Νέα Τούμπα με την ΑΕΚ!

Από thessports.gr: Ένα διαφορετικό γήπεδο θα αντικρύσουν οι φίλοι του ΠΑΟΚ στο παιχνίδι με την ΑΕΚ. Μεταξύ άλλων, έπεσαν και τα κάγκελα στα επίσημα...
Πηγή: thessports.gr
Νέα Τούμπα με την ΑΕΚ!

Στη φωτογράφιση του Νίκου Καρέλη στην Τούμπα, ο φακός τον απαθανάτισε να προσπαθεί να σπρώξει ένα σκαπτικό μηχάνημα. Τι να ήθελε άραγε το σκαπτικό μηχάνημα μέσα στο γήπεδο;

Το μημάνημα είχε λόγο να βρίσκεται εκεί, αφού με την ευκαιρία της διακοπής του πρωταθλήματος, η Τούμπα έχει μετατραπεί σε εργοτάξιο και στις 23 Σεπτεμβρίου, στο παιχνίδι με την ΑΕΚ θα έχει... εκπλήξεις.

*** Στις θύρες 1, 2 και 3 φεύγουν τα κάγκελα! Στη θέση τους θα τοποθετηθεί «plexiglass». Είναι μια κίνηση, στο πνεύμα της εποχής, να μη μοιάζουν τα γήπεδα με φυλακές, αλλά με χώρους ψυχαγωγίας και να υπάρχει βεβαίως καλύτερη ορατότητα για τους κατόχους εισιτηρίων στις χαμηλές σειρές αυτών των θυρών. Θα μπορούσε να πει κανείς ότι πρόκειται και για μια πιλοτική προσπάθεια. Είναι φανερό ότι δεν θα αργήσει η στιγμή, που όλοι οι φίλοι του ΠΑΟΚ κι όχι μόνο αυτοί στις θύρες 1, 2 και 3, θα έχουν μπροστά τους «plexiglass» κι όχι κάγκελα.

*** Οι πάγκοι των δύο ομάδων, όπως τους ήξερε μέχρι τώρα ο κόσμος, δεν υπάρχουν πια στην Τούμπα! Τη συγκεκριμένη μέρα, γι΄ αυτό ήταν και το σκαπτικό μηχάνημα στην Τούμπα. Ο μισός πάγκος θα είναι πλέον υπόγειος, το κομμάτι που θα είναι πάνω από τη γη θα είναι πλέον μικρό κι αυτό γίνεται προκειμένου να μην εμποδίζεται η ορατότητα των φιλάθλων, που κάθονται στις πρώτες θέσεις της κεντρικής κερκίδας. Τέτοιους πάγκους είδαμε στο «Ντα Λουζ» της Λισαβόνας και σε άλλα ευρωπαϊκά γήπεδα. Θα πρέπει να ανέβει κανείς ένα – δυο σκαλάκια για να φτάσει στο επίπεδο του αγωνιστικού χώρου.

*** Σημαντικό είναι και το έργο, που γίνεται στις κερκίδες. Το κάγκελο, που υπήρχε ανάμεσα στις θύρες 2 και 8 έχει φύγει και θα γίνει νέα τοποθέτηση. Η Θύρα 2 θα μεγαλώσει, η Θύρα 8 θα μικρύνει. Από τις 3.300 θέσεις, η Θύρα 8 θα πέσει στις 2.500 θέσεις. Έτσι ο ΠΑΟΚ κερδίζει 800 επιπλέον θέσεις, πολύ χρήσιμες για τα ευρωπαϊκά παιχνίδια, που οι φιλοξενούμενοι θα κάνουν χρήση του δικαιώματός τους και θα παίρνουν τα εισιτήρια, που δικαιούνται.

*** Στον περιβάλλοντα χώρο του γηπέδου, από την πλευρά του σκεπάστρου, εκεί που μέχρι τώρα υπήρχε η πράσινη μοκέτα, τοποθετείται επιπλέον χορτοτάπητας. Έτσι οι ποδοσφαιριστές θα έχουν λίγο περισσότερο χώρο για να κινούνται και δεν θα υπάρχει κίνδυνος τραυματισμού πέφτοντας στη μοκέτα ή στις σχάρες του αποστραγγιστικού συστήματος, το οποίο με την ευκαιρία συντηρείται.

*** Παράλληλα, γίνονται κι άλλες εργασίες, όπως στη μεικτή ζώνη και στους εσωτερικούς χώρους, αλλά αυτές δεν αφορούν χώρους σε κοινή θέα. Όλες αυτές οι αλλαγές θα γίνονταν αναγκαστικά αν ο ΠΑΟΚ έμπαινε στους ομίλους του Τσάμπιονς Λιγκ, τώρα γίνονται απλά για τον εκσυγχρονισμό του γηπέδου, ώστε να το καταστήσουν πιο λειτουργικό.

TAGS:

Διαβάστε ακόμη...