Στην αφετηρία με στόχο να φτάσουν ψηλά!

Το αφιέρωμα του PAOK24 στο τμήμα στίβου του ΑΣ ΠΑΟΚ
Πηγή: paok24.com
Στην αφετηρία με στόχο να φτάσουν ψηλά!

Η νέα έφορος του στίβου, Τάνια Κεραμυδά, μίλησε στο PAOK24 για τις «ασπρόμαυρες» ακαδημίες, το τεχνικό τιμ του Δικεφάλου, αλλά και το εξαιρετικό κλίμα που επικρατεί στο εσωτερικό του τμήματος.

Μετά από πολλά χρόνια επιτυχημένης παρουσίας στο «τιμόνι» του στίβου του ΑΣ ΠΑΟΚ, ο Γιώργος Κεραμυδάς παρέδωσε την... σκυτάλη στην κόρη του Τάνια η οποία με πίστη στις δυνάμεις της ίδιας, των αθλητών του Δικεφάλου του Βορρά, αλλά και του κορυφαίου -όπως το χαρακτηρίζει- προπονητικού τιμ σε όλη την Ελλάδα καλείται να συνεχίσει το έργο του πατέρα της και να οδηγήσει το τμήμα ακόμη υψηλότερα!

Η νέα έφορος του «ασπρόμαυρου» στίβου δε θα μπορούσε να μην ευχαριστήσει τη διοίκηση του ΑΣ ΠΑΟΚ για τη στήριξη προς το πρόσωπο της λέγοντας στο PAOK24:

«Ευχαριστώ πάρα πολύ τη διοίκηση του ερασιτέχνη που με εμπιστεύτηκε και μου παρέδωσε το τμήμα στίβου μετά από την επιτυχημένη πορεία του πατέρα μου. Αισθάνομαι πολύ δυνατή που έχω άριστη συνεργασία μαζί τους!»

Ακαδημίες πρότυπο

Την περσινή σεζόν στις ακαδημίες του Δικεφάλου αθλούνταν συνολικά 400 παιδιά και ο αριθμός αυτός αναμένεται να «εκτοξευθεί» φέτος μιας και οι εγγραφές είναι δεκάδες από τις πρώτες μάλιστα ημέρες.

Οι προπονήσεις διεξάγονται καθημερινά στο Καυτανζόγλειο Στάδιο (Δευτέρα - Παρασκευή 18:30-20:30) και στο γήπεδο των Αμπελοκήπων στη δυτική πλευρά της πόλης (Δευτέρα - Παρασκευή 17:30-20:30). Μάλιστα, τις επόμενες εβδομάδες θα ξεκινήσουν και οι σαββατιάτικες προπονήσεις.

Στις ακαδημίες στίβου του ΠΑΟΚ μπορούν να εγγραφούν παιδιά από 5 ετών και άνω. Τα ηλιακά γκρουπ είναι 5-8 ετών, 9-11 και 12+. Οι εγγραφές συνεχίζονται όλη τη χρονιά, ενώ είναι στην ευχέρεια των γονιών να επιλέξουν τις μέρες που τα παιδιά τους θα αθλούνται.

«Όλοι οι αθλητές είναι δικά μας παιδιά»

Καταλυτικό ρόλο στην ανοδική πορεία που έχει τα τελευταία χρόνια ο στίβος του ΑΣ ΠΑΟΚ διαδραματίζει το γεγονός ότι σχεδόν όλοι οι αθλητές προέρχονται από τα «σπλάχνα» του συλλόγου με την Τάνια Κεραμυδά να αναφέρει σχετικά:

«Πέρσι η χρονιά πήγε πολύ καλά. Περιμένουμε και τα επίσημα αποτελέσματα, όμως όλα δείχνουν ότι έχουμε βελτιώσει τη θέση μας σε σχέση με τις προηγούμενες χρονιές. Είναι επιτυχία το να είσαι ανάμεσα στα καλύτερα 30 σωματεία της Ελλάδας, όταν υπάρχουν περισσότερα από 200. Όλοι οι αθλητές είναι δικά μας παιδιά, προέρχονται από τις ακαδημίες του ΠΑΟΚ, πλην ελαχίστων περιπτώσεων που έχουν έρθει με μεταγραφές».

