Από τον Κεσέρου στον Πούκι

Από paok24.com: Ο ΠΑΟΚ τελικά απέκτησε δύο και όχι έναν επιθετικό με τους Άκπομ και Καρέλη να πλαισιώνουν τον Πρίγιοβιτς, αλλά μέσα στη σεζόν ακούστηκαν πολλά ονόματα για την 11άδα του Δικεφάλου.
Πηγή: paok24.com
Από τον Κεσέρου στον Πούκι

Από την στιγμή που τελείωσε η σεζόν για τον ΠΑΟΚ με την κατάκτηση του κυπέλλου όλοι μιλούσαν για την μεταγραφική ενίσχυση της ομάδας και κυρίως για τη θέση του επιθετικού. Ο Αλεξάντερ Πρίγιοβιτς ήταν μόνο του και από την άλλη Ευθύμης Κουλούρης ήθελε παραπάνω παιχνίδια στα πόδια και έτσι από νωρίς είχε συμφωνήσει με τον Ατρόμητο.

Σε αυτό το κομμάτι της προετοιμασίας ο Ραζβάν Λουτσέσκου είχε βαπτίσει επιθετικό στις προπονήσεις τον Γιάννη Μυστακίδη, ενώ σε φιλικό είδαμε και τον Δημήτρη Πέλκα στο ρόλο του "false 9". Παρόλα αυτά και μέχρι να καταλήξουμε στις λύσεις τον Άκπομ και Καρέλη είχαν παρελάσει κι άλλα ονόματα στο ρεπορτάζ του ΠΑΟΚ με κυριότερα του Φιλανδού Πούκι και του Πέδρο Κόντε, αλλά οι Ρουμάνοι Κεσέρου και Αλιμπέκ που βγήκαν στο προσκήνιο κυρίως από ρουμανικά ΜΜΕ.

Πρώτος από όλους ο Τέεμου Πούκι. Ο Φινλανδός επιθετικός που ήταν ελεύθερος από την Μπρόντμπι ήθελε ένα πολύ καλύτερο συμβόλαιο από την ομάδα της Δανίας, αλλά τελικά δεν κατέληξε στον ΠΑΟΚ. Λίγο οι απαιτήσεις του μάνατζερ του, λίγο το γεγονός ότι επέστρεψε ο Πρίγιοβιτς και πλέον ο ΠΑΟΚ δεν βιαζόταν έμεινε εκτός πλάνων και τελικά έγινε κάτοικος Αγγλίας φορώντας τη φανέλα της Νόριτς. Μέχρι στιγμής ο Πούκι έχει αγωνιστεί και στα 6 παιχνίδια στην Τσάμπιονσιπ (όλα βασικός) με δύο γκολ, ενώ έχει και ένα γκολ σε 12 λεπτά στον αγώνα της Νόριτς για το Λινγκ Καπ. Με την Εθνική του ομάδα στο πρώτο παιχνίδι για του Nations League σκόραρε στον αγώνα της Φινλανδίας με την Ουγγαρία.

Δεύτερο σε συχνότητα όνομα ήταν αυτό του Πέδρο Κόντε. Ο Ισπανός στράικερ εάν είχε περισσότερες εμπειρίες στα πόδια του πέραν της ισπανικής τρίτης κατηγορίας ίσως να ερχόταν στον ΠΑΟΚ, αλλά και σε αυτή την περίπτωσή δεν επιτεύχθηκε η μεταγραφή. Τελικά ο παίκτης που ήταν στο στόχαστρο και των τριών ομάδων της Αθήνας κατέληξε στην Μπανίγιας στα ΗΑΕ. Μάλιστα στο πρώτο του παιχνίδι σκόραρε στην ισοπαλία της ομάδας του με την Φουτζαϊρα. Η μεταγραφή του από τον ΠΑΣ Γιάννενα στην Μπανίγιας κόστισε 900.000 ευρώ.

Πέραν των δύο παικτών, ακούστηκαν περισσότερο και άλλοι δύο παίκτες από την Ρουμανία. Ο λόγος για τον Αλιμπέκ και τον Κεσέρου. Ο πρώτος ήταν περισσότερο παιχνίδι των ρουμανικών ΜΜΕ αλλά και μίας συνέντευξης του Φερνάντο Βαρέλα. Ο Αλιμπέκ παρότι ήταν μέλος της Στεάουα Βουκουρεστίου έμεινε ελεύθερος το καλοκαίρι και τελικά κατέληξε στην Άστρα της Ρουμανίας. Μέχρι στιγμής ο Αλιμπέκ έχει 4 παιχνίδια στο πρωτάθλημα Ρουμανίας χωρίς να βρει δίχτυα. Τέλος, ο Κλαούντιο Κεσέρου είχε ακουστεί και στον παρελθόν για τον ΠΑΟΚ. Τελικά ο Ρουμάνος επιθετικός ανανέωσε με την Λουντογκόρετς και έμεινε κάτοικος Βουλγαρίας. Έτσι σε 15 παιχνίδια έχει 6 γκολ και 3 ασίστ με 3 γκολ στο πρωτάθλημα, ένα στα προκριματικά του Europa League, 1 στα προκριματικά του Champions League και ένα στον τελικό του βουλγαρικού Σούπερ Καπ που έδωσε και τον τίτλο στην ομάδα του.

Από την μεριά του ο ΠΑΟΚ πήρε τον Καρέλη στην τελευταία μέρα των μεταγραφών και ο Άκπομ θα μπορούσε να είχε σκοράρει στο παιχνίδι με τον Πανιώνιο, αλλά λόγω Καμπούρη ακόμα δεν έχει σπάσει το ρόδι και μετρά 4 συμμετοχές σε πρωτάθλημα και προκριματικά Champions League.

Διαβάστε ακόμη...