Ρετρό: Η διπλή απόπειρα του ΟΦΗ να κάνει «Ομιλήτη» τον Καρέλη!

Από sdna.gr: Ο Νικός Καρέλης επιστρέφει στο (γνώριμο) Ηράκλειο με τη φανέλα του ΠΑΟΚ και δεν μπορεί, παρά όλο και να «κουβαλά» στη μνήμη του εκείνες τις δύο παλιές απόπειρες του ΟΦΗ να τον κάνει...«Ομιλήτη». To SDNA πραγματοποιεί rewind στο χρόνο και θυμάται...
Πηγή: sdna.gr
Ρετρό: Η διπλή απόπειρα του ΟΦΗ να κάνει «Ομιλήτη» τον Καρέλη!

Φανέλα βασικού σκέφτεται να δώσει ο Ραζβάν Λουτσέσκου στον νεοαποκτηθέντα Νίκο Καρέλη, εν όψει της αναμέτρησης (15/9) με τον ΟΦΗ στο «Γεντί Κουλέ».

Ο 26χρονος επιθετικός επιστρέφει στο νησί όπου... έφτιαξε το όνομά του, αγωνιζόμενος για πέντε χρόνια (2007-12) σε επαγγελματικό επίπεδο με τον Εργοτέλη.

Μέσα σε αυτήν την (κρητική) πενταετία, ο συμπολίτης ΟΦΗ έκανε την πρώτη προσπάθεια να τον προσθέσει στο ρόστερ του, χωρίς όμως επιτυχία.

Καλοκαίρι του 2010. Ο ΟΦΗ προετοιμάζεται για την συμμετοχή στο πρωτάθλημα της Β΄Εθνικής, με τον Νίκο Αναστόπουλο στον πάγκο.

Ο "allenatore" είχε βάλει στο «σημάδι» τον Καρέλη, παρά το γεγονός πως προερχόταν από μια φτωχή σεζόν (6 συμμετοχές) με τον Εργοτέλη.

«Αν έρθει στον ΟΦΗ, θα κάνει 30 συμμετοχές και 10 γκολ» φέρεται σύμφωνα με τον αστικό μύθο να ήταν η χαρακτηριστική ατάκα του «Αναστό» προς τη διοίκηση.

Η πρόταση του ΟΦΗ στον Εργοτέλη για τον ετήσιο δανεισμό του ποδοσφαιριστή απορρίφθηκε με συνοπτικές διαδικασίες και έτσι ο Καρέλης δεν άλλαξε φανέλα και σπίτι στο Ηράκλειο.

Η δεύτερη κρούση

Δύο χρόνια αργότερα, το καλοκαίρι του 2012 κι έχοντας μείνει ελεύθερος έπειτα από τον υποβιβασμό του Εργοτέλη στη δεύτερη κατηγορία, καταγράφηκε η δεύτερη απόπειρα του ΟΦΗ να χορέψει μεταγραφική «σούστα» με τον Καρέλη.

Ο τότε πρόεδρος των «Ομιλητών» Μάνθος Πουλινάκης, είχε προσωπικό τετ α τετ με τον ποδοσφαιριστή, αναλαμβάνοντας «επ΄ώμου» το...ψηστήρι.

Ωστόσο σε εκείνο το τάιμινγκ της καριέρας του, η προοπτική του ΟΦΗ, δεν έκανε το ίδιο «κλικ» στο ποδοσφαιριστή με την μεταγραφή σε ομάδα του εξωτερικού.

Κι από την στιγμή που παρουσιάστηκε η Άμκαρ και του χτύπησε την πόρτα, αυτομάτως μπήκε το νερό στο αυλάκι για την μετακόμιση στο Περμ της Ρωσίας, αφήνοντας για δεύτερη φορά με την...μεταγραφική όρεξη τον ΟΦΗ για την μεταξύ τους συνεργασία.

Αυτά, για την ιστορία

Διαβάστε ακόμη...