«Τίτλους και Champions League!»

Από inpaok.com: Αποτέλεσε μαζί με τους Θάνο Τερζή, Αλεξάντερ Σαφράνοβιτς και Γιάννη Τακουρίδη την τετράδα, η οποία ανανέωσε τη συνεργασία με τον ΠΑΟΚ και ετοιμάζεται να προσθέσει στο βιογραφικό τις νέες διακρίσεις και τίτλους με το ξεκίνημα της καινούργιας αγωνιστικής περιόδου.
Πηγή: inpaok.com
«Τίτλους και Champions League!»

Ο λόγος γίνεται για τον νεαρό λίμπερο του Δικεφάλου, Δημήτρη Κωνσταντινίδη, που παραχώρησε συνέντευξη στο INPAOK, εκφράζοντας τη χαρά του που επέκτεινε για ακόμη δυο χρόνια το συμβόλαιό του με τους «ασπρόμαυρους».

Ακόμα, ο 25χρονος αθλητής υπογράμμισε πως οι Κυπελλούχοι Ελλάδας είναι πιο δυνατοί σε σχέση με την περσινή σεζόν, η συνεργασία με τον νέο προπονητή του ΠΑΟΚ, Σέρτζιου Στάνκου, είναι άψογη, ενώ δεν παρέλειψε να σχολιάσει και τις μεγάλες επιτυχίες που σημείωσαν τόσο η Εθνική ομάδα των αντρών όσο και των γυναικών που θα δώσουν το παρόν στην τελική φάση του Ευρωπαϊκού πρωταθλήματος.

Αναλυτικά τα όσα δήλωσε:

Πως νιώθεις που θα είσαι κάτοικος του PAOK Sports Arena μέχρι το 2020 ύστερα από την ανανέωσή σου με τον ΠΑΟΚ;

«Νιώθω πολύ χαρούμενος. Για να είμαι ειλικρινής την ανανέωσή μου με τον ΠΑΟΚ την ήθελα πάρα πολύ. Είμαι ιδιαίτερα ευγνώμων και ευχαριστώ τους ανθρώπους του ΠΑΟΚ που θέλησαν να με κρατήσουν για άλλα δυο χρόνια στην ομάδα. Έχω ζήσει πολύ ωραίες στιγμές τον καιρό που είμαι εδώ και εύχομαι οι επόμενες δυο σεζόν να συνδυαστούν με ανάλογες καταστάσεις».

Στα δυο χρόνια που αγωνίζεσαι με τη φανέλα του ΠΑΟΚ έχεις κατακτήσει ένα πρωτάθλημα και ένα Κύπελλο Ελλάδας. Ευελπιστείς ότι η νέα χρονιά μπορεί να συνδυαστεί με ένα νταμπλ;

«Ο στόχος της νέας χρονιάς εννοείται ότι είναι το νταμπλ και μια καλή πορεία, όπως κάθε χρόνο, στην Ευρώπη. Βέβαια, φέτος παίζουμε στα προκριματικά του Champions League, δεν είμαστε απευθείας στους ομίλους, αλλά θα κάνουμε το καλύτερο δυνατό για να μπούμε στους ομίλους αυτής της μεγάλης διοργάνωσης. Από κει και πέρα, το νταμπλ σημαίνει πρωτάθλημα και Κύπελλο, αλλά εμάς μας ενδιαφέρει και το League Cup, εφόσον είναι μέσα στους στόχους μας και αυτό, είμαστε σαν ομάδα πιο δυνατοί από πέρυσι και έτοιμοι να διεκδικήσουμε όλους τους εγχώριους τίτλους. Φυσικά, αν αυτό έρθει θα είναι μια τεράστια επιτυχία για τον σύλλογο και μεγάλη χαρά για τον καθένα από εμάς ξεχωριστά».

Ποια είναι η άποψή σου για τον καινούργιο προπονητή της ομάδας, Σέρτζιου Στάνκου;

«Με τον κύριο Στάνκου γνωριστήκαμε για πρώτη φορά πριν από 10-15 μέρες όταν ξεκίνησε η προετοιμασία μας. Μέχρι τώρα έχω μόνο τα καλύτερα να πω για αυτόν. Η συνεργασία μας μέσα στο γήπεδο είναι άψογη, είναι ένας άνθρωπος που γνωρίζει από βόλεϊ και έχει παίξει κιόλας, είναι νεαρός σχετικά στην ηλικία, οπότε είναι και πιο κοντά σε εμάς και υπάρχει πλήρης κατανόηση στις προπονήσεις και στην συνεργασία μας».

Πώς σχολιάζεις την συνεργασία που αναμένεται να έχεις με τον έτερο λίμπερο της ομάδας, Νικήτα Εφραιμίδη, στο κομμάτι της υποδοχής;

«Με τον Νικήτα γνωριζόμαστε αρκετά χρόνια σαν αντίπαλοι και σαν γνωστοί μέσα από το βόλεϊ. Πρώτη φορά είμαστε συμπαίκτες και πιστεύω πως και οι δυο δουλεύουμε για τον ίδιο σκοπό στην ομάδα, δηλαδή να καλύψουμε με επιτυχία τη θέση του λίμπερο. Όποιος είναι σε καλύτερη κατάσταση και παίρνει την εντολή από τον προπονητή θα αγωνίζεται είτε ως υποδοχέας είτε ως αμυντικός ανάλογα με τα πλάνα. Νομίζω πως είμαστε ικανοί μαζί με τον Νικήτα να καλύψουμε επάξια αυτό το κομμάτι και να δώσουμε στον ΠΑΟΚ ό,τι χρειάζεται από τη δική μας μεριά».

Ποιο είναι το μήνυμα που θα ήθελες να στείλεις στον κόσμο του ΠΑΟΚ για τη δύσκολη και απαιτητική σεζόν που έρχεται;

«Αυτό που θέλω να πω στον κόσμο του ΠΑΟΚ είναι να βρίσκεται κοντά μας, να έχει υπομονή γιατί η ομάδα που «χτίστηκε» είναι καινούργια και θα χρειαστούν μέρες-μήνες δουλειάς, σκληρές προπονήσεις, δυνατά παιχνίδια, φιλικούς και επίσημους αγώνες για να παρουσιαστεί έτοιμη και να δείξει στον αγωνιστικό χώρο αυτό που θέλει. Οι αθλητές που είναι με τις εθνικές τους ομάδες έχουν αργήσει λίγο να ξεκινήσουν προετοιμασία. Οι Έλληνες παίκτες (σ.σ. εννοεί τους Ντίμα Φιλίποφ-Γιάννη Τακουρίδη), όπως και ο Αλεξάντερ Σαφράνοβιτς ολοκλήρωσαν τις υποχρεώσεις τους τις προηγούμενες μέρες, οι Χιμένεθ-Όκολιτς που θα παίξουν στο Παγκόσμιο πρωτάθλημα θα έρθουν λίγο αργότερα, οπότε η ομάδα θα χρειαστεί τον χρόνο της. Θέλουμε από τον κόσμο υπομονή και είμαστε σίγουροι ότι στο Παλατάκι θα πανηγυρίσουμε ξανά μεγάλες νίκες».

Τι σημαίνουν για το ελληνικό βόλεϊ οι πρόσφατες προκρίσεις της Εθνικής ανδρών και γυναικών στην τελική φάση του Ευρωπαϊκού πρωταθλήματος του 2019;

«Από ό,τι διαβάζω έχουν 28 ολόκληρα χρόνια να προκριθούν και οι άντρες και οι γυναίκες σε τελική φάση Ευρωπαϊκού πρωταθλήματος. Χωρίς αμφιβολία είναι μεγάλη επιτυχία και για τις δυο ομάδες. Για τα παιδιά στην αντρική ομάδα ξέρω ότι δούλευαν εντατικά για τρεις μήνες και κατάφεραν να κατακτήσουν ένα χάλκινο μετάλλιο στους Μεσογειακούς Αγώνες. Πλέον, είμαστε σαν Εθνική και επίσημα στην τελική φάση του τουρνουά και πιστεύω πως αυτός θα πρέπει να είναι ο στόχος της, να μην λείψει ποτέ ξανά από τις μεγάλες διοργανώσεις. Εύχομαι καλή επιτυχία στην Εθνική και ό, τι καλύτερο ενόψει του Ευρωπαϊκού πρωταθλήματος».

Διαβάστε ακόμη...