Ο… General του ΠΑΟΚ!

Από inpaok.com:Ήταν 11 Αυγούστου του 2017, όταν η ΠΑΕ ΠΑΟΚ εξέδιδε ανακοίνωση ενημερώνοντας για την λύση της συνεργασίας με τον Αλεξάνταρ Στανόγεβιτς, αλλά και την πρόσληψη του Ράζβαν Λουτσέσκου, που αναλάμβανε τον δύσκολο ρόλο να επαναφέρει τον Δικεφάλου στην... κανονικότητα...
Πηγή: inpaok.com
Ο… General του ΠΑΟΚ!

«Την δεδομένη χρονική στιγμή η ιδανική λύση είναι ο Ραζβάν Λουτσέσκου , ο οποίος αναλαμβάνει από σήμερα. Γνωρίζει το πρωτάθλημα, ήταν εξ αρχής στην κορυφή της λίστας των υποψηφίων με το τέλος της προηγούμενης σεζόν και έδειξε μεγάλο ενθουσιασμό να οδηγήσει τον ΠΑΟΚ στους υψηλότερους στόχους», ανέφερε μεταξύ άλλων στην ανακοίνωσή της η «ασπρόμαυρη» ΠΑΕ.

Από την πρώτη στιγμή της παρουσίας του στον ΠΑΟΚ ο Ρουμάνος τεχνικός, γνώριζε το μέγεθος του συλλόγου, όσο και την ελληνική πραγματικότητα φροντίζοντας να δώσει το στίγμα του από τις πρώτες του δηλώσεις ως τεχνικός των «ασπρόμαυρων».

«Ο στόχος μου είναι να έχουμε μία πολύ ισχυρή ομάδα. Το ποδόσφαιρο πάνω από όλα είναι να ξέρεις να παλεύεις. Να προσπερνάς εμπόδια που βρίσκεις μπροστά σου. Το σύνολο των παικτών είναι πολύ καλό. Εκτιμώ το ρόστερ, το είχα πει και πέρυσι. Ο ΠΑΟΚ έχει πολύ ποιότητα στο ρόστερ του.

Ταχύτητα και εξυπνάδα στην αξιολόγηση του παιχνιδιού. Ξέρω πως αποτελεί όνειρο για τον καθέναν από εμάς το πρωτάθλημα. Δεν μπορώ να πω πως θα πάρουμε όλους τους τίτλους, όμως υπόσχομαι πως θα παλέψουμε, θα έχουμε σωστή νοοτροπία και θα παλέψουμε για τους στόχους μας», δήλωνε στη πρώτη του συνέντευξη ο Ρουμάνος τεχνικός.

Το ξεκίνημα του Λουτσέσκου στον ΠΑΟΚ δεν ήταν το ιδανικό, δεδομένου του αποκλεισμού των «ασπρόμαυρων» από την Έστερσουντ στα προκριματικά του Europa League και του τέλους των ευρωπαϊκών υποχρεώσεων του Δικεφάλου από τον Αυγούστο, όμως αυτό ήταν το μόνο μελανό σημείο στην παρουσία του 49χρονου τεχνικό στα ηνία της ομάδας.

Έκτοτε ο Λουτσέσκου με το βαρύ όνομα, λόγω της πολυετούς παρουσίας του πατέρα του Μιρτσέα, στο κορυφαίο επίπεδο της προπονητικής, άρχισε να βάζει τα δικά του στοιχεία. Οι λέξεις balance (ισορροπία) και mentality (νοοτροπία), έχουν αποτυπωθεί πλέον σαν... τατουάζ στο μυαλό των παικτών του ΠΑΟΚ, που στο γήπεδο δουλεύουν σαν μια καλοκουρδισμένη μηχανή, κάνοντας ότι ακριβώς τους ζητάει ο προπονητής τους.

Έδωσε ταυτότητα στον ΠΑΟΚ

Υπό την τεχνική του καθοδήγηση ο Δικέφαλος έχει καταφέρει να βρει την αγωνιστική του ταυτότητα και καθόλου τυχαίο δεν είναι ότι σε 45 ματς με τον Ρουμάνο τεχνικό στον πάγκο τους, οι «ασπρόμαυροι» μετρούν 35 νίκες, τέσσερις ισοπαλίες και τέσσερις ήττες, ενώ έχουν σημειώσει 98 γκολ, δεχόμενοι μόνο 31!

Άκρως εντυπωσιακή είναι και η επίδοση που καταγράφει στην Τούμπα ο ΠΑΟΚ, που μετράει 20 συνεχόμενες νίκες στην έδρα του με τον Λουτσέσκου στον πάγκο του, μετατρέποντας την έδρα του σε απόρθητο φρούριο και φόβητρο για τον κάθε αντίπαλο, που θα βρεθεί στο... διάβα του.

Με τον Λουτσέσκου στον πάγκο τους οι «ασπρόμαυροι» κατάφεραν επίσης να κατακτήσουν πανάξια ένα πρωτάθλημα στο γήπεδο (!), το οποίο όμως τους στέρησαν στις δικαστικές αίθουσες, μετά τα όσα έγιναν στα ντέρμπι με τον ΟΣΦΠ και την ΑΕΚ, που... συμμάχησαν για να μην πάρει ο Δικέφαλος τον τίτλο που δικαιούταν.

Παράλληλα υπό την καθοδήγηση του Λουτσέσκου, ο ΠΑΟΚ την περσινή σεζόν έσπαζε το ένα ρεκόρ μετά το άλλο, σημειώνοντας 15 σερί νίκες σε όλες τις διοργανώσεις, ενώ κατέκτησε και το Κύπελλο Ελλάδος ξεγυμνώνοντας την ΑΕΚ στο ΟΑΚΑ, όντας αήττητος στην συγκεκριμένη διοργάνωση.

Ο Λουτσέσκου που δεν κρύβεται

Στον ένα χρόνο της παρουσίας του στον ΠΑΟΚ, ο Λουτσέσκου έχει προλάβει να βιώσει διάφορες καταστάσεις, με την κλοπή του πρωταθλήματος να είναι και η πιο έντονη. Μια κλοπή, που δεν έμεινε σε καμία περίπτωση ασχολίαστη από τον 49χρονο τεχνικό, ο οποίος φρόντιζε μέσα από τις συνεντεύξεις του είτε στα ΜΜΕ της Ελλάδος, είτε σε αυτά του εξωτερικού να κατακεραυνώνει τους υπαίτιους, που στέρησαν από την ομάδα του, αυτό που δικαιωματικά κέρδισε μέσα στο γήπεδο.

Χωρίς να «μασάει» από τις διάφορες επιθέσεις λάσπης, γνωστών κονδυλοφόρων, ο Ρουμάνος τεχνικός, ως πιστός στρατιώτης του ΠΑΟΚ καυτηρίαζε και συνεχίζει να καυτηριάζει τα κακώς κείμενα του ελληνικού ποδοσφαίρου, χωρίς να κρύβεται πίσω από το δάχτυλο του σε καμία των περιπτώσεων.

Ο... θαυματοποιός

Η παρουσία του Λουτσέσκου στον πάγκο, πέρα από τα ρεκόρ και την συμπαγή ομάδα που έχει δημιουργήσει, λειτούργησε καταλυτικά και για αρκετούς από τους ποδοσφαιριστές του Δικεφάλου. Υπό την καθοδήγηση του Λουτσέσκου, είδαμε τον Φερνάντο Βαρέλα να εξελίσσεται σε ηγέτη της άμυνας του ΠΑΟΚ, όπως και τον Πέλκα να πραγματοποιεί την πιο ώριμη και γεμάτη... νούμερα σεζόν της καριέρας του.

Με τον 49χρονο τεχνικό ενεργοποιήθηκαν παίκτες όπως ο Αλέξανδρος Πασχαλάκης και ο Δημήτρης Λημνιός, ενώ και ο Αλεξάνταρ Πρίγιοβιτς με τα 27 γκολ που σημείωσε, πραγματοποίησε την πιο παραγωγική σεζόν της καριέρας του, με τον Ρουμάνο τεχνικό να έχει βρει τις σταθερές του και τον κορμό του ΠΑΟΚ, που σε μεγάλο βαθμό παραμένει αναλλοίωτος και την φετινή χρονιά.

Έτοιμος για νέα μεγάλα πράγματα

Η μαγιά από την περσινή σεζόν υπάρχει, ο Λουτσέσκου φέτος το καλοκαίρι, είχε την ευκαιρία να δουλέψει από την αρχή με τους παίκτες του και να τους μεταδώσει τα έξτρα στοιχεία που θέλει να βγάλουν στο γήπεδο, παράλληλα έχουν γίνει κάποιες ποιοτικές προσθήκες, που θα δώσουν ακόμη περισσότερο βάθος στον πάγκο του Δικεφάλου και θα προσθέσουν λύσεις στον Ρουμάνο τεχνικό, που θα έχει περισσότερα παιχνίδια την φετινή σεζόν, δεδομένης της ευρωπαϊκής παρουσίας του ΠΑΟΚ.

Ήδη το ξεκίνημα του Δικεφάλου τη νέα σεζόν είναι άκρως ελπιδοφόρο με τους «ασπρόμαυρους» να μετρούν τρεις νίκες στα πρώτα τους τρία ματς στα προκριματικά του Champions League, δείχνοντας ότι φέτος θα καταφέρει να πάρει αυτό που του στέρησαν πέρσι...

Διαβάστε ακόμη...