«Πενηντάρισε» με τον ΠΑΟΚ ο Λουτσέσκου

Από sdna.gr: Ο Ραζβάν Λουτσέσκου συμπλήρωσε 50 συμμετοχές στον πάγκο του ΠΑΟΚ και το SDNA καταγράφει τους... αριθμούς του Ρουμάνου προπονητή με τον Δικέφαλο.
Πηγή: sdna.gr
«Πενηντάρισε» με τον ΠΑΟΚ ο Λουτσέσκου

Ο ΠΑΟΚ επικράτησε του Πανιωνίου χθες (02/09) στο γήπεδο της "Νέας Σμύρνης" με 1-0, με το γκολ του Ελ Καντουρί, παίρνοντας πολύτιμο τρίποντο ενόψει της συνέχειας του πρωταθλήματος της Super League ΣΟΥΡΩΤΗ.

Αυτό ήταν και το 50ο παιχνίδι του Δικεφάλου υπό τις οδηγίες του Ραζβάν Λουτσέσκου, σε χρονικό διάστημα κάτι παραπάνω από ενός έτους.

Ο Ρουμάνος τεχνικός που αντικατέστησε τον Αλεξάνταρ Στανόγεβιτς, έκατσε στον πάγκο των "ασπρόμαυρων" για πρώτη φορά στον αγώνα κόντρα στην Έστερσουντ για τα προκριματικά του Europa League, στη νίκη με 3-1 στην Τούμπα.

Αν και στην αρχή το κλίμα ήταν βαρύ απέναντί του, λόγω των αποτελεσμάτων της ομάδας, αλλά και του αποκλεισμού από την Ευρώπη, κατάφερε με πίστη και δουλειά να το αντιστρέψει, όπως άλλωστε έλεγε και ο ίδιος στις συνεντεύξεις του όταν τα πράγματα δεν πήγαιναν όπως τα ήθελε.

«Η δουλειά θα είναι το μεγάλο μας όπλο», ήταν αυτό που έλεγε στις συνεντεύξεις τύπου, ζητώντας υπομονή για να φανούν τα πρώτα αποτελέσματα της δουλειάς του. Όπως και έγινε.

Έκτοτε, έχει συμπληρώσει 50 παιχνίδια, έχοντας 37 νίκες, έξι ισοπαλίες, πέντε ήττες. Μάλιστα, από αυτά οχτώ είναι σε ευρωπαϊκά παιχνίδια έχοντας τέσσερις νίκες, ενώ σε δέκα ματς κυπέλλου έχει το απόλυτο των νικών, κατακτώντας μάλιστα και το κύπελλο.

Όσον αφορά την παραγωγικότητα της ομάδας του, έχει ενεργητικό 102 γκολ, δηλαδή 2,02 Μ.Ο ανά παιχνίδι και 30 γκολ παθητικό.

Το μεγαλύτερο του επίτευγμα είναι ότι κατάφερε να κάνει μία ομάδα «οικογένεια», όπου οι εμφανίσεις της είχαν τη δική του... σφραγίδα, ζεσταίνοντας τον κόσμο του Δικεφάλου με το ποδόσφαιρο που έπαιζαν οι ποδοσφαιριστές του.

Τέλος, θέλει ακόμα ένα παιχνίδι προκειμένου να ξεπεράσει τον Λάζλο Μπόλονι σε συμμετοχές, ενώ σε περίπτωση που... πιάσει τις 58 θα ξεπεράσει τον Βλάνταν Ίβιτς και θα γίνει ο μακροβιότερος τεχνικός στον πάγκο του Δικεφάλου στη μετά Σάντος εποχή.

Διαβάστε ακόμη...