Διευκρινίσεις για τις ρίψεις φωτοβολίδων ζητούν οι αθλητικοί δικαστές από την ΕΠΟ!

Από sdna.gr: Το θέμα που αποκάλυψε το SDNA σχετικά με το αλαλούμ που υπάρχει στον πειθαρχικό κώδικα στο θέμα των ποινών για τις ρίψεις φωτοβολίδων απασχολεί και τους αθλητικούς δικαστές της Super League.
Πηγή: sdna.gr
Διευκρινίσεις για τις ρίψεις φωτοβολίδων ζητούν οι αθλητικοί δικαστές από την ΕΠΟ!

Σύμφωνα με πληροφορίες του SDNA οι δύο αθλητικοί δικαστές Τσαγκιά και Μάρκου ζήτησαν από τη Σούπερ Λίγκα να σταλεί επιστολή στην ΕΠΟ προκειμένου να διευκρινιστεί ποια διάταξη του αρθρου 15 του πειθαρχικού κώδικα πρέπει να εφαρμόζεται στις περιπτώσεις ρίψεων αντικειμένων και ειδικότερα αν σε περίπτωση ρίψεων αντικειμένων που προκαλούν την προσωρινή διακοπή του αγώνα πρέπει να επιβάλλονται οι ποινές της παραγράφου 2 ή οι ποινές της παραγράφου 3 αφού και οι δύο παράγραφοι προβλέπουν ποινές για ρίψεις αντικειμένων, πυρσών, φωτοβολίδων, κροτίδων και άλλων αντικειμένων πριν, κατά τη διάρκεια ή μετά τη λήξη των αγώνων.

Στο άρθρο 15 παράγραφος 2 του Πειθαρχικού Κώδικά, που φέρει τον τίτλο πυρσοί , φωτοβολίδες, κροτίδες, καπνογόνα, παρότι στα δύο πρώτα εδάφια δεν γίνεται λόγος για ρίψεις αλλά μόνο για άναμα, στη συνέχεια αναφέρεται ότι:

γ) Σε περίπτωση νέας υποτροπής και επανάληψης σε επόμενο αγώνα (τρίτος), τα όρια της ως άνω χρηματικής ποινής τριπλασιάζονται και δύναται αναλόγως της εντάσεως και της βαρύτητας των περιστατικών να επιβληθεί ποινή διεξαγωγής αγώνα χωρίς θεατές μίας (1) αγωνιστικής, έως δύο (2) αγωνιστικές, εφόσον οι ρίψεις προκάλεσαν την προσωρινή διακοπή του αγώνα.

δ) Σε νέα περίπτωση υποτροπής και επανάληψης σε επόμενο αγώνα (τέταρτος, πέμπτος κτλ), το όριο της ανώτερης ποινής αυξάνεται μέχρι του ποσού των εκατόν πενήντα 150.000,00 Ευρώ και παραμένει υφιστάμενη η δυνατότητα, αναλόγως της εντάσεως και της βαρύτητας των περιστατικών, να επιβληθεί ποινή διεξαγωγής αγώνα χωρίς θεατές έως έξι (6) αγωνιστικές.

Στην παράγραφο 3 του ίδιου άρθρου με τίτλο «Ρίψεις αντικειμένων» αναφέρονται τα εξής:

Η ρίψη πάσης φύσεως αντικειμένου στον κυρίως χώρο του γηπέδου ή από μία κερκίδα σε άλλη, ιδιαίτερα πυρσών, φωτοβολίδων, κροτίδων, βεγγαλικών, πυροτεχνημάτων και οποιουδήποτε εν γένει εύφλεκτου υλικού πριν την έναρξη, κατά την διάρκεια ή μετά τη λήξη του αγώνα, επιφέρει τις ακόλουθες πειθαρχικές ποινές:

α) Εάν δεν είχε ως αποτέλεσμα την προσωρινή διακοπή ή την προσωρινή αναστολή έναρξης του αγώνα εκ μέρους του διαιτητή, τιμωρείται με χρηματική ποινή από χίλια πεντακόσια (1.500) ευρώ έως τριάντα πέντε χιλιάδες ευρώ (35.000).

β) Εάν είχε ως αποτέλεσμα την προσωρινή διακοπή ή την προσωρινή αναστολή έναρξης του αγώνα εκ μέρους του διαιτητή, τιμωρείται με χρηματική ποινή από τρείς χιλιάδες ευρώ (3.000) έως σαράντα πέντε χιλιάδες ευρώ (45.000).

γ) Εάν μετά την επανέναρξη ή τη καθυστερημένη έναρξη του αγώνα επαναληφθεί η κατά τα ως άνω ρίψη αντικειμένων και υπάρξει προσωρινή διακοπή του αγώνα άνω των δεκαπέντε (15) λεπτών, τιμωρείται με χρηματική ποινή από έξι χιλιάδες ευρώ (6.000) έως ογδόντα χιλιάδων ευρώ (80.000) και ποινή διεξαγωγής αγώνα χωρίς θεατές μίας (1) έως δύο (2) αγωνιστικών.

δ) Εάν μετά την επανέναρξη του αγώνα επαναληφθεί η κατά τα ως άνω ρίψη αντικειμένων και υπάρξει οριστική διακοπή του αγώνα, τιμωρείται με χρηματική ποινή εκατόν είκοσι χιλιάδων ευρώ (120.000) και ποινή διεξαγωγής αγώνα χωρίς θεατές δύο (2) έως τρεις (3) αγωνιστικές.

ε) Εάν από την ρίψη αντικειμένων υπάρξει σωματική βλάβη προσώπου νόμιμα ευρισκομένου στον αγωνιστικό χώρο, τιμωρείται με χρηματική ποινή από έξι χιλιάδες ευρώ (6.000) έως ογδόντα χιλιάδων ευρώ (80.000). Στην περίπτωση που υπάρξει οριστική διακοπή ή οριστική ματαίωση της τέλεσης του αγώνα, επιπρόσθετα επιβάλλεται κατακύρωση του αγώνα υπέρ της αντίπαλης ομάδας και αφαίρεση τριών (3) βαθμών από το βαθμολογικό πίνακα και ποινή διεξαγωγής αγώνα χωρίς θεατές δύο (2) έως τρεις (3) αγωνιστικές.

στ) Σε περίπτωση υποτροπής των ως άνω περιπτώσεων α΄ έως ε΄, σε επόμενο αγώνα της ομάδας την ίδια αγωνιστική περίοδο, οι επιβληθείσες ποινές διπλασιάζονται.

Διαβάστε ακόμη...