«Αγαπάω τον ΠΑΟΚ, αλλά…»

Από paok24.com: Μαζί με την Τσέλσι και την ΜΠΑΤΕ Μπορίσοφ, η ουγγρική Βίντι θα βρεθεί στο δρόμο του ΠΑΟΚ στο Γιουρόπα Λιγκ. Προπονητής της πρωταθλήτριας Ουγγαρίας είναι ο Μάρκο Νίκολιτς, ένας Σέρβος, με προϋπηρεσία στην Παρτiζάν, που έχει μια ξεχωριστή σχέση με τον ΠΑΟΚ!
Πηγή: paok24.com
«Αγαπάω τον ΠΑΟΚ, αλλά…»

Ο 39χρονος Σέρβος, ξεκίνησε την καριέρα του πριν δέκα χρόνια από τον πάγκο της Ραντ Βελιγραδίου, πέρασε από την Κ18 της Σερβίας, την Βοϊβοντίνα, την Ολίμπια Λιουμπλιάνας και συνέχισε στην Παρτιζάν, με την οποία κέρδισε το πρωτάθλημα.

Πλέον, ηγείται του πρότζεκτ της Βίντι στην Ουγγαρία, με την οποία άγγιξε τους ομίλους του Τσάμπιονς Λιγκ, αλλά αποκλείστηκε άδοξα από την ΑΕΚ.

Ο Μάρκο Νίκολιτς μίλησε στη FORZA και εκτός των άλλων αναφέρθηκε και στη σχέση του με τον ΠΑΟΚ!

-Η σχέση σου με τον ΠΑΟΚ, έγινε γνωστή στα ελληνικά ΜΜΕ όταν εμφανίστηκαν κάποιες φωτογραφίες σου από τους πανηγυρισμούς της Παρτιζάν μετά την κατάκτηση του πρωταθλήματος με εσένα στον πάγκο της. Φορούσες ένα μπλουζάκι του ΠΑΟΚ.

«Όσοι είναι άνθρωποι του ποδοσφαίρου, γνωρίζουν καλά ποιες είναι οι σχέσεις του ΠΑΟΚ με την Παρτιζάν. Οι οπαδοί των δύο ομάδων είναι αδερφοποιημένοι, υπάρχουν κάτι παραπάνω από στενές σχέσεις μεταξύ τους, υπάρχουν ακόμη και παντρεμένα ζευγάρια με μέλη και από τις δύο πλευρές. Στη προσωπική μου ζωή, έχω πολλούς φίλους στο Βελιγράδι, που στηρίζουν αυτή τη σχέση, την έχω ζήσει αρκετά και είμαι περήφανος για αυτή. Όταν μάλιστα έγινε το φιλικό μεταξύ των δύο ομάδων, ήμουν εγώ προπονητής και χάρηκα που 25 χιλιάδες κόσμος φώναζε τα ίδια συνθήματα»

-Πως βρέθηκες στους πανηγυρισμούς να φοράς μπλουζάκι του ΠΑΟΚ;

«Έχει πλάκα αυτή η ιστορία, αφού συνέβη το εξής. Η Παρτιζάν είχε ετοιμάσει για τους πανηγυρισμούς ειδικά μπλουζάκια που θα τα κρατούσαμε όλοι για ενθύμιο. Στη πορεία μας μέσα στη πόλη, υπάρχει ένας οπαδός που με παρακαλούσε να του δώσω την μπλούζα γιατί ήθελε να θυμάται την στιγμή. Εγώ από την πλευρά μου του έλεγα πως αν του την δώσω δεν θα έχω τι να φορέσω. Θα είμαι γυμνός στην οροφή του λεωφορείου που μας μετέφερε. Τελικά ήταν τόσο πειστικός που του την έδωσα αλλά πήρα τη δική του. Και αυτή είναι με το σήμα του ΠΑΟΚ, κάτι που εννοείται μου άρεσε».

- Άγγιξες το όνειρο των ομίλων του Τσάμπιονς Λιγκ αυτό το καλοκαίρι. Τελικά στο τέλος μένει η πικρία;

«Η αλήθεια είναι πως ξεπεράσαμε τις προσδοκίες όλων στην Ουγγαρία από την πορεία μας. Αποκλείσαμε την Λουντογκόρετς, αποκλείσαμε την Μόλντε και καταφέραμε να είμαστε η πρώτη ομάδα από την χώρα που θα παίξει σε ομίλους Ευρωπαϊκής διασυλλογικής διοργάνωσης εδώ και επτά χρόνια. Με την ΑΕΚ ήμασταν άτυχοι. Ίσως για εμάς να ήταν ένα τεράστιο βήμα η είσοδος στους ομίλους του Τσάμπιονς Λιγκ. Ίσως τώρα με αυτούς του Γιουρόπα να έχουμε μία πιο ορθολογική εξέλιξη».

-Θα μπορούσατε όμως να περάσετε την ΑΕΚ...

«Αυτό έδειξαν οι δύο αγώνες. Η αλήθεια είναι πως στο έντεκα με έντεκα νικήσαμε 2-1. Πληρώσαμε το διάστημα που παίξαμε με παίκτη λιγότερο εξαιτίας μίας αυστηρής κόκκινης κάρτας, στο οποίο χάσαμε 2-0. Ναι μπορούσαμε να περάσουμε, ήμασταν πολύ άτυχοι και στον αγώνα της Βουδαπέστης όπου στο τέλος κάναμε τέσσερις πέντε μεγάλες φάσεις για γκολ, όπως βέβαια και στην Αθήνα όπου ακόμη και στη τελευταία φάση του αγώνα είχαμε την ευκαιρία να στείλουμε την σειρά στη παράταση και να έχουμε παίκτη παραπάνω. Σε αυτά τα παιχνίδια οι λεπτομέρειες παίζουν σημαντικό ρόλο και η ΑΕΚ ήταν απλά πιο τυχερή από εμάς».

- Έγινε η κλήρωση των ομίλων, απέναντί σας η Τσέλσι, ο ΠΑΟΚ και η Μπάτε Μπόρισοφ. Πως την είδες και τι σχόλιο μπορείς να κάνεις για τους στόχους της ομάδας σου σε αυτή την διαδικασία;

«Πρώτα απ' όλα, είμαστε χαρούμενοι που θα έχουμε την ευκαιρία να αντιμετωπίσουμε το νούμερο ένα φαβορί για την κατάκτηση του θεσμού, μία ομάδα σαν την Τσέλσι. Θα είναι μία εξαιρετική εμπειρία για εμάς. Ο ΠΑΟΚ είναι μετά την Παρτιζάν το αγαπημένο μου κλαμπ και οι αγώνες μου απέναντί του θα έχουν ένα ιδιαίτερο χρώμα. Η ΜΠΑΤΕ είναι μία έμπειρη ομάδα στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις και είναι πάντα σοβαρή. Εγώ πιστεύω πάρα πολύ στην ομάδα μου, αποτελείται από παιδιά που έχουν αφομοιώσει τα πράγματα που ζητάω από τον καθένα τους, έχουν προσωπικότητα και δεν θα μας κερδίσει κανένας εύκολα. Μπορεί να είμαστε η ομάδα με την μικρότερη βαθμολογία από τις τέσσερις, όμως έχουμε αποδείξει ως σύνολο πως δεν θα είμαστε ευχάριστος αντίπαλος για κανέναν. Αγαπάω τον ΠΑΟΚ, με συνδέουν πολλά μαζί του, όμως είμαι επαγγελματίας και όταν βρεθώ απέναντί του θα πρέπει να παρουσιάσω ένα αξιόμαχο σύνολο».

- Έχεις δει τον ΠΑΟΚ φέτος;

«Εννοείται πως τον έχω δει και με στεναχώρησε το γεγονός πως ξεκίνησε τόσο καλά με την Μπενφίκα και έχασε τόσο μεγάλη ευκαιρία. Πάντα ο ΠΑΟΚ είναι σοβαρή ομάδα, αυτή τη φορά όμως έχει συνέχεια από πέρυσι, πολύ ποιότητα και τοπ ατμόσφαιρα στην έδρα του και εκτός, δείγμα της δυναμικής που έχει ως σύλλογος. Για καμία ομάδα δεν θα είναι εύκολο να τον κερδίσει και σίγουρα είναι από τα φαβορί για την πρόκριση»

- Έπαιξες δύο αγώνες εναντίον της ΑΕΚ, είδες τον ΠΑΟΚ, αυτοί είναι ουσιαστικά οι δύο από τους τρεις διεκδικητές του πρωταθλήματος στην Ελλάδα. Μπορείς να συγκρίνεις τις δύο ομάδες;

«Ο ΠΑΟΚ έχει μεγαλύτερη ποιότητα και βάθος ως ομάδα και γενικά στη σύγκριση εκτιμώ πως υπερτερεί της ΑΕΚ κάτι που φάνηκε ξεκάθαρα στον τελικό του κυπέλλου τον οποίο και έχω παρακολουθήσει. Από εκεί και πέρα δεν θεωρώ την ΑΕΚ δεύτερο φαβορί αλλά τον Ολυμπιακό ο οποίος έχει πάρει αρκετούς καινούργιους αλλά καλούς παίκτες και είναι σημαντικό να δούμε πότε θα δέσει ως ομάδα».

-Πως αισθάνεσαι που θα καθίσεις στον πάγκο της Τούμπας; Έχεις παρακολουθήσει άλλα παιχνίδια στο γήπεδο αυτό;

«Πρώτα απ' όλα χαίρομαι που θα το ζήσω αυτό το παιχνίδι. Από εκεί και πέρα, ξέρω πως ο ΠΑΟΚ πούλησε σχεδόν είκοσι χιλιάδες εισιτήρια διαρκείας, άρα στο μεταξύ μας παιχνίδι η εικόνα της Τούμπας θα είναι γεμάτη. Και οι παίκτες μου είναι χαρούμενοι που θα παίξουν σε αυτό το γήπεδο που είναι ένας ευρωπαϊκός ποδοσφαιρικός μύθος. Από τη δική μας πλευρά δεν θα παίξουμε στη φυσική μας έδρα που θα είναι έτοιμη σε έναν μήνα, αφού η ΟΥΕΦΑ μας υποχρεώνει να ολοκληρώσουμε τη σεζόν στην έδρα που παίξαμε στα πρώτα μας παιχνίδια. Στη Τούμπα, ήρθα πρώτη φορά, σε ηλικία 16 ετών, σε ένα Ελλάδα – Γιουγκοσλαβία 0-2 . Ήταν το αποχαιρετιστήριο παιχνίδι του Γιώργου Κούδα που απ' ότι μου είπαν ήταν αυτός που άλλαξε την ιστορία του ΠΑΟΚ. Μετά ήρθα πολλές φορές να δω τον ΠΑΟΚ, ενώ επισκέπτομαι συχνά την Θεσσαλονίκη με την οικογένειά μου για κάποιες ανάσες από την καθημερινότητα».

Διαβάστε ακόμη...