Ο διαβασμένος Πόντους Βέρνμπλουμ

Από Thessports.gr:Ο Πόντους Βέρνμπλουμ υπέγραψε τριετές συμβόλαιο κι έπιασε αμέσως δουλειά, με ένα στόχο. Να είναι όσο πιο γρήγορα γίνεται, έτοιμος να παίξει με τη φανέλα του ΠΑΟΚ και το νούμερο 19 στην πλάτη.
Πηγή: thessports.gr
Ο διαβασμένος Πόντους Βέρνμπλουμ

«Δε θα χρειαστώ πολύ, σε μία – δύο εβδομάδες θα είμαι εντάξει» έλεγε ο... αισιόδοξος Βέρνμπλουμ στους ανθρώπους του ΠΑΟΚ, στο περιθώριο των υπογραφών. Ο 32χρονος μέσος φάνηκε γυμνασμένος, δεν παράτησε τον εαυτό του το καλοκαίρι, όντας χωρίς ομάδα, αν και είναι λογικό να του λείπει ο ρυθμός και η προπόνηση με την ομάδα.

Ο Βέρνμπλουμ ήρθε «διαβασμένος» στην Ελλάδα και φρόντισε να μάθει πράγματα για τη νέα του ομάδα και τον τόπο, που θα ζήσει. Κατ΄ αρχήν, πληροφορίες για τον ΠΑΟΚ, το πρωτάθλημα και την Ελλάδα, πήρε από τέσσερις πρώην συμπαίκτες του. Περισσότερο μίλησε με δύο Σουηδούς πρώην παίκτες του Παναθηναϊκού.

Τον «κολλητό» του, Ματίας Μπιέσμιρ, με τον οποίο ήταν συμπαίκτες στην Γκέτεμποργκ και τον Μάρκους Μπεργκ, με τον οποίο έχουν καλή σχέση από την Εθνική. Πληροφορίες για τον ΠΑΟΚ πήρε και από τον Νάτχο, με τον οποίο έπαιξαν μαζί στην ΤΣΣΚΑ και φέτος θα είναι αντίπαλοι στην Ελλάδα, καθώς και από τον Μάρτεν Μάρτενς, τον Βέλγο, που πέρασε από τον ΠΑΟΚ. Οι δυο τους έπαιζαν μαζί στην Αλκμάαρ.

Ο Βέρνμπλουμ ήξερε και πράγματα για την ιστορία του ΠΑΟΚ, και τις ρίζες του στην Κωνσταντινούπολη, αλλά και για τον ιδιοκτήτη του! Τον ήξερε για Ρώσο, όταν του είπαν ότι είναι Έλληνας από τον Πόντο, φρόντισε να ενημερωθεί για τον ποντιακό ελληνισμό, του φάνηκε... χαριτωμένο, που το όνομά του... ταιριάζει και επέλεξε να το έχει στο πίσω μέρος της φανέλας του.

Μέχρι τώρα έπαιζε ως «Βέρνμπλουμ», τώρα θα παίζει ως «Πόντους». Το ακόμη πιο... χαριτωμένο της υπόθεσης είναι ότι ο Σουηδός ήξερε και τον Πάμπλο Γκαρσία. Για την ακρίβεια, του είπαν ότι το στυλ του μοιάζει μ΄ αυτό του Ουρουγουανού κι έψαξε να μάθει περισσότερα για τον σημερινό προπονητή της Κ20 του ΠΑΟΚ! Ο Βέρνμπλουμ ήξερε αρκετά πράγματα και για την ομάδα του ΠΑΟΚ, αν και τη ρεβάνς της Μόσχας δεν την είδε, γιατί όπως είπε στους ανθρώπους του ΠΑΟΚ «ετοιμάστηκε να τη δει, αλλά λόγω εργασιών στην περιοχή, που μένει, δεν είχε ίντερνετ»!

Όσο για το συμβόλαιό του; Η συμφωνία έκλεισε στα 3.800.000 ευρώ για τρία χρόνια, ξεκινά χαμηλά τον πρώτο χρόνο και τα ποσά αυξάνονται. Με τα μπόνους, που έχει, βέβαια, οι αποδοχές του μπορεί να ανέβουν πολύ.

Η αλήθεια είναι ότι για να κλείσει η συμφωνία, αναγκάστηκε να κάνει... σκόντο. Όπως έλεγε ο ατζέντης του, είχε προτάσεις από Εμιράτα και προχωρημένες επαφές με Αγγλία, Ισπανία και Ιταλία, αλλά το πακέτο «ομάδα, που θα πρωταγωνιστεί, ποιότητα ζωής και χρήματα», το βρήκε στην Θεσσαλονίκη. Τα υπόλοιπα, στο γήπεδο...

Διαβάστε ακόμη...