Οι όροι της Super League για τις μετακινήσεις οπαδών

Από real.gr: Ο υφυπουργός αθλητισμού Γιώργος Βασιλειάδης δήλωσε πρόσφατα πως θέλει να επιτραπούν οι οργανωμένες μετακινήσεις οπαδών με εξαίρεση τα ντέρμπι. Από την πλευρά της, η Super League δείχνει θετική διάθεση στις μετακινήσεις, αλλά θέτει ορισμένες προϋποθέσεις.
Πηγή: real.gr
Οι όροι της Super League για τις μετακινήσεις οπαδών

Η προηγούμενη διοίκηση της λίγκας είχε υποβάλλει τις προτάσεις της, οι οποίες μεταξύ άλλων επικεντρώνονται στους εξής άξονες. Κατ' αρχάς, αφορούν το ηλεκτρονικό εισιτήριο με λίστα και ονόματα από τους φιλοξενούμενους οπαδούς, ενώ απαραίτητη προϋπόθεση είναι επίσης να υπάρχει θύρα σε κάθε γήπεδο κατάλληλη να υποδεχθεί οπαδούς της αντίπαλης ομάδας.

Παράλληλα, οι διοικήσεις των ομάδων ζητούν να μην έχουν ποινικές ευθύνες οι εκπρόσωποι των ΠΑΕ, ενώ ένα σημαντικό ζήτημα έχει να κάνει και με την ασφάλεια. Η Super League θέλει ιδιωτικό προσωπικό ασφαλείας υπό την εποπτεία της, διότι θεωρεί πως το καθεστώς εκπαίδευσης και ελέγχου από την ΕΠΟ απέτυχε, με αποτέλεσμα την ανεπάρκεια της απόδοσης των security στα γήπεδα.

Τέλος, στις προτάσεις υπάρχουν οι ποινικές και πειθαρχικές κυρώσεις, με τη λίγκα να επιθυμεί την επαναφορά του ιδιώνυμου και στο πλαίσιο αυτό, προτείνεται όσοι οπαδοί συλλαμβάνονται στα γήπεδα και παραπέμπονται στη Δικαιοσύνη, να τους επιβάλλεται η παρουσία στο Αστυνομικό Τμήμα της περιοχής τους κατά τη διάρκεια των αγώνων της ομάδας τους, μέχρι να ολοκληρωθεί η δικαστική διαδικασία και να εκδοθεί η σχετική απόφαση.

Διαβάστε ακόμη...