«Ραντεβού» Λουτσέσκου-Ακπόμ

Τίποτα δεν αφήνει στην τύχη ο προπονητής του ΠΑΟΚ
Πηγή: paok24.com
«Ραντεβού» Λουτσέσκου-Ακπόμ

Η απόδειξη για την ποιότητα και την πληθώρα επιλογών όσον αφορά στο ρόστερ του ΠΑΟΚ ήρθε και μέσα από τη χτεσινή επικράτηση στο ντέρμπι με την ΑΕΚ.

Ο «Δικέφαλος» έχει τα χαρακτηριστικά και τον αριθμό των παικτών να υποστηρίξει διαδοχικές και απαιτητικές αναμετρήσεις, δίνοντας λύσεις επιπέδου στον προπονητή του.

Η πληθώρα επιλογών του Λουτσέσκου είναι τέτοια που πολλές φορές καλείται να αφήσει εκτός αποστολής πολύ ικανούς παίκτες που σε άλλες ομάδες θα ήταν βασικοί κι αναντικατάστατοι.

Χαρακτηριστικό παράδειγμα είναι η περίπτωση του Ακπόμ, ενός νέου ποιοτικού παίκτη στο «ασπρόμαυρο» ρόστερ, ο οποίος καλείται να κερδίσει τη θέση του και να βρει τον ρόλο του σε ένα δουλεμένο για μήνες σύνολο.

Ο Λουτσέσκου δεν αφήνει τίποτα στην τύχη και γνωρίζει πως ένα από τα βασικά μυστικά για την επιτυχία της ομάδας του είναι η δική του σωστή διαχείριση του υλικού, αγωνιστική και ψυχολογική.

Σε αυτό το πλαίσιο, σύμφωνα με πληροφορίες του PAOK24, ο Ρουμάνος τεχνικός με αφορμή τις αποφάσεις του είχε τις προηγούμενες ημέρες ένα τετ-α-τετ με τον Ακπόμ, κάτι που συνηθίζει να κάνει με τους ποδοσφαιριστές του όταν θεωρεί ότι χρειάζεται.

Ο 49χρονος προπονητής ξεκαθάρισε στον νεαρό επιθετικό ότι πιστεύει πολύ στις δυνατότητες του, ότι είναι ικανοποιημένος από την προσπάθεια του και ότι υπολογίζει στη σταδιακή ένταξη του στο πολύ ανταγωνιστικό σύνολο του ΠΑΟΚ.

Ο Λουτσέσκου τόνισε στον Ακπόμ πως χρειάζεται να συνεχίσει τη σκληρή δουλειά, τόσο γιατί το νεαρό της ηλικίας του του αφήνει περιθώρια βελτίωσης και εξέλιξης, αλλά και για να μπορέσει να αφομοιώσει τις οδηγίες εκείνου και των συνεργατών του, μαθαίνοντας τα «θέλω» του, προκειμένου να γίνει πιο άμεσα κομμάτι της ομάδας.

Θεωρείται βέβαιο ότι ο Ακπόμ στο αναγκαστικό ροτέισον που θα υπάρξει λόγω των συνεχόμενων αγώνων, θα πάρει τις ευκαιρίες του να δείξει τις δυνατότητες του, βρίσκοντας ρόλο και περισσότερο χρόνο στη νέα του ομάδα.

Το τι μπορεί να κάνει, άλλωστε, το έδειξε στη Ν. Σμύρνη. Δε θα έχει πάντα και παντού Καμπούρηδες...

Διαβάστε ακόμη...