Μια γροθιά απέναντι και στις δυσκολίες

Όπως σε όλο τον ερασιτεχνικό αθλητισμό έτσι και στην περίπτωση του στίβου τα προβλήματα δεν λείπουν με κυρίαρχο από αυτά να είναι η έλλειψη χορηγιών.

Αυτά τα εμπόδια όχι μόνο δεν κάμπτουν την προσπάθεια που καταβάλλουν οι άνθρωποι του τμήματος, αλλά αντιθέτως τους ενισχύουν ακόμη περισσότερο, αφού όλες τις δυσκολίες που έρχονται στο δρόμο τους κοιτάζουν να τις αντιμετωπίσουν σαν οικογένεια!

«Πρωταρχικός μου στόχος είναι να δημιουργηθεί ένα οικογενειακό κλίμα ανάμεσα σε εμένα, τους προπονητές και τους αθλητές του τμήματος. Όταν υπάρχει τέτοια διάθεση από όλους, αυτό βγαίνει προς τα έξω. Θέλω να είμαι συνοδοιπόρος των προπονητών, να στέκομαι δίπλα τους και όχι από πάνω τους. Οι επιτυχίες θα έρθουν με υγεία πάνω από όλα και ομαδική δουλειά. Στόχος είναι να λειτουργούμε σαν μία οικογένεια, που θα φτάσει τον ΠΑΟΚ εκεί που του αξίζει να είναι! Φυσικά, αυτό δεν είναι εύκολο και δεν γίνεται από τη μία ημέρα στην άλλη. Όμως θέλω με βήματα σταθερά και χωρίς τυμπανοκρουσίες να πετύχουμε τους στόχους μας» δηλώνει χαρακτηριστικά η έφορος του τμήματος.

Το «ασπρόμαυρο» προπονητικό τιμ

Το προπονητικό τιμ που στελεχώνει το τμήμα στίβου του ΑΣ ΠΑΟΚ είναι εκ των κορυφαίων στην Ελλάδα και η δουλειά που γίνεται από τις μικρές έως και τις μεγαλύτερες ηλικίες είναι σε υψηλά επαγγελματικά πλαίσια με στόχο να προκύψουν μέσα από τα «σπλάχνα» του συλλόγου οι πρωταθλητές και πρωταγωνιστές του μέλλοντος.

Αναλυτικά οι προπονητές της φετινής σεζόν: Σοφία Κακαρώνη (επίλεκτα άλματα), Γιώργος Φαρμάκης (ρίψεις), Αγάπη Βαβουλίδου (ηλικίες 9-11), Γεωργία Παπαδοπούλου (ηλικίες 12+), Μάριος Ζαρκάδας (ηλικίες 5-8), Νικόλαος Βαρσαμής (άλμα επί κοντώ), Μανώλης Μακρής (ηλικίες 9-11), Ανέστης Μαντζαρτζίδης (επίλεκτα άλματα), Ιφιγένεια Τσινούλη (ηλικίες 5-8), Ηρώ Πιντή (ηλικίες 12+ και επίλεκτων σπριντ και εμποδίων) και Στέφανος Μάμαλης (επίλεκτων σπριντ, εμποδίων και αντοχής).

Συνεχίζονται οι εγγραφές

Οι ακαδημίες του στίβου του ΑΣ ΠΑΟΚ ξεκίνησαν τη λειτουργία τους τις προηγούμενες ημέρες, όμως οι εγγραφές συνεχίζονται καθημερινά και διαδικτυακά μέσω της ιστοσελίδας του «ασπρόμαυρου» Ερασιτέχνη.

Παράλληλα, οι γονείς που επιθυμούν να γράψουν τα παιδιά τους στο στίβο του Δικεφάλου μπορούν να επισκεφτούν τα γήπεδα του Καυτανζογλείου και των Αμπελοκήπων κατά τις ώρες προπονήσεων και να συνομιλήσουν από κοντά με τους ανθρώπους του ΠΑΟΚ.

Περισσότερες πληροφορίες για τις εγγραφές ΕΔΩ.

Διαβάστε ακόμη...