«Το γήπεδο δε χαρίζεται στον ΠΑΟΚ, θα γίνει το αυτονόητο»

Από sdna.gr: Τη δική του τοποθέτηση ως προς την ανέγερση νέου γηπέδου στην Τούμπα έκανε ο επικεφαλής της Δημοτικής Παράταξης «Εντάξει» και βουλευτής Α Θεσσαλονίκης της Νέας Δημοκρατίας, Σταύρος Καλαφάτης.
Πηγή: sdna.gr
«Το γήπεδο δε χαρίζεται στον ΠΑΟΚ, θα γίνει το αυτονόητο»

Υπέρ της ανέγερσης του νέου γηπέδου της Τούμπας τάχθηκε ο Σταύρος Καλαφάτης,στην ομιλία του στο Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Θεσσαλονίκης. Παράλληλα τόνισε ότι αυτό δεν είναι κάτι το οποίο χαρίζεται στον ΠΑΟΚ, εν αντιθέτως είναι κάτι το αυτονόητο που πρέπει να γίνει από την πλευρά της κυβέρνησης, καθώς υπάρχει ένα αναπτυξιακό σχέδιο από τον ΑΣ ΠΑΟΚ.

Επιπλέον, ο επικεφαλής της Δημοτικής Παράταξης «Εντάξει», τόνισε ότι πρόκειται για ένα ώριμο σχέδιο το οποίο μόνο κέρδος θα αποφέρει όχι μόνο στους φιλάθλους της ομάδας του ΠΑΟΚ αλλά σε άπαντες τους πολίτες της Θεσσαλονίκης ειδικότερα και της Μακεδονίας γενικότερα, σημειώνοντας ότι θα κοσμεί την συμπρωτεύουσα ένα σύγχρονο γήπεδο διεθνών προδιαγραφών, ένα στολίδι. Παράλληλα ζήτησε από την διοίκηση του Δήμου Θεσσαλονίκης να κινήσει άμεσα τις διαδικασίες από πλευράς του, ώστε να ολοκληρωθεί το έργο το συντομότερο δυνατό.

Παρά την δίχως αμφιβολία θετική στάση του, ο κ. Καλαφάτης δεν δίστασε να εκφράσει τους ενδοιασμούς του ως προς τον τρόπο και τον χρόνο που ενήργησε η κυβέρνηση.

Υπενθύμισε την ως τώρα άρνηση της κυβέρνησης να παραχωρήσει τον συγκεκριμένο χώρο δίχως οικονομικά ανταλλάγματα και την ξαφνική αλλαγή της στάση της, καθώς τώρα είναι διατεθειμένη να παραχωρήσει την εν λόγω έκταση δωρεάν, διερωτώμενος αν υπάρχει πολιτική πίεση ή αν οι κυβερνώντες προσπαθούν να εκμεταλλευτούν πολιτικά την αγάπη των οπαδών του Δικεφάλου για την ομάδα τους.

Θύμισε τέλος πως υπάρχει το θεσμικό εργαλείο, το Ειδικό Χωρικό Σχέδιο (ΕΧΣ), το οποίο θεσπίστηκε το 2014, επί υπουργίας του στο ΠΕΚΑ. Ένα πλαίσιο το οποίο θα χρησιμοποιήσει και η ΔΕΘ για τη δημιουργία νέου εκθεσιακού κέντρου και η θέσπιση του είχε ως στόχο να βοηθήσει της αθλητικές εγκαταστάσεις όλων των ομάδων, όλης της χώρας. Πρόκειται για ένα φιλοεπενδυτικό θεσμικό πλαίσιο το οποίο δίνει τη δυνατότητα να αξιοποιηθούν οι χώροι που βρίσκονται κάτω από της κερκίδες των γηπέδων, κυρίως για εμπορική χρήση. Η αξιοποίηση αυτή θα είχε ως στόχο να υπάρξουν έσοδα από τους ίδιους τους πολίτες και να μην στηρίζονται οι ομάδες μόνο στο κράτος και το δήμο.

Διαβάστε ακόμη...