Ένα χαφ μωρέ!

Από inpaok.com: Στο σύγχρονο ποδόσφαιρο λένε "δείξε μου τα χαφ σου, να σου πω τι ομάδα έχεις". Και όχι άδικα.
Πηγή: inpaok.com
Ένα χαφ μωρέ!

Η κομβική παρουσία των μέσων, που πρέπει να κάνουν ένα σωρό δουλειές μέσα στο γήπεδο, είναι ικανή να κρίνει την επιτυχία ή την αποτυχία ολόκληρου του συνόλου. Δεν είναι άλλωστε έτσι απλή η αποστολή του. Πρέπει να "κόβει", να καλύπτει κενά, να μπορεί να μεταφέρει την μπάλα από τη μία ζώνη στην άλλη, να δίνει βοήθειες στις πλευρές, να βρίσκεται εκεί που πρέπει όταν πρέπει, να ξέρει να πασάρει, να πατάει περιοχή, να σκοράρει αν χρειαστεί. Ένας μικρός... Τιραμόλα του αγωνιστικού χώρου που μπορεί να σε απογειώσει ή να σε καταστρέψει.

Ο ΠΑΟΚ έχει καταφέρει μέχρι τώρα -και εδώ και πολύ καιρό- το ποδοσφαιρικώς παράδοξο να πορεύεται και να διακρίνεται χωρίς παίκτη που μπορεί να κάνει εκεί τη διαφορά. Τελευταία αξιόπιστη λύση, η οποία δε συγκέντρωνε βέβαια όλα τα παραπάνω χαρακτηριστικά, ήταν ο Γκόικο Τσίμιροτ, το κενό του οποίου από τον περασμένο χειμώνα δεν καλύφτηκε ποτέ. Ο Μουλέν ήρθε αλλά μπαινοβγαίνει συνέχεια στη λίστα των τραυματιών, μεταγραφή καλοκαιριού δεν έχει γίνει ακόμα για αυτή τη θέση, έτσι ο ΠΑΟΚ έχει "ξεμείνει" με λίγο από Κάνιας, λίγο από Μαουρίσιο και λίγο από Σάχοφ, αφού ούτε ο Χαρίσης είναι ενεργοποιημένος.

Από την περσινή σεζόν έχω τοποθετηθεί για τον Ισπανό ότι δεν είναι για το επίπεδο του ΠΑΟΚ. Προς τιμήν του, έκανε φοβερό φινάλε στον τελικό με την ΑΕΚ και φοβερό άνοιγμα σεζόν στον αγώνα με τη Βασιλεία. Στο ματς της ζωής του όμως δεν μπορεί να ξεπεράσει το 7-7.5. Σαφώς πιο ποιοτικός είναι ο Μαουρίσιο, δείχνει να βρίσκει ρυθμό αλλά του λείπουν οι αντοχές και οι βοήθειες. Ο Σάχοφ είναι τίμιος πλην... φτωχός, κι έτσι ο Ράζβαν Λουτσέσκου παλεύει κάθε φορά να βγάλει λαγούς από το καπέλο του.

Το πόσο ευάλωτος είναι ο Δικέφαλος σε αυτή τη θέση φάνηκε και στο τελευταίο ματς με τη Σπαρτάκ Μόσχας, όπου ένα 20λεπτο απέναντι σε ποιοτική ομάδα αρκούσε για να δεχτεί δυο γκολ. Δε θέλω να φανταστώ τι θα γίνει αν οι "ασπρόμαυροι" κάνουν την υπέρβαση και βρεθούν σε ομίλους του Champions League...

Για αυτό, ας έρθει ο Βερνμπλουμ, η Νίνα, τα παιδιά. Να βάλουμε όλοι ένα χεράκι...

Διαβάστε ακόμη...