«Υπενθύμιση η Τούμπα για το τι μπορεί να χάσουν οι φίλοι της Τσέλσι»

Από paok24.com: Ένας από τους δημοσιογράφους που ακολούθησαν την αποστολή της Τσέλσι στο γήπεδο και βρέθηκαν στο γήπεδο της Τούμπας, ήταν και ο Όλιβερ Χάρμπορντ, ο οποίος φιλοξενήθηκε χθες το μεσημέρι στη ραδιοφωνική εκπομπή του PAOK24.
Πηγή: paok24.com
«Υπενθύμιση η Τούμπα για το τι μπορεί να χάσουν οι φίλοι της Τσέλσι»

Με την επιστροφή του στο Λονδίνο, ο Βρετανός δημοσιογράφος θέλησε να μοιραστεί την εμπειρία του σε Θεσσαλονίκη και Τούμπα μέσω της ιστοσελίδας "football.london", με το κείμενό του να φέρει τον τίτλο "Το δέσιμο των οπαδών του ΠΑΟΚ και της Τσέλσι με το γήπεδο της Τούμπας και το Στάμφορντ Μπριτζ" και υπότιτλο "η μονομαχία στην Ελλάδα το βράδυ της Πέμπτης που υπενθύμισε στους οπαδούς της Τσέλσι τι μπορεί να χάσουν στο μέλλον".

Το κείμενο, έχει ως εξής: "Σπάνια συναντάς μία ατμόσφαιρα σαν αυτή που έπρεπε να υπομείνει η Τσέλσι, ταξιδεύοντας στη Θεσσαλονίκη για να παίξει στο γήπεδο της Τούμπας με τον ΠΑΟΚ, τον οποίο κέρδισε με 1-0.

Τους τελευταίους μήνες, ο ελληνικός σύλλογος της Σούπερ Λιγκ ήταν γνωστός για μια μάλλον θερμή στιγμή, όταν ο ιδιοκτήτης του, Ιβάν Σαββίδης, μπήκε στο γήπεδο κατά τη διάρκεια αγώνα με την ΑΕΚ, με όπλο στη ζώνη του.

Ωστόσο, οι οπαδοί του κλαμπ της Θεσσαλονίκης ξέρουν πώς να δημιουργήσουν ένα άγριο σκηνικό μέσα στο σπίτι τους, το οποίο δεν μπορεί να ξεχαστεί εύκολα.

Με το γήπεδο να έχει χωρητικότητα 28,000 θεατών, το παιχνίδι ήταν sold out πριν την έναρξή του και πίσω από τη μία εστία, οι φανατικοί οπαδοί του ΠΑΟΚ πήραν τις θέσεις τους για να κάνουν κάτι περισσότερο από το να φωνάζουν για την ομάδα τους.

Από τους διαιτητές του αγώνα που αποδοκιμάστηκαν με σφυρίγματα κατά τη διάρκεια της προθέρμανσής τους, μέχρι τον νεαρό Ίθαν Αμπαντού που έτυχε της ίδιας μεταχείρισης κατά τη διάρκεια που τραβούσε βίντεο από το γήπεδο, οι οπαδοί ήταν έτοιμοι για να δημιουργήσουν μία φανταστική ατμόσφαιρα.

Οι πυρσοί και τα καπνογόνα άναψαν και μετέτρεψαν τον αγώνα σε ένα ματς που θα θυμόμαστε καιρό, αλλά οι οπαδοί του ΠΑΟΚ αντιμετωπίζουν μία παρόμοια αναταραχή με αυτή που αντιμετωπίζουν οι οπαδοί της Τσέλσι.

Αν και τα σχέδια για κατεδάφιση του Στάμφορντ Μπριτζ έχουν τεθεί σε αναμονή για την ώρα, εξακολουθεί να υπάρχει η πιθανότητα οι εργασίες εργασίες κατασκευής τελικά να πραγματοποιηθούν σε λίγους μήνες.

Οι οπαδοί της Τσέλσι θα πρέπει να υπομείνουν κάποιες σεζόν μακριά από το Στάμφορντ Μπριτζ εάν τα σχέδια τελικά προχωρήσουν, με το σημερινό στάδιο να κατεδαφίζεται και στη θέση του να χτίζεται νέο, πάνω στο ίδιο έδαφος.

Αυτό είναι κάτι όμως που μπορεί να αντιμετωπίσουν και οι οπαδοί του ΠΑΟΚ. Υπάρχουν επί του παρόντος σχέδια για την ανοικοδόμηση του σταδίου της Τούμπας, στο ίδιο ακριβώς σημείο που βρίσκεται τώρα, κάτι που σημαίνει πως ο ΠΑΟΚ θα παίζει προσωρινά μακριά από το σπίτι του.

Με τους 21.000 από τους 28.000 συνολικά να είναι κάτοχοι εισιτηρίων διαρκείας, αυτό θα έρθει σαν ένα στιλέτο στην καρδιά των υποστηρικτών του ΠΑΟΚ που αγαπούν το γήπεδο της Τούμπας.

Σχεδόν κάθε οδηγός Ταξί στη Θεσσαλονίκη ήταν υποστηρικτής του ΠΑΟΚ και μιλώντας με αυτούς, θα μπορούσα να πω πως υπάρχει ανησυχία για μία ενδεχόμενη αλλαγή τοποθεσίας του γηπέδου, κάτι που οι οπαδοί της Τσέλσι γνωρίζουν πολύ καλά.

Φυσικά, οι πυρσοί και τα καπνογόνα είναι απίθανο να επιτραπούν στο Στάμφορντ Μπριτζ, αλλά οι οπαδοί και των δύο ομάδων ίσως αισθάνονται τον πόνο να χάσουν τα πολύτιμα γήπεδα τους".

Δείτε το κείμενο και τις φωτογραφίες του θέματος του Όλιβερ Χάρμπορντ ΕΔΩ

Διαβάστε ακόμη...