Του... κεφαλιού του ο Μάτος

Από sdna.gr: Το SDNA αναλύει τον τρόπο που κινείται στην επίθεση του ΠΑΟΚ ο Λέο Μάτος και εξηγεί πως ο Βραζιλιάνος άσος εκμεταλλεύεται κάθε αδυναμία της αντίπαλης άμυνας χτυπώντας σαν την... κόμπρα!
Πηγή: sdna.gr
Του... κεφαλιού του ο Μάτος

Στο Γεντί Κουλέ το γκολ - ανατροπής του ΠΑΟΚ είχε την υπογραφή του. Ο Μπίσεσβαρ εκτέλεσε το κόρνερ, ο Μάτος «πετάχτηκε» στο δεύτερο δοκάρι και με καρφωτή κεφαλιά, έγραψε το 1-2. Μια κίνηση που του έχει αποφέρει πολλά γκολ και νούμερα άκρως εντυπωσιακά για μπακ.

Στα στημένα, οι ποδοσφαιριστές του Δικεφάλου, «ψάχνουν» τους ψηλούς της ομάδας και συγκεκριμένα... κορμιά από την άμυνα, αναγκάζοντάς τους να προωθούνται δεδομένου ότι είναι άκρως αποδοτικοί και καθοριστικοί σε στατικές φάσεις. Και ο Λέο Μάτος αναμφισβήτητα έχει «χτίσει» την δική του καλή παράδοση καθώς σε 94 παιχνίδια στην καριέρα του με τον ΠΑΟΚ έχει συμμετοχή σε 30 γκολ! Έχει βάλει τα 16 και έχει δώσει 13 ασίστ.

Αρκεί να ρίξει κανείς μια ματιά στο πως προωθείται ο 32χρονος αμυντικός, κάνοντας... επέλαση από τα δεξιά, πατώντας περιοχή σε ρόλο φορ και είτε βγαίνοντας στην πλάτη της άμυνας είτε πηδώντας ψηλότερα από τους αμυνόμενους, να βρίσκει το δρόμο προς τα δίχτυα.

Το SDNA σας παρουσιάζει πέντε περιπτώσεις του... φορ Μάτος και του πως κινείται ο Βραζιλιάνος με ή χωρίς την μπάλα.

1. Δείγμα πρώτο στην Τιφλίδα!
Τον Αύγουστο του 2016, οι μεταγραφές του ΠΑΟΚ «συστήθηκαν» στον κόσμο της ομάδας μέσα από την εμφάνιση στην Τιφλίδα. Μια στημένη φάση ήταν αρκετή για τον ΠΑΟΚ για να πετύχει με τον Λέο Μάτος το γκολ που έψαχνε και να πάρει το πάνω χέρι στο παιχνίδι. Ο Ροντρίγκες εκτέλεσε το κόρνερ, ο Σάκχοφ με «σκριν» άνοιξε διάδρομο στον Βραζιλιάνο και εκείνος με ωραία κεφαλιά ψαράκι έστειλε την μπάλα στα δίχτυα και «ζέστανε» με το... καλημέρα τον κόσμο του Δικεφάλου.

2.Μάτος σε θέση φορ!
Απέναντι σε έναν Λεβαδειακό που έπαιζε διπλή ζώνη άμυνας, ο ΠΑΟΚ «ξεκλείδωσε» την άμυνα των Βοιωτών με τον Μάτος να προωθείται σε ρόλο φορ! Έχοντας αφήσει το δεξί άκρο της άμυνας, ο Βραζιλιάνος πάτησε περιοχή, δέχθηκε μια βαθιά μπαλιά στην πλάτη της άμυνας και με ωραίο στοπάρισμα και πλασέ στην κίνηση έδειξε το δρόμο για τα δίχτυα...

3.Στην καρδιά της μικρής περιοχής
Στον ημιτελικό με τον Παναθηναϊκό, ο ΠΑΟΚ τα έπαιζε όλα για όλα με φόντο την πρόκριση δεδομένου πως βρισκόταν με την πλάτη στον τοίχο μετά το 2-0 του πρώτου αγώνα της Λεωφόρου. Με τους γηπεδούχους να έχουν ανεβάσει τις γραμμές τους, πιέζοντας ψηλά τους «πράσινους», ο Βραζιλιάνος αμυντικός δεν έλεγε να... φύγει από την καρδιά της μικρής περιοχής του Παναθηναϊκού. Και γι΄αυτό ανταμείφθηκε! Εκμεταλλεύτηκε μια εξαιρετική σέντρα του Μπίσεσβαρ και με κεφαλιά, κατέγραψε ένα ακόμη γκολ στο κοντέρ του.

4. Σαν σε προπόνηση...
Στο γήπεδο της Ν.Σμύρνης, ο ΠΑΟΚ βρέθηκε πίσω στο σκορ. Ο χρόνος μετρούσε αντίστροφα και ο Πανιώνιος έμοιαζε αγκαλιά με το «τρίποντο». Μέχρι να μιλήσει ο Μάτος... Ο Βιεϊρίνια ανέλαβε την εκτέλεση του φάουλ, σημάδεψε στο δεύτερο δοκάρι, εκεί όπου προωθήθηκε ο Βραζιλιάνος, ο οποίος πηδώντας ψηλότερα από όλους, στο παρά πέντε των... αντοχών του, και με «καρφωτή» κεφαλιά, έφερε το ματς στα ίσα. Μια φάση δουλεμένη πολλάκις στην προπόνηση...

5. Αρχή και τέλος με Μάτος
Στη Λάρισα το γκολ που πέτυχε ήταν προσωπική υπόθεση. Έχοντας περάσει το κέντρο, άνοιξε στα δεξιά, πήρε μέτρα στο γήπεδο και με την κίνηση στον χώρο «τρύπησε» την άμυνα των γηπεδούχων. Στην εξέλιξη της φάσης, ο Βιεϊρίνια έχοντας «διαβάσει» εξαιρετικά το ανέβασμά του, με μακρινή μπαλιά τον έβγαλε μόνο του απέναντι στον πορτιέρε των «βυσσινί», με τον Μάτος να «τελειώνει» υποδειγματικά με το αριστερό.

Διαβάστε ακόμη...