Το πέναλτι, το VAR και το ξεφτιλίκι των δυο!

Από paokrevolution.net: Ο ΠΑΟΚ κέρδισε χθες τον Αστέρα Τρίπολης με το εύστοχο πέναλτι του Πρίγιοβιτς.
Πηγή: paokrevolution.net
Το πέναλτι, το VAR και το ξεφτιλίκι των δυο!

Από χθες φυσικά και όλως τυχαίως, μια φάση συζητιέται και έχει αναδειχθεί. Η φάση που ο Πρίγιοβιτς πέφτει μέσα στην περιοχή και ο Κουτσιαύτης δείχνει την άσπρη βούλα. Διαβάζοντας λοιπόν σήμερα τα πρωτοσέλιδα των αθηναϊκών εφημερίδων διακρίνω μια... ιερή συμμαχία του Πρωταθλητή και της Ωρας για Σπορ. Ερυθρόλευκοι και κίτρινοι ενώθηκαν δηλαδή! Εντάξει για τον Ολυμπιακό δεν είχαμε κανέναν ενδοιασμό. Αλλά η ΑΕΚ κουνά το δάχτυλο; Τσίπα δεν έχουν; Να θυμηθούμε απλά το πέναλτι με το οποίο απέδρασε πέρσι από τη Λαμία; Οπου η ανατροπή έγινε ΕΞΩ από την περιοχή;

Πάμε και στο προκείμενο. Αν υπήρχε VAR - το οποίο ο ΠΑΟΚ του Σαββίδη έχει απαιτήσει εδώ και ένα χρόνο- ο Κουτσιαύτης θα μπορούσε να δει τη φάση. Οχι να την αλλάξει, προσέξτε, αλλά να δει ξεκάθαρα και τη τρίτη λήψη που δείχνει επαφή. Είναι από τις φάσεις όπου ο διαιτητής θα προκαλέσει παράπονα και διαμαρτυρίες ότι και αν αποφασίσει.

Αλλά πείτε μου σας παρακαλώ!

Διαβάσατε πουθενά για το δολοφονικό χτύπημα του Ιγκλέσιας στον Ουάρντα; Ηταν κόκκινη!
Διαβάσατε για το ότι ο Κώτσυρας έπρεπε να είχε βγει στο πρώτο μέρος με δεύτερη κίτρινη κάρτα;
Διαβάσατε πουθενά ότι ο Ουάρντα δικαίως διαμαρτυρήθηκε στη φάση του πρώτου μέρους για ανατροπή του που δεν είδε ή έκανε πως δεν είδε ο Κουτσιαύτης;

Νομίζω πως είναι προφανές ένα πράγμα. Θα είναι μια δύσκολη σεζόν από κάθε άποψη η φετινή και πάλι για τον ΠΑΟΚ. Από την πρώτη αγωνιστική ΜΙΑ φάση (επιλεκτική γιατί για όλες τις άλλες που προαναφέραμε έβγαλαν τον σκασμό) ερυθρολευκο-κίτρινοι ενώθηκαν.

Δυο λόγια και για το ματς.: Ο Ελ Καντουρί πέφτει κάτω στο έδαφος, τον ακολουθεί ο Βιεϊρίνια και ο Ουάρντα. Όχι από ανακούφιση επειδή η ομάδα κέρδισε αλλά επειδή δεν είχαν άλλες δυνάμεις, έστω για να βρεθούν στα αποδυτήρια. Είναι η εικόνα που αποτυπώνει τη σημασία της νίκης που πήρε ο ΠΑΟΚ χθες απέναντι στον Αστέρα.

Και φυσικά το έργο του θα ήταν πιο εύκολο αν δεν έβρισκε μπροστά του τον συγκεκριμένο διαιτητή. Γιατί στο πρώτο ημίχρονο δεν έδειξε τη δεύτερη κίτρινη στον Κώτσιρα, δεν έδωσε το πέναλτι πάνω στον Ουάρντα ενώ και στο δεύτερο μέρος επέτρεψε στον Ιγκλέσιας να μείνει στο ματς όταν πάτησε εκτός φάσης τον Αιγύπτιο.

Παρόλα αυτά ο ΠΑΟΚ κέρδισε και αυτό έχει σημασία. Κέρδισε γιατί είχε και πάλι έναν εξαιρετικό Ουάρντα, πραγματικό ζιζάνιο. Έναν άριστο Κρέσπο και έναν συνεπή Βιεϊρίνια που καθάριζαν όλες τις φάσεις. Και αν στο τελευταίο δεκάλεπτο είδαμε τον Αστέρα να απειλεί, δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι η ομάδα του Παντελίδη προετοιμαζόταν για αυτό το ματς εδώ και τρεις εβδομάδες την ίδια στιγμή που ο ΠΑΟΚ έχει δώσει πέντε τελικούς και ετοιμάζεται για έναν ακόμη.

Η δουλειά έγινε και αυτό έχει σημασία. Ο ΠΑΟΚ μπήκε νικηφόρα στο Πρωτάθλημα μπροστά σε 20.000 διψασμένους οπαδούς του που θα είναι –πολύ περισσότεροι- την Τετάρτη στο ματς με τη Μπενφίκα. Και είναι ξεκάθαρο πως θα είναι ένα εντελώς διαφορετικό παιχνίδι όπου τα κίνητρα περισσεύουν. Πολύτιμες οι ανάσες που πήρε ο Πρίγιοβιτς και ο Κάνιας έστω και αν δεν ήταν παραπάνω από δεκάλεπτο το διάστημα που είδαν το ματς από τον πάγκο. Η ουσία είναι ότι η νίκη ήρθε, ο ΠΑΟΚ έχει 22 συνεχόμενες νίκες στην Τούμπα σε όλες τις διοργανώσεις και πάει για την 23 και σπουδαιότερη την Τετάρτη.

Διαβάστε ακόμη...