Το προφίλ της Bahcesehir

Από paokbc.gr: Η αποστολή του ΠΑΟΚ αναχώρησε σήμερα το πρωί για την Κωνσταντινούπολη εν όψει των δύο φιλικών αναμετρήσεων με την Bahcesehir, το απόγευμα του Σαββάτου (22/9, 18:00) και το μεσημέρι της Κυριακής (15:00).
Πηγή: paokbc.gr
Το προφίλ της Bahcesehir

Η Bahcesehir μετράει μόλις έναν χρόνο ζωής, καθώς μόλις πέρυσι, το 2017 πήρε τη θέση της Αcibadem University στην δεύτερη κατηγορία της Τουρκίας. Πέρυσι, έφτασε μέχρι τους τελικούς των playoffs της δεύτερης κατηγορίας, όπου έχασε από την Afyon, αλλά τελικά θα παίξει στην πρώτη κατηγορία, καθώς αντικατέστησε την Eskisehir, η οποία πτώχευσε.

Μπορεί, λοιπόν, να ετοιμάζεται για την πρώτη της σεζόν στην «μεγάλη κατηγορία» του τουρκικού μπάσκετ, αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι οι προσδοκίες δεν είναι μεγάλες. Στον πάγκο της ομάδας βρίσκεται ο... γνωστός μας, Στέφανος Δέδας, ο οποίος έκανε τα πρώτα προπονητικά του βήματα στο «Παλατάκι» ως μέλος του τεχνικού επιτελείου του ΠΑΟΚ από το 2001 ως το 2005. Ο 36χρονος προπονητής βρίσκεται στην Τουρκία από το 2013, καθώς αρχικά ήταν για μια διετία μέλος του προπονητικού επιτελείου της Gaziantep και στη συνέχεια πρώτος προπονητής της ομάδας μέχρι και τον περασμένο Νοέμβριο.

Το ρόστερ της Bahcesehir είναι γεμάτο με παίκτες που έχουν πλούσια καριέρα τόσο στο ευρωπαϊκό μπάσκετ όσο και στο ΝΒΑ. Στη θέση του πλέι μέικερ έχει αποκτηθεί ο διεθνής Ισπανός Quino Colom (1988, 1.88), ο οποίος έχει αγωνιστεί στην Ευρωλίγκα με την Unics Kazan, ενώ στην περιφέρεια ξεχωρίζει η παρουσία των Andy Rautins (1986, 1.93) και Chris Bubb (1990, 1.96). Ο Rautins βρέθηκε στο νούμερο 38 του draft του 2010, έπαιξε στους New York Knicks και τα τελευταία χρόνια έχει αγωνιστεί σε Varese, Gaziantep και Banvit, ενώ ο Bubb έχει αγωνιστεί στους Boston Celtics και πέρυσι φόρεσε τη φανέλα της Lokomotiv Kuban. Στην front line συναντάμε τους DJ White (1986, 2.06) και Marcus Slaugther (1985, 2.03). O White ήταν στο νούμερο 29 του draft του 2008 από τους Boston Celtics και πέρυσι τέθηκε αντιμέτωπος με τον ΠΑΟΚ ως παίκτης της Gaziantep, ενώ ο Slaughter έχει σπουδαία καριέρα στην Ευρώπη, με αποκορύφωμα την κατάκτηση της Ευρωλίγκας το 2015 με τη φανέλα της Ρεάλ Μαδρίτης. Από τους Τούρκους παίκτες ξεχωρίζει ο Emir Preldzic (1989-2.06), ο οποίος μετράει αρκετές διεθνείς συμμετοχές με την Εθνική ομάδα της χώρας του και έχει αγωνιστεί σε Fenerbahce, Darussafaka και Galatasaray.

Το σημερινό φιλικό αρχίζει στις 18:00 και το αυριανό στις 15:00, ενώ και για τα δύο παιχνίδια θα υπάρχει ενημέρωση από τα social media της ΚΑΕ ΠΑΟΚ...

Διαβάστε ακόμη...