Ηλίας Παγκαλίδης: Από το ευρωπαϊκό βάθρο στην Ιατρική του ΑΠΘ!

Από paok24.gr: Ο Ηλίας Παγκαλίδης, μαζί με άλλους παλαιστές του Δικεφάλου του Βορρά, έδωσαν φέτος τη «μάχη» των πανελληνίων εξετάσεων και βγήκαν και εκεί νικητές.
Πηγή: paok24.gr
Ηλίας Παγκαλίδης: Από το ευρωπαϊκό βάθρο στην Ιατρική του ΑΠΘ!
Πρωταθλητής Ελλάδας στους παίδες το 2016, πρωταθλητής Ελλάδας σε παίδες και εφήβους το 2017, τρίτος στο ευρωπαϊκό πρωτάθλημα παίδων και έβδομος στο παγκόσμιο πρωτάθλημα.

Για ένα παιδί που έχει να σκεφτεί το μέλλον του και τις πανελλήνιες εξετάσεις οι παραπάνω επιτυχίες μπορεί να ήταν ένα άπιαστο όνειρο, όμως ο Ηλίας Παγκαλίδης έκανε αυτό που ήξερε καλύτερα. Πάλεψε και βγήκε νικητής εντός και εκτός ταπί!

Ο νεαρός αθλητής του ΠΑΟΚ, μετά από την ξέφρενη πορεία των τελευταίων ετών αποφάσισε να αφήσει για λίγο καιρό στην άκρη τη μεγάλη του αγάπη, την πάλη, όμως είδε τις θυσίες και τους κόπους του να ανταμείβονται, περνώντας στην Ιατρική του ΑΠΘ.

Άλλωστε, σε ένα ερασιτεχνικό άθλημα όπως η πάλη, και ιδιαίτερα στην Ελλάδα, τα πράγματα δεν είναι εύκολα για τους νεαρούς αθλητές οι οποίοι πρέπει παράλληλα με τον πρωταθλητισμό να «παλέψουν» και για το μέλλον τους εκτός αγωνιστικών χώρων.

Ο ίδιος το κατάφερε και δηλώνει περήφανος γι' αυτό στις δηλώσεις του στο PAOΚ24:

«Οι εξετάσεις είναι μία μάχη για όλα τα παιδιά. Έκανα την προσπάθεια μου, το είχα βάλει στόχο και είμαι χαρούμενος για το αποτέλεσμα και κυρίως γιατί δεν πήγαν χαμένες οι ώρες που θυσίασα από τις προπονήσεις μου. Μπορεί να έμεινα πίσω, ήθελα όμως να πετύχω».

Τώρα, ο Ηλίας Παγκαλίδης είναι έτοιμος να καλύψει το χαμένο έδαφος και μέσω των προπονήσεων του και της συμμετοχής του στο παγκόσμιο πρωτάθλημα να βρει και πάλι τα «πατήματα» του και να συνεχίσει την πορεία του προς την κορυφή!

Μία πορεία ανάλογη με εκείνη που τον οδήγησε στο βάθρο του ευρωπαϊκού πρωταθλήματος παίδων, με τις στιγμές που έζησε να είναι ονειρικές για τον ίδιο όπως χαρακτηριστικά αναφέρει:

«Δεν το πίστευα ούτε ο ίδιος αυτό που συνέβη στο ευρωπαϊκό πρωτάθλημα, ήταν μοναδικό αυτό που έζησα και τα συναισθήματα μου είναι απερίγραπτα».

Φυσικά, δεν θα πρέπει να παραλείψουμε και τις υπόλοιπες επιτυχίες των παλαιστών του ΠΑΟΚ στις φετινές πανελλήνιες εξετάσεις.

Ο Σταύρος Ξουράς πέρασε στο Μαθηματικό Ιωαννίνων, ο Γιώργος Σωτηριάδης στο τμήμα Μηχανολόγων της Κομοτηνής και ο Θοδωρής Φωτιάδης στο ΤΕΦΑΑ Θεσσαλονίκης.

Ο ΑΣ ΠΑΟΚ με ανακοίνωση του πριν από λίγες ημέρες συνεχάρη όλους τους αθλητές του τμήματος πάλη για την επιτυχία τους.

Διαβάστε ακόμη...