχει και αυτή τη νότα και καλό είναι να κλείσουμε έτσι. Πρέπει να το χαρεί ο κόσμος. Να βάλουν κάτω οι ποδοσφαιριστές τη δυναμική και το ταλέντο τους και να προσφέρουν ένα ωραίο θέαμα στον κόσμο».

Συζητώντας για τα ρόστερ των δύο ομάδων, έχοντας την προπονητική εμπειρία, ανέλυσε τα πλεονεκτήματα της κάθε μιας, αλλά και τους παίκτες κλειδιά: «Αγωνιστικά οι παίκτες κλειδιά είναι στον σχηματισμό των δύο ομάδων. Δηλαδή που έχει το πλεονέκτημα η μία και που η άλλη. Απλά ο ΠΑΟΚ έχει τη δυνατότητα να έχει ποδοσφαιριστές πρώτης γραμμής. Έχει πιο πολλές επιλογές. Άρα οι παίκτες κλειδιά είναι το πλούσιο ρόστερ και εκτιμώ ότι αυτοί είναι οι μεσοεπιθετικοί. Από την άλλη ο Άρης πρέπει να προσέξει το ανασταλτικό του κομμάτι και οι παίκτες κλειδιά θα είναι οι αμυντικοί».

Κλείνοντας, δεν θα μπορούσε να μην αναφερθεί στο που μπορούν να στοχεύουν οι δύο ομάδες τη φετινή σεζόν: «Ο ΠΑΟΚ είναι ξεκάθαρο ότι θα πρωταγωνιστήσει για το πρωτάθλημα. Ο Άρης εκτιμώ ότι θα παλέψει για το ευρωπαϊκό εισιτήριο και οι ομάδες που θα παλέψει θα είναι ο Ατμόμητος, ο Πανιώνιος και ενδεχομένως η Τρίπολη. Εκεί θα φανούν και οι δυνατότητες του Άρη. Αν μπορεί να πάρει ένα εισιτήριο για το Europa League».

Διαβάστε ακόμη...