Ο Βιεϊρίνια επιστρέφει εκεί που ξεκίνησαν όλα

Από sdna.gr: O ΠΑΟΚ το απόγευμα του Σαββάτου (15/9 18:15), θα φιλοξενηθεί από τον ΟΦΗ στο Γεντί Κουλέ στο πλαίσιο της 3ης αγωνιστικής του πρωταθλήματος της Super League, σε μια αναμέτρηση που θα ξυπνήσει αναμνήσεις στον Αντελίνο Βιεϊρίνια.
Πηγή: sdna.gr
Ο Βιεϊρίνια επιστρέφει εκεί που ξεκίνησαν όλα

Ο αρχηγός του ΠΑΟΚ πριν από δέκα χρόνια και δεκαέξι ημέρες πραγματοποίησε το επίσημο ντεμπούτο με την φανέλα του Δικεφάλου απέναντι στο ΟΦΗ, στο πλαίσιο της 1ης αγωνιστικής του πρωταθλήματος της Super League για την σεζόν 2008-2009, που βρήκε νικητές τους «ασπρόμαυρους» με 0-2, χάρις τα γκολ των Μάρκος Αντόνιο και Σέρτζιο Κονσεϊσάο.

Το ημερολόγιο έδειχνε 30 Αυγούστου του 2008, όταν ο σύλλογος του Ηρακλείου υποδέχθηκε στο Παγκρήτιο τον ΠΑΟΚ, με τον Φερνάντο Σάντος να εμπιστεύεται θέση βασικού στον Αντελίνο Βιεϊρίνια, που συστήθηκε στο ελληνικό κοινό, αγωνιζόμενος για 81 λεπτά, προτού δώσει την θέση του στον Βασίλη Λάκη.

«Έρωτας» με την πρώτη ματιά

Ο Βιεϊρίνια από την πρώτη στιγμή αγαπήθηκε από τους φιλάθλους του ΠΑΟΚ, καθώς οι περίτεχνες ενέργειες του και το πάθος που έβγαζε στον αγωνιστικό χώρο, αποτέλεσαν το συστατικό του... έρωτα ανάμεσα στον Πορτογάλο και τους οπαδούς των «ασπρόμαυρων», σε μια σχέση που διατηρείται μέχρι σήμερα.

Ο Βιεϊρίνια, άλλωστε, μετά την μεταγραφή του στην Γερμανία και την Βόλφσμπουργκ, δεν έκρυψε ποτέ ότι μια μέρα θα επέστρεφε στην αγαπημένη του Θεσσαλονίκη και τον ΠΑΟΚ, κάτι που έγινε την περσινή σεζόν, σκορπίζοντας ενθουσιασμό στους φιλάθλους του Δικεφάλου.

Με την επιστροφή του στον ΠΑΟΚ, ο Βιεϊρίνια εξελίχθηκε, όπως ήταν αναμενόμενο, σε έναν από τους ηγέτες των «ασπρόμαυρων», τόσο εντός όσο και εκτός αγωνιστικού χώρου, έχοντας σημαντικότατη συμβολή στην περσινή πορεία πρωταθλητισμού του Δικεφάλου, αλλά και στην κατάκτηση του Κυπέλλου Ελλάδος, που ήταν και ο πρώτος του τίτλος με τον ΠΑΟΚ.

Η επιστροφή του... μπακ Βιεϊρίνια

Η επιστροφή του ΟΦΗ στην Super League, δίνει την ευκαιρία στον Βιεϊρίνια 3668 ημέρες μετά, να αγωνιστεί απέναντι στην ομάδα που πραγματοποίησε το ντεμπούτο του στην Super League με την φανέλα του ΠΑΟΚ.

Αυτή τη φορά η επιστροφή του Πορτογάλου άσου στο Ηράκλειο, ωστόσο, δεν θα γίνει ως εξτρέμ αλλά ως αριστερός μπακ. Θέση στην οποία καθιερώθηκε από τον Ράζβαν Λουτσέσκου κατά την διάρκεια της περσινή σεζόν.

Η επιστροφή του Βιεϊρίνια, παράλληλα, θα γίνει με τον 32χρονο αρχηγό του ΠΑΟΚ, να έχει πλέον στην πλάτη του, 164 συμμετοχές, 30 γκολ και 32 ασίστ ως παίκτης των «ασπρόμαυρων», αλλά και ένα Κύπελλο Ελλάδας, ένα Euro και ένα Κύπελλο Γερμανίας στο παλμαρέ του.

Διαβάστε ακόμη...