«ΠΑΟΚ, ποιος στον διάολο είσαι;»

Ο τίτλος του κειμένου είναι η ακριβής μετάφραση από το σάιτ «theprideoflondon.com», το οποίο φιλοξενεί ένα αφιέρωμα στον ΠΑΟΚ.
Πηγή: inpaok.com
«ΠΑΟΚ, ποιος στον διάολο είσαι;»

Ο Δικέφαλος θα βρεθεί για πρώτη φορά αντιμέτωπος με την Τσέλσι, για την οποία θα είναι η 182η διαφορετική ομάδα που θα αντιμετωπίσουν οι «μπλε» στην ιστορία τους.

Το αφιέρωμα μεταξύ άλλων αναφέρει:

«Η Τσέλσι εμφανίζεται για 2η φορά στο Europa League όπου συμμετέχει μόνο όταν δεν μπαίνει στους ομίλους του Champions League. Και θα κάνει το ντεμπούτο της στη Θεσσαλονίκη απέναντι στον ΠΑΟΚ. Οι δύο ομάδες δεν έχουν συναντηθεί ποτέ στο παρελθόν και έτσι η ελληνική ομάδα θα είναι ο 182ος αντίπαλος στην ιστορία της Τσέλσι.

Παρεμπιπτόντως καμιά από τις δύο ομάδες δεν έχει ηττηθεί από ομάδα της άλλη χώρας!

Στον ΠΑΟΚ ο Ράζβαν Λουτσέσκου προτιμάει το 4-2-3-1. Παρά το εκτεταμένο rotation (σε σχέση με το ματς κόντρα στην Κάρντιφ) η ομάδα του Σάρι θα κρατήσει το 4-3-3 και μπορεί να κερδίσει άνετα το παιχνίδι.

Ο ΠΑΟΚ βρίσκεται στην 62η θέση της κατάταξης της UEFA, πίσω από την Αστάνα αλλά και μία θέση πάνω από τη Μίλαν.

Ο ΠΑΟΚ στα προκριματικά του Champions League πέτυχε προκρίσεις επί της Βασιλείας και της Σπαρτάκ Μόσχας, αλλά αποκλείστηκε από τους ομίλους από την Μπενφίκα στα play-offs της διοργάνωσης.

Οι παίκτες του ΠΑΟΚ που χρήζουν προσοχής είναι ο Αλεξάνταρ Πρίγιοβιτς (είχε παίξει και στην Ντέρμπι Κάουντι νωρίτερα στην καριέρα του) με 5 γκολ σε 8 αγώνες, ο οποίος ξεκουράστηκε στο τελευταίο νικηφόρο ματς της ομάδας του στην Κρήτη (σ.σ.: εδώ διαφεύγει από τους Άγγλους ότι ήταν τραυματίας).

Προσοχή χρειάζεται και ο Αντρέ Βιεϊρίνια που ανεβαίνει την πλευρά του όπως ο Μάρκος Αλόνσο.

Η χρηματιστηριακή αξία του ΠΑΟΚ είναι 53 εκατομμύρια λίρες ενώ της Τσέλσι 766 εκατομμύρια λίρες! Βέβαια σε διοργανώσεις Κυπέλλων τα χρήματα δεν κάνουν πάντα τη διαφορά. Η Τότεναμ το ανακάλυψε αυτό το 2011 όταν αποκλείστηκε από τον ΠΑΟΚ χάνοντας στην έδρα της παρότι αγωνίστηκε με τους Μόντριτς, Ντεφόε και Μπέιλ...

Ο Μαουρίτσιο Σάρι ξέρει τι να περιμένει από την καυτή ατμόσφαιρα της Τούμπας που θα είναι γεμάτη από 29.000 κόσμο. Ένας από τους δύο βοηθούς του, ο Κάρλο Κουντιτσίσι ήταν βασικός τερματοφύλακας της Τότεναμ στο 0-0 που είχε πάρει η ομάδα του το 2011...»

Ακόμη στο κείμενο υπάρχει αναφορά στον Ιβάν Σαββίδη και στο περσινό σκηνικό με την ΑΕΚ.

Το άρθρο κλείνει επισημαίνοντας ότι: «Από το 2003 που αγόρασε ο Ρόμαν Αμπράμοβιτς την Τσέλσι, ποτέ η ομάδα δεν πήρε καμιά διοργάνωση αψήφιστα δείχνοντας παντού προσοχή. Αυτό περιμένουμε να δούμε και στο ματς με τον ΠΑΟΚ...»

Διαβάστε ακόμη...