«Ο Γκεστράνιους δεν χάνει τον έλεγχο του αγώνα» (vid)

  Από sdna.gr: Ο Ματίας Γκεστράνιους θα σφυρίξει το ΠΑΟΚ - ΑΕΚ και ο Έλληνας ποδοσφαιριστής, Χάρης Χαντζόπουλος που έχει αγωνιστεί σε ματς με τον Φινλανδό ρέφερι τον αναλύει στο SDNA.
Πηγή: sdna.gr
«Ο Γκεστράνιους δεν χάνει τον έλεγχο του αγώνα» (vid)

Ο Φινλανδός διαιτητής θα είναι το πρόσωπο των ημερών στην Ελλάδα με αποκορύφωμα το βράδυ της Κυριακής, καθώς θα διευθύνει το μεγάλο ντέρμπι της αγωνιστικής ανάμεσα στον ΠΑΟΚ και την ΑΕΚ στην Τούμπα.

Στο άκουσμα του ονόματος του Ματίας Γκεστράνιους, όλοι αναρωτιούνται τι σόι διαιτητής είναι; Παίζει έδρα; Δείχνει πολλές κάρτες; Χάνει τον έλεγχο του ματς; Επηρεάζεται από την κερκίδα; Θα τα καταφέρει σε μια καυτή ατμόσφαιρα;

Ο Ματίας Γκεστράνιους πριν από περίπου έναν χρόνο (9 Σεπτεμβρίου 2017) είχε σφυρίξει το ντέρμπι της δεύτερης κατηγορίας του φινλανδικού πρωταθλήματος μεταξύ KPV και Γιάρο και σε εκείνο το ματς με τη φανέλα της Γιάρο έπαιξε σε όλο το ενενηντάλεπτο ο Έλληνας κεντρικός αμυντικός Χαράλαμπος Χαντζόπουλος.

Ο 24χρονος υψηλόσωμος στόπερ, πλέον της KPV, μιλάει στο SDNA για τον ρέφερι Γκεστράνιους και την επιρροή του στο χορτάρι. Άλλωστε, στο ματς που σφύριξε ο Φινλανδός διαιτητής τον Έλληνα άσο δεν έγιναν και λίγα. Απευθείας κόκκινη, πέντε κίτρινες και ένα πέναλτι...

 

Καλησπέρα Χάρη, στην Ελλάδα ορίστηκε να διευθύνει το ντέρμπι του ΠΑΟΚ με την ΑΕΚ ένας Φινλανδός διαιτητής που έχεις βρεθεί απέναντι του, ο Ματίας Γκεστράνιους.

«Ναι ξέρω για ποιον λες. Πέρσι που ήμουν στη Γιάρο μας είχε σφυρίξει στην αναμέτρηση του πρωταθλήματος με την ομάδα που αγωνίζομαι τώρα, την KPV. Είχα αγωνιστεί σε όλο το ματς και τον θυμάμαι. Το παιχνίδι έληξε ισόπαλο χωρίς τέρματα. Είχαμε μιλήσει κιόλας και μου είχε πει ότι είχε σφυρίξει ένα ματς στη Θεσσαλονίκη για το Europa League (ΠΑΟΚ - Ντιναμό Μινσκ 6-1)».

 

Ποια εντύπωση σου άφησε ως διαιτητής; Τότε είχε αποβάλλει με απευθείας κόκκινη κάρτα έναν συμπαίκτη σου, είχε δείξει πέντε κίτρινες κάρτες και είχε υποδείξει εις βάρος σας πέναλτι...

«Η εντύπωση που μου άφησε ως διαιτητής ήταν πολύ καλή. Είχε πάντα τον έλεγχο του παιχνιδιού. Το ματς ήταν ντέρμπι και για αυτό είχε κληθεί να διαιτητεύσει παιχνίδι δεύτερης κατηγορίας. Πάντα σφύραγε αγώνες της μεγάλης κατηγορίας και μόλις δυο παιχνίδια εκείνη τη σεζόν κλήθηκε να έρθει στην Ykkonen. Δεν έχασε τον έλεγχο του αγώνα σε κανένα σημείο και όπως είπα ήταν ντέρμπι και υπήρχαν πολλά μαρκαρίσματα και φάουλ. Η κόκκινη κάρτα που έβγαλε στον συμπαίκτη μου ήταν απόλυτα σωστή και το πέναλτι πεντακάθαρο».

 

Η ατμόσφαιρα που θα συναντήσει στην Τούμπα θα είναι «καυτή». Εχει ζήσει κάτι παρόμοιο στη Φινλανδία; Μπορεί να επηρεαστεί;

«Το ντέρμπι της KPV με τη Γιάρο δεν συγκρίνεται με αυτό του ΠΑΟΚ και της ΑΕΚ. Η ατμόσφαιρα και οι φίλαθλοι στη Φινλανδία δεν έχουν καμία σχέση με την Ελλάδα. Είναι τελείως διαφορετικοί. Θα είναι μια διαφορετική εμπειρία, αλλά δεν ξέρω κατά πόσο μπορεί να επηρεαστεί από την κερκίδα».

 

Είναι από τους κορυφαίους διαιτητές στη Σκανδιναβική χώρα;

«Αυτό δεν το γνωρίζω. Δεν ξέρω αν είναι από τους κορυφαίους στη Φιλανδία, αλλά πιστεύω για να τον επέλεξαν για το ΠΑΟΚ - ΑΕΚ κάτι θα ξέρουν».

 

Με την KPV είσαι στην κορυφή της βαθμολογίας στην δεύτερη κατηγορία της Φινλανδίας και πάτε για την άνοδο. Θα τα καταφέρετε;

«Είμαστε στην 1η θέση της βαθμολογίας με τέσσερις βαθμούς διαφορά μπροστά από τον δεύτερο και τον τρίτο, αλλά και με ένα παιχνίδι περισσότερο. Έχουμε ακόμα τέσσερα ματς για να τελειώσει το πρωτάθλημα και την άνοδο παίρνει απευθείας μόνο ο πρωταθλητής και ο δεύτερος παίζει μπαράζ με την προτελευταία ομάδα της πρώτης κατηγορίας. Το πρόγραμμα που έχουμε δεν είναι και το πιο εύκολο και κάθε ματς έχει την δυσκολία του».

 

Ήσουν πέρσι στη Γιάρο, τελείωσε το πρωτάθλημα και επέστρεψες στη Γερμανία. Τώρα ξανά γύρισες στη Φινλανδία. Αν πάρετε την άνοδο θα παραμείνεις στο σύλλογο;

«Η ομάδα προσπάθησε πολύ να με φέρει και έδειξε μεγάλο ενδιαφέρον. Έχουμε ένα καλό πρότζεκτ και από την αρχή της σεζόν στόχος ήταν η άνοδος. Είμαι πολύ καλά στην KPV επειδή έχω σημαντικό ρόλο στην ομάδα. Παίζω συνέχεια βασικός σε όλο το ενενηντάλεπτο. Κάτι που είναι πολύ σημαντικό για έναν ποδοσφαιριστή. Αυτή τη στιγμή συγκεντρώνομαι να πετύχω τον στόχο αυτή της χρονιάς που είναι η άνοδος. Νιώθω καλά εδώ, είναι ένα πιθανό ενδεχόμενο να παραμείνω. Και η ομάδα και ο προπονητής με στηρίζουν πολύ».

 

Δείτε το video με τα highlights από εκείνο το ματς

Διαβάστε ακόμη...