Ο πιστός στρατιώτης Κρέσπο και το... παράπονό του!

Από sdna.gr: Σε έναν ΠΑΟΚ γεμάτο πρωταγωνιστές, ο πιο αθόρυβος εργάτης του εξελίσσεται σε ένα από τα πιο σημαντικά του όπλα. Και ο Ραζβάν Λουτσέσκου τον εμπιστεύεται τυφλά σε κάθε αποστολή...
Πηγή: sdna.gr
Ο πιστός στρατιώτης Κρέσπο και το... παράπονό του!

Τα δευτερόλεπτα για να ξεκινήσει το ματς με την Σπαρτάκ Μόσχας στο γήπεδο της Τούμπας περνούν βασανιστικά αργά για όλους. Για τον Χοσέ Άνχελ Κρέσπο ακόμη περισσότερο. Το μυαλό του ταξιδεύει -δικαιολογημένα- αρκετά χιλιόμετρα μακριά από την Θεσσαλονίκη.

Στο νοσοκομείο Nisa της Σεβίλλης, η σύζυγός του έχει εισαχθεί ήδη στο νοσοκομείο προκειμένου να φέρει στον κόσμο τον δεύτερο παιδί της οικογένειας που θα ολοκληρώσει την ευτυχία του ζεύγους.

Μια φωτογραφία της κ.Κρέσπο μέσα από το νοσοκομείο και ένα μήνυμα με αποδέκτη τον Ισπανό, κάνει ακόμη πιο... ζόρικη την κατάσταση: «Λοιπόν, εμείς είμαστε ήδη εδώ! Πόσο λίγο έχει μείνει για να σε γνωρίσουμε. Σε περιμένουμε μπαμπά...». Η απάντηση του 31χρονου αμυντικού περιορίστηκε σε δύο κλεψύδρες που μετρούσαν αντίστροφα και σε έναν τύπο που... έτρεχε κοντά τους.

Πριν την σέντρα του παιχνιδιού, ο Κρέσπο έπρεπε να κάνει την αυτοσυγκέντρωσή του. Να αποβάλλει κάθε σκέψη που θα του κόστιζε ενδεχομένως αγωνιστικά και να επικεντρωθεί σε ένα σκοπό: να βοηθήσει από την πλευρά του προκειμένου ο ΠΑΟΚ να πάρει ένα θετικό αποτέλεσμα ενόψει του επαναληπτικού της Μόσχας, εκμεταλλευόμενος μια Τούμπα που έβγαζε... σπίθες!

Το ματς αρχίζει με τους χειρότερους οιωνούς. Πριν την ολοκλήρωση του 20λεπτου, ο ΠΑΟΚ βρίσκεται με την πλάτη στον τοίχο και οι Ρώσοι έχουν πάρει ήδη προβάδισμα δύο τερμάτων. Τα μάτια του Κρέσπο στρέφονται διαρκώς στον φωτεινό πίνακα της Τούμπας αλλά πρώτα έχει μια δουλειά να κάνει. Μέσα σε 17 λεπτά, ο ΠΑΟΚ πετυχαίνει ιστορική ανατροπή και τα υπόλοιπα είναι απλά... ιστορία.

Για τους λάτρεις της στατιστικής, οι πετυχημένες ενέργειες του Κρέσπο στο εν λόγω παιχνιδιού αγγίζουν ποσοστό της τάξεως του 73%, δηλαδή κάτι παραπάνω από το μέσο όρο του που είναι 71.4%. 26/31 εύστοχες πάσες, τουτέστιν ποσοστό 84%, 2/3 γεμίσματα, 10/16 κερδισμένες «μονομαχίες». Η συμβολή του ωστόσο υπήρξε καθοριστική στο τρίτο γκολ του ΠΑΟΚ, στο γκολ της ανατροπής. Ο Ισπανός «σημάδεψε» με μια βαθιά μπαλιά τον Μάτος που είχε ανέβει από τα δεξιά, από τα πόδια του οποίου προήλθε το επικίνδυνο γύρισμα, με τον Δημήτρη Πέλκα, στην εξέλιξη της φάσης, να υπογράφει το 3-2. Και όλα αυτά, με τον Ισπανό στην θέση του αριστερού μπακ, απόντος του Αντελίνο Βιεϊρίνια.

Το τελευταίο σφύριγμα του διαιτητή βρίσκει όλους τους παίκτες του Δικεφάλου ένα... κουβάρι. Κανείς δεν ήθελε να τελειώσει γρήγορα εκείνο το βράδυ, απολαμβάνοντας το... «Εμείς μαζί», με τον κόσμο να έχει στήσει ένα ατελείωτο πάρτυ στις εξέδρες του γηπέδου. Όλοι εκτός από έναν. Εκείνος έπρεπε να βιαστεί. Ο χρόνος δεν ήταν σύμμαχός του και το μυαλό του πλέον ήταν αποκλειστικά στην Ισπανία.

Ο Ισπανός μπήκε στα αποδυτήρια, πήρε τα πράγματά του και αποχώρησε πρώτος από το γήπεδο. Έχοντας εξασφαλίσει άδεια από τον προπονητή του, σε λίγες ώρες «πετούσε» αρχικά για Ρώμη και κατόπιν για Ισπανία. Κατά την διάρκεια του ταξιδιού, προσπαθεί να βάλει τις σκέψεις του σε μια τάξη και να συνειδητοποιήσει τι είχε πετύχει εκείνος και οι συμπαίκτες του νωρίτερα...

«Πολλά ευχαριστώ στους οπαδούς του ΠΑΟΚ για τις ευχές τους. Δέχθηκα πολλά μηνύματα που δεν μπορώ να απαντήσω. Ευχαριστώ τον προπονητή και τους ανθρώπους του ΠΑΟΚ, που με άφησαν να είμαι δίπλα στην οικογένειά μου. Τρελό ματς, τρελή νύχτα, τρελή ημέρα, τρελό τρέξιμο. Σας ευχαριστώ. Προσπάθησα να δώσω τον καλύτερο εαυτό μου σε μια δύσκολη νύχτα και όλα ήταν τέλεια», το μήνυμα του Ισπανού προτού «προσγειωθεί» στην αγκαλιά της συζύγου του.

Σαν... καλός στρατιώτης επιστρέφει στην ώρα του. Στον επαναληπτικό της Μόσχας μετατοπίζεται στη φυσική του θέση, δίπλα στον Βαρέλα για 65΄, από εκείνο το σημείο και μετά όμως, ο αρχηγός πρέπει να ξεκουραστεί καθώς προέρχεται από τραυματισμό και ο Λουτσέσκου απευθύνεται εκ νέου στον Ισπανό για να αναλάβει τη θέση του Βιεϊρίνια. Ένα χαρτάκι φθάνει από τον πάγκο στα χέρια του, ο Κρέσπο το ανοίγει, το διαβάζει, και μέσα σε δευτερόλεπτα αναλαμβάνει τον ρόλο του αριστερού μπακ.

#ΑριστερόΜπακ, #ΓιαόλεςΤιςΘέσεις #ΔενΜεΠειράζει, μερικά από τα χάσταγκς που συνοδεύουν το μήνυμά του μετά την πρώτη πρόκριση του ΠΑΟΚ επί της Βασιλείας. Κοινώς, το παιδί για όλες τις δουλειές. Δεν παραπονιέται. Του αρκεί που προσφέρει και αναγνωρίζεται η προσπάθειά του από τον προπονητή του. Ή... μάλλον έχει ένα παράπονο. Ο ΠΑΟΚ δεν βάζει φωτογραφίες δικές του στα social media!

Εκείνοι που τον ξέρουν καλά, μιλούν για τον απόλυτο... ατακαδόρο της ομάδας, με ένα παρουσιαστικό που δεν πείθει για το συγκεκριμένο «ταλέντο». Και όμως, ακόμη και το παράπονό του, ο Κρέσπο φρόντισε να το «ξεδιπλώσει» με μαεστρία: «Η μητέρα μου με ρώτησε αν παίζω στον ΠΑΟΚ. Νόμιζε ότι ο ΠΑΟΚ είναι ομάδα 5Χ5, αφού μόνο πέντε άτομα εμφανίζονται παντού. Απίστευτο, μάλλον θα δίνουν καλή... προμήθεια».

Ο ΠΑΟΚ φυσικά σήκωσε το γάντι και απευθύνθηκε άμεσα στην κ.Κρέσπο, σημειώνοντας χαρακτηριστικά: «Αγαπητή κυρία Κρέσπο. Ο Ανχέλ είναι μαζί μας και παίζει για τον ΠΑΟΚ. Χθες μάλιστα έπαιξε και αριστερό μπακ και ήταν για ακόμα μια φορά η... εγγύηση και ο αρχηγός μας. Μην ανησυχείτε, να είστε περήφανη για αυτόν».

Περήφανος γι΄αυτόν στο παιχνίδι με την Μπενφίκα ήταν σίγουρα και ο Ραζβάν Λουτσέσκου. Τρομερή αυταπάρνηση, πάθος, τρεξίματα, αλληλοκαλύψεις συνθέτουν την εικόνα ενός Κρέσπο που έκανε μέσα στην... καταιγίδα των «αετών» της Λισαβόνας ένα από τα καλύτερα παιχνίδια του -αν όχι το καλύτερο- με την φανέλα του ΠΑΟΚ! Κι αν ρωτήσετε τον Λουτσέσκου για τον... αθόρυβο MVP του συνόλου, τότε σίγουρα σίγουρα θα σας πει το όνομά του, όπως είχε κάνει τον περασμένο Μάιο.

Αθόρυβος MVP: Εκείνος που δεν είναι «φαντεζί» αλλά σίγουρα ξέρεις τι θα σου δώσει μέσα στο γήπεδο ή αλλιώς... Χοσέ Άνχελ Κρέσπο.

Διαβάστε ακόμη...