Κόνιαρης: «Μπορούμε το βήμα παραπάνω στην Ευρώπη»

Από arenafm.gr: Ο Αντώνης Κόνιαρης μίλησε για τη σεζόν που έρχεται με τον ΠΑΟΚ, για την εικόνα της ομάδας στην προετοιμασία, αλλά και για τον εαυτό του μετά το καλοκαίρι που πέρασε και την επέκταση του συμβολαίου του με τον Δικέφαλο.
Πηγή: arenafm.gr
Κόνιαρης: «Μπορούμε το βήμα παραπάνω στην Ευρώπη»

Αναλυτικά όσα είπε:

«Εμείς το κάναμε να φαίνεται εύκολο. Όλα τα παιδιά, δουλεύουμε πολύ κατά τη διάρκεια της εβδομάδας. Δεν έχουμε περάσει πολλές εβδομάδες που να είμαστε μαζί, για να μπορούμε να κρίνουμε τι είμαστε σε θέση να καταφέρουμε και τι όχι. Με τα παιδιά όμως κάθε εβδομάδα, βάζουμε λίγη παραπάνω προσπάθεια και δουλειά στην άμυνα, λίγη παραπάνω στην επίθεση και βελτιωνόμαστε, όσο μπορούμε. Θα είμαστε ακόμη καλύτεροι στη συνέχεια, με στόχο να είμαστε στην κατάσταση που θέλουμε, στο πρώτο επίσημο παιχνίδι.Είμαστε περισσότερο αθλητικοί στην περίοδο της προετοιμασίας σε σχέση με πέρυσι. Το αν έχουμε διαφορές στη φιλοσοφία μας, βέβαια, θα το κρίνουμε στα επίσημα παιχνίδια. Γενικότερα, στην επίθεση κινούμαστε στο ίδιο πλαίσιο κι η άμυνα μας βασίζεται στα ίδια πράγματα».

Για τους Χάτσερ και Γκος τόνισε:

«Και ο Γουίλ (σ.σ. Χάτσερ) και ο Γκος, είναι δύο πολύ καλοί παίκτες. Εγώ έχω να κερδίσω πράγματα κι από τους δύο. Ο Γουίλ είναι ένα σοβαρό παιδί, που στην προπόνηση με πιέζει όσο μπορεί με σκοπό να με κάνει καλύτερο παίκτη. Είναι από αυτούς που δεν κάνουν πλάκα στην προπόνηση και μέσα στο παιχνίδι, είναι πάντοτε συγκεντρωμένος. Με βοηθάει και σε αυτό τον τομέα. Από την άλλη ο Φιλ (σ.σ. Γκος) ξέρουμε πως είναι ένας παίκτης, ο οποίος μπορεί να κάνει τα πάντα μέσα στο γήπεδο, επιθετικά κυρίως. Είναι, ειλικρινά, πολύ σημαντικό, που τους έχουμε και τους δύο» είπε ο Κόνιαρης.

Για το γεγονός πως δεν είχε υποχρεώσεις με εθνικές ομάδες και βρέθηκε στις ΗΠΑ, σε camp βελτίωσης είπε:

«Ουσιαστικά για εμένα, ήταν το πρώτο καλοκαίρι που είχα την ευκαιρία να το αφιερώσω στον εαυτό μου κι όχι σε κάποια ομάδα. Χαίρομαι που βρέθηκα εκεί και δούλεψα. Τόσο στο σώμα μου, όσο και στο μπάσκετ. Περισσότερο όμως ασχολήθηκα με το σώμα μου, για να μπορέσω ν' ανταπεξέλθω καλύτερα τόσο στο πρωτάθλημα όσο και στην Ευρώπη. Το τι περιμένω από τον εαυτό μου θα φανεί στο γήπεδο. Θέλω απλά, όχι μόνο να δείχνω πιο δυνατός στο γήπεδο, αλλά να είμαι κιόλας».

Όσο για το κάτι παραπάνω που θα ήθελε να πετύχει ο ΠΑΟΚ αυτήν τη σεζόν σημείωσε:

«Παραπάνω πράγματα θα είμαστε σε θέση να πετύχουμε κυρίως στην Ευρώπη. Νομίζω πως είναι ξεκάθαρο αυτό. Στην Ελλάδα θα προσπαθήσουμε να παίξουμε καλύτερο μπάσκετ από πιο νωρίς στο πρωτάθλημα κι όχι να φτάσει Φεβρουάριος για να παίξουμε. Στην Ευρώπη πάντως νομίζω πως μπορούμε να κάνουμε το βήμα παραπάνω. Βασικό όμως θα είναι να είμαστε όλοι συγκεντρωμένοι και να δουλεύουμε όλοι μαζί όπως δουλεύουμε τώρα. Τότε θα είμαστε σε θέση να καταφέρουμε κάτι παραπάνω».

Διαβάστε ακόμη...