Ιβάν Σαββίδης: Έτσι έζησε την πρόκριση!

Από forza: Δεν ήταν ακριβώς εκτός έδρας αγώνας για τον Ιβάν αυτός της προηγούμενης Τρίτης στη Μόσχα.
Πηγή: forza
Ιβάν Σαββίδης: Έτσι έζησε την πρόκριση!

Ο ισχυρός άνδρας του ΠΑΟΚ, έχει μεγάλο μέρος των επιχειρηματικών του δαστηριοτήτων στην ρωσική πρωτεύουσα και περνάει έτσι κι αλλιώς πολύ καιρό εκεί.

Ωστόσο, η παρουσία του δικού του ΠΑΟΚ σε έναν αγώνα εναντίον της Σπαρτάκ, ήταν από μόνο του ένα γεγονός που δύσκολα θα άφηνε μακριά τον Ιβάν Σαββίδη. Ο Πρόεδρος της ΠΑΕ ΠΑΟΚ ήταν ουσιαστικά αυτός που υποδέχθηκε στο ξενοδοχείο την ομάδα κατά την άφιξή της στη Μόσχα.

Στο εντυπωσιακό Hyatt δίπλα από το γήπεδο της Ντιναμό Μόσχας κατέλυσε η αποστολή και ο Σαββίδης είχε φροντίσει και την δική του διαμονή εκεί. Φίλησε και χαιρέτησε κατά την προσφιλή του συνήθεια ένα ένα τα μέλη της αποστολής και είχε σύντομη κουβέντα με τους συνεργάτες του το βράδυ της Κυριακής για όλα τα οργανωτικά θέματα του ματς.

Η παρουσία του ήταν διακριτική και ζήτησε από την ομάδα να μην αλλάξει το πρόγραμμά της εξαιτίας της παρουσίας του, ενώ έδειχνε ιδιαίτερα ευδιάθετος και καθόλου αγχωμένος παρά το ρευστό 3-2 της Τούμπας, σε αντίθεση με την εικόνα που είχε στην τελευταία επίσκεψη του ΠΑΟΚ στην Ρωσία για τον αγώνα εναντίον της Κρασνοντάρ.

Την επόμενη μέρα, την παραμονή του αγώνα, ο Ιβάν Σαββίδης παραβρέθηκε επίσης διακριτικά στην τελευταία προπόνηση της ομάδας, είδε τη σουίτα που του είχε παραχωρήσει για τον αγώνα η Σπαρτάκ και ζήτησε να αγοράσει μια άλλη, περισσότερο κεντρική, αίτημα που έγινε αποδεκτό από τους οικοδεσπότες (που πάντως δεν προσφέρθηκαν να του αλλάξουν απλά θέση).

Ο Ιβάν Σαββίδης είχε μαζί του συνεχώς την 9χρονη βαφτισιμιά του, την κόρη του οικονομικού του συμβούλου Αντόν Κοντάρεφ, η οποία είναι αθλήτρια της ρυθμικής γυμναστικής και έγινε σύντομα η μασκότ της αποστολής. Με την ειδικά ραμμένη φόρμα ΠΑΟΚ για τις γυμναστικές τις επιδείξεις, ζήτησε να βγει φωτογραφία με τον Βιεϊρίνια, τον Πρίγιοβιτς και τον Πασχαλάκη, ενώ δεν...δυσκολεύτηκε να αποδεχθεί την πρόσκληση του Ραζβάν Λουτσέσκου να πει σε όλη την ομάδα καλή επιτυχία, κατά την επιβίβαση της αποστολής στο πούλμαν πριν την τελευταία προπόνηση.

Τη μέρα του αγώνα από το πρωί αδρεναλίνη είχε ανέβει στο ξενοδοχείο και ο Ιβάν Σαββίδης προσπαθούσε να κρύψει την αυξανόμενη αγωνία του. Έχοντας στο πλάι του τον αγαπημένο του φίλο, κοσμοναύτη Θόδωρο Γιουρτσίχιν, τον αδερφό του και μερικούς φίλους, ήταν ιδιαίτερα εκδηλωτικός και χαμογελαστός, ενώ ζήτησε την άδεια (!!!) να οδηγήσει εκείνος την ομάδα στο γήπεδο.

Η πολύ έντονη κίνηση στον δρόμο προς το γήπεδο της Σπαρτάκ τον έφερε καθυστερημένα μαζί με την αποστολή και για να προλάβει να χαιρετήσει τους ποδοσφαιριστές πριν μπουν στο γήπεδο, έτρεξε πεζός περίπου 200 μέτρα!

Την ώρα του αγώνα, οι ρώσικες κάμερες του αφιέρωσαν πολλά πλάνα να παρακολουθεί με αγωνία την προσπάθεια του ΠΑΟΚ να φτάσει πιο κοντά στο όνειρο και να πανηγυρίζει έξαλλα την πρόκριση με το τελευταίο σφύριγμα.

Όπως ήταν αναμενόμενο, ο Ιβάν Σαββίδης κατέβηκε στα αποδυτήρια μετά το τέλος του αγώνα για να συγχαρεί τους ποδοσφαιριστές και να...αυξήσει λιγάκι το ήδη υπεσχημένο πριμ, δείγμα της μεγάλης του χαράς αλλά και υπερηφάνειας που ο ΠΑΟΚ άξια άφηνε πίσω του μια από τις τοπ ομάδες της Ρωσίας, κερδίζοντας ακόμη και την αναγνώριση των ηττμένων.

Δεν έμεινε πολύ, δεν μίλησε πολύ, αγκάλιασε και φίλησε όλο τον κόσμο και αναχώρησε από το γήπεδο με προορισμό το Ροστόφ, δίνοντας φωναχτά ραντεβού πια στη Λισαβόνα!

Διαβάστε ακόμη...