ΠΑΟΚ-Άρης για το κύπελλο, σχεδόν δέκα χρόνια μετά (vid)

Από arenafm: Ντέρμπι-φωτιά επιφύλασσε η κλήρωση των ομίλων του κυπέλλου Ελλάδας, καθώς έβγαλε ΠΑΟΚ-Άρης για την πρώτη αγωνιστική του τέταρτου ομίλου στην Τούμπα.
Πηγή: arenafm.gr
ΠΑΟΚ-Άρης για το κύπελλο, σχεδόν δέκα χρόνια μετά (vid)

Η τελευταία φορά που συναντήθηκαν οι δύο ομάδες για τον θεσμό του κυπέλλου, ήταν την σεζόν 2008-2009 στην φάση των «16». Το πρώτο παιχνίδι έγινε στο γήπεδο της Τούμπας. Η προκήρυξη της διοργάνωσης έλεγε τότε, πως αν υπάρξει νικητής στην φάση των «16» προκρινόταν κατευθείαν στην επόμενη φάση, όμως σε περίπτωση ισοπαλίας, η πρόκριση κρινόταν στην έδρα του αντιπάλου.

Στις 14 Ιανουαρίου του 2009 οι δύο ομάδες συναντήθηκαν στο γήπεδο της Τούμπας. Εκείνη την ημέρα υπήρξε έντονη βροχόπτωση στην Θεσσαλονίκη, με αποτέλεσμα το γήπεδο να μετατραπεί σε «βούρκο». Στο παιχνίδι υπήρξαν ελάχιστες καλές στιγμές και το παιχνίδι ολοκληρώθηκε χωρίς τέρματα, με αποτέλεσμα οι δύο ομάδες, να συναντηθούν δύο εβδομάδες αργότερα στο γήπεδο «Κλεάνθης Βικελίδης».

Στις 28 Ιανουαρίου 2009 οι δύο «αιώνιοι» συναντήθηκαν στο γήπεδο του Άρη, όπου και θα κρινόταν οριστικά η πρόκριση. Οι γηπεδούχοι είχαν τον έλεγχο του αγώνα την περισσότερη διάρκεια της αναμέτρησης, όμως ο ΠΑΟΚ έχασε τεράστια ευκαιρία στο 90′ με τον Σορλέν, για να κλέψει την πρόκριση. Στην παράταση πιο πολύ οι δύο ομάδες είχαν συνειδητοποιήσει ότι όλα θα κριθούν στα πέναλτι και δεν προσπαθούσαν ιδιαίτερα να βγουν από τα «καρέ» για να ψάξουν το γκολ που θα τους έδινε την πρόκριση.

Όλα κρίθηκαν στην ψυχοφθόρα διαδικασία των πέναλτι, όπου ο Άρης πήρε το προβάδισμα με το χαμένο πέναλτι του Σορλέν, όπου απέκρουσε ο Μιχάλης Σηφάκης, όμως ο Χαλκιάς «απάντησε» με την βοήθεια του δοκαριού, φέρνοντας ξανά τις δύο ομάδες σε ισορροπία. Στην συνέχεια οι παίκτες των δύο ομάδων ήταν ψύχραιμοι στις εκτελέσεις τους, μέχρι το δέκατο πέναλτι του Άρη. Εκεί πήγε να εκτελέσει το πέναλτι ο Νίκος Καράμπελας, ο οποίος και αστόχησε με τον ΠΑΟΚ να παίρνει την πρόκριση στην επόμενη φάση, όπου και αντιμετώπισε τον Ολυμπιακό.

Δείτε τα πέναλτι:

Διαβάστε ακόμη...