Ο… μαραθώνιος του ΠΑΟΚ

Από inpaok.com: Οι Ευρωπαϊκές υποχρεώσεις του ΠΑΟΚ στον όμιλο του Europa League ξεκινούν λίγες ημέρες πριν την αναμέτρηση με την ΑΕΚ, στο πλαίσιο της 4ης αγωνιστικής, και ολοκληρώνονται πριν την αναμέτρηση της 14ης αγωνιστικής.
Πηγή: inpaok.com
Ο… μαραθώνιος του ΠΑΟΚ

Η πρώτη «ανάγνωση» που προκύπτει από τον συνδυασμό του Ελληνικού αγωνιστικού προγράμματος με αυτό των Ευρωπαϊκών υποχρεώσεων είναι πως μετά τα πρώτα τέσσερα πρώτα παιχνίδια για την φάση των ομίλων του Europa League ακολουθούν ισάριθμες εντός έδρας αναμετρήσεις, ενώ μετά τα δυο τελευταία παιχνίδια, ο Δικέφαλος θα κληθεί να δώσει εκτός έδρας μάχες για το Ελληνικό πρωτάθλημα.

Σε μια σεζόν που η κάθε λεπτομέρεια παίζει το ρόλο της, ακόμα και αυτή μπήκε στο μικροσκόπιο. Είναι χαρακτηριστικό πως αν δεν υπήρχαν τα δυο διαδοχικά εντός έδρας παιχνίδια με Παναιτωλικό και Ξάνθη την 10η και την 11η αγωνιστική, για την Super League, και ο ΠΑΟΚ έδινε ως το τέλος ένα ματς εντός και ένα ματς εκτός έδρας, ο Δικέφαλος θα έδινε εντός έδρας ματς μετά από κάθε Ευρωπαϊκό του παιχνίδι για την φάση των ομίλων.

Ο ΠΑΟΚ, στην επιστροφή του στη φάση των ομίλων της δεύτερης τη τάξει διασυλλογικής διοργάνωσης, έχει βάλει ως στόχο το παραπάνω βήμα σε σχέση με την τελευταία φορά που βρέθηκε εκεί, και αυτό δεν είναι άλλο όχι απλά την παρουσία του στους «32» του θεσμού, αλλά την πρόκριση από την πρώτη νοκ άουτ φάση που ακολουθεί μετά από αυτή των ομίλων.

Πριν την πρεμιέρα των ομίλων του Europa League, ο ΠΑΟΚ θα βρεθεί στο Ηράκλειο για την αναμέτρηση με τον ΟΦΗ, και ακολούθως θα υποδεχθεί την ΑΕΚ. Στην δεύτερη Ευρωπαϊκή αγωνιστική, ο ΠΑΟΚ θα βρεθεί μετά από την παρουσία του στο «Γ. Καραϊσκάκης» για την αναμέτρηση με τον Ολυμπιακό, και πριν να υποδεχθεί στην Τούμπα τον Απόλλωνα Σμύρνης. Ντέρμπι, με την κλασική έννοια του όρου, θα δώσει ο ΠΑΟΚ και πριν την τρίτη αγωνιστική για το Europa League, όταν και θα αντιμετωπίσει τον Αρη στο «Κλ. Βικελίδης» ενώ ακολούθως θα υποδεχθεί τον Παναθηναϊκό. Αυτή φαντάζει ως η πιο «γεμάτη» εβδομάδα με βάση τα ονόματα των εγχώριων αντιπάλων του.

Η τέταρτη Ευρωπαϊκή αγωνιστική θα έρθει μετά την αναμέτρηση με τον Ατρόμητο στο Περιστέρι, και πριν από αυτή με τον Παναιτωλικό στην Τούμπα. Στις δυο τελευταίες αγωνιστικές του ομίλου του Europa League, η σειρά των εγχώριων αγώνων αλλάζει καθώς ο ΠΑΟΚ θα υποδεχθεί Ξάνθη και Λάρισα πριν από την 5η και την 6η αγωνιστική του Europa League και ακολούθως θα αντιμετωπίσει εκτός έδρας Λαμία και Λεβαδειακό.

Όπως το 2013 και το 2014

Στην αναδρομή των τεσσάρων τελευταίων σεζόν στις οποίες ο ΠΑΟΚ έδωσε το παρών στην φάση των ομίλων του Europa League, ο Δικέφαλος κατάφερε τις δυο πρώτες να έχει αντεπεξέλθει σε ικανοποιητικό βαθμό στις αναμετρήσεις που έγιναν μετά από Ευρωπαϊκό παιχνίδι. Συγκεκριμένα, τόσο στο πρώτο μισό της σεζόν 2013-14 όσο και αυτό της σεζόν 2014-15, ο ΠΑΟΚ είχε σημειώσει πέντε νίκες και μια ήττα στις εγχώριες υποχρεώσεις του μετά από Ευρωπαϊκή αναμέτρηση για την φάση των ομίλων ενώ στην πρώτη περίπτωση είχε καταφέρει να πάρει και την πρόκριση στην φάση των 32 του Europa League.

Τις σεζόν 2015-16 και 2016-17, στους Ελληνικούς αγώνες μετά από Ευρωπαϊκά παιχνίδια είχε σημαντικές απώλειες, καθώς στην πρώτη περίπτωση είχε συγκεντρώσει 11 βαθμούς και στην δεύτερη επτά, έχοντας προκριθεί στους 32 την σεζόν με την χειρότερο εγχώρια συγκομιδή βαθμών στο παράλληλο διάστημα.

Διαβάστε ακόμη...