«Στρατηγός» ενