Στάσου πλάι μου (vids, pics)

Από basketa.gr: Ο αθλητισμός φτιάχνει σχέσεις δυνατές που αντέχουν στον χρόνο. Σχέσεις ξεχωριστές που μόνο τα αποδυτήρια, οι προπονήσεις, τα ταξίδια και οι αγώνες μιας ομάδας μπορούν να δημιουργήσουν. Μία από αυτές είναι αυτή που έχουν φτιάξει ο Απόλλων Τσόχλας με τον Αντώνη Κόνιαρη.
Πηγή: basketa.gr
Στάσου πλάι μου (vids, pics)

Τι και αν τους χωρίζουν 14 χρόνια; Θα μπορούσαν να είναι αρκετά για να δημιουργήσουν απόσταση μεταξύ τους. Αντιθέτως όμως οι δύο γκαρντ του ΠΑΟΚ έρχονται μέρα με τη μέρα, χρόνο με τον χρόνο πιο κοντά ο ένας στον άλλον και ας είναι ο ένας 35 και ο άλλος 21 χρόνων. Πρόκειται για μια σχέση που άρχισε να "χτίζεται" το 2013, τότε που και οι δύο φόρεσαν για πρώτη φορά τη φανέλα του ΠΑΟΚ. Ερχόμενος από το Ρέθυμνο σε ώριμη πια ηλικία ο "Άπο" στα 30 του και μόλις στα 16 του ο Κόνιαρης όταν ανηφόρισε από τα Χανιά στη Θεσσαλονίκη.

Στην ομαδική φωτογράφιση του ΠΑΟΚ της πρώτης σεζόν και των δύο στα ασπρόμαυρα, το 2013-14. Πρώτος από αριστερά στην πρώτη γραμμή ο Κόνιαρης και πέμπτος ο Τσόχλας

Ο Τσόχλας διέκρινε γρήγορα το ταλέντο και τις προοπτικές του μικρού που έκανε ντεμπούτο στην Basket League σε ηλικία 16 χρόνων και 12 ημερών. Άρχισε από νωρίς να είναι κοντά του, να τον συμβουλεύει και να τον καθοδηγεί. Ακόμη και όταν ο Κόνιαρης έφυγε για την Αθήνα και τον Παναθηναϊκό, οι δυο τους δεν έχασαν την επαφή τους. Με την επιστροφή του στον ΠΑΟΚ, "έδεσε" με τον Τσόχλα που συνεχίζει να έχει τον ρόλο όχι απλά του μεγαλύτερου συμπαίκτη αλλά του μεγαλύτερου αδερφού. Δίπλα-δίπλα οι θέσεις τους στα αποδυτήρια της ομάδας στο "παλατάκι", μένουν ακόμη και στην ίδια γειτονιά στην περιοχή της Θέρμης στη Θεσσαλονίκη.

Μαζί φωτογραφήθηκαν τον περασμένο Ιανουάριο για την προώθηση της "retro day" του ΠΑΟΚ φορώντας τη φανέλα του Άγγελου Κορωνιού ο ένας και του Γιώργου Μπαλογιάννη ο άλλος

Τον Μάιο του 2017 σε συνέντευξη του, ο Τσόχλας είχε πει: "Ο Κόνιαρης έχει μεγάλη ποιότητα και στις δύο πλευρές του γηπέδου και ακόμη δεν έχει δείξει αυτά που μπορεί να κάνει. Τον θεωρώ μεγάλο project για τον ΠΑΟΚ και το ελληνικό μπάσκετ".

Όμως και ο Κόνιαρης δίνει σε αυτή τη σχέση. Ειδικά σε αυτήν την περίοδο που ο Τσόχλας κάνει τη δύσκολη προσπάθεια της επιστροφής από τη ρήξη χιαστού που υπέστη τον περασμένο Μάιο. Άλλωστε και ο Κρητικός γκαρντ βρέθηκε στη θέση του συμπαίκτη του με τον σοβαρό τραυματισμό που είχε και που τον κράτησε 406 μέρες εκτός παρκέ μετά από δύο χειρουργεία. Τώρα ήρθε η στιγμή να ανταποδώσει, όχι από υποχρέωση αλλά από ανάγκη, ο Κόνιαρης στον Τσόχλα τη στήριξη που του έδωσε από τα πρώτα βήματα του στο επαγγελματικό μπάσκετ.

Δίπλα-δίπλα στα αποδυτήρια του PAOK Sports Arena

Οι αναρτήσεις που κάνει κατά καιρούς η ΚΑΕ ΠΑΟΚ στα social media από τις προπονήσεις, απλά επιβεβαιώνουν την ιδιαίτερη σχέση των δύο γκαρντ της ομάδας της Θεσσαλονίκης....

Διαβάστε ακόμη...