O Σέρβος Μάζιτς σφυρίζει στη Λισαβόνα

Από paokfc.gr: Ο Μίλοραντ Μάζιτς ορίστηκε από την ευρωπαϊκή ομοσπονδία να διευθύνει την αναμέτρηση του ΠΑΟΚ κόντρα στη Μπενφίκα στη Λισαβόνα για τα Play Offs του UEFA Champions League.
Πηγή: paokfc.gr
O Σέρβος Μάζιτς σφυρίζει στη Λισαβόνα

Γεννήθηκε στις 23 Mαρτίου του 1973 στο Βρμπας της Σερβίας και από το 2006 ασχολείται επαγγελματικά με την διαιτησία. Το 2008 σφύριξε το πρώτο του αιώνιο ντέρμπι ανάμεσα στην Παρτιζάν και τον Ερυθρό Αστέρα και έκτοτε μετρά άλλα 12, έχοντας το ρεκόρ μεταξύ όλων των διαιτητών της χώρας.Από το 2009 μπήκε στις λίστες της FIFA και άρχισε να σφυρίζει κυρίως σε παιχνίδια μικρών εθνικών ομάδων. Στις 9 Ιουλίου της ίδιας χρονιάς έκανε το ντεμπούτο του στο Europa League, διευθύνοντας το Λιανέλι-Μόδεργουελ 0-3 για τον πρώτο προκριματικό γύρο της διοργάνωσης.

Η ανέλιξή του ήταν ραγδαία και την αμέσως επόμενη χρονιά πήρε το βάπτισμα του πυρός και στο Champions League, στον δεύτερο προκριματικό γύρο, σφυρίζοντας το Λεχ Πόζναν–Ίντερ Μπακού που βρήκε νικητές τους Αζέρους με 0-1.Το 2013 εντάχθηκε στην κατηγορία Elite της UEFA και από τότε έχει σφυρίξει σε όλα τα μεγάλα αθλητικά γεγονότα.

Βρέθηκε στα γήπεδα της Βραζιλίας και της Ρωσίας για τα Παγκόσμια Κύπελλα του 2014 και του 2018 αντίστοιχα, στο Euro 2016 της Γαλλίας, στο περσινό Confederations Cup, όντας μάλιστα και ο διαιτητής του τελικού μεταξύ Χιλής και Γερμανίας,που βρήκε τα Πάντσερ να κερδίζουν με 1-0 και να κατακτούν το τρόπαιο, ενώ αναμφίβολα η κορυφαία στιγμή της καριέρας του ήταν πριν λίγους μήνες, όταν ορίστηκε από την UEFA να διευθύνει τον τελικό του Champions League ανάμεσα στη Ρεάλ Μαδρίτης και την Λίβερπουλ, με τους Ισπανούς να κερδίζουν με 3-1.

Αυτή δεν θα είναι η πρώτη φορά που θα συναντηθούν Μάζιτς και ΠΑΟΚ. Ο Σέρβος διαιτητής ήταν ο άρχοντας της αναμέτρησης του Δικεφάλου με την Τότεναμ στο γήπεδο της Τούμπας, στις 15 Σεπτεμβρίου του 2011, αναμέτρηση που είχε λήξει χωρίς τέρματα, στην πρεμιέρα της φάσης των ομίλων του Europa League. Ο Μάζιτς έχει σφυρίξει στην ήττα της ΑΕΚ με 4-2 από τη Ζενίτ το 2010 και στις νίκες του Ολυμπιακού με 1-0 επί της Ρουμπίν Καζάν εκτός έδρας και της Γιουβέντους εντός έδρας το 2012 και το 2014 αντίστοιχα.

Ο Μάζιτς θα έχει μαζί του στο Ντα Λουζ για βοηθούς τους Μίλοβαν Ρίστιτς και Ντάλιμπορ Τζούρτζεβιτς, τέταρτο τον Νεμάνια Πέτροβιτς, επιπρόσθετους τους Νέναντ Τζόκιτς και Ντανίλο Γκρούγιτς, ενώ παρατηρητής διαιτησίας θα είναι ο Λάζλο Βάνγκερ.

Διαβάστε ακόμη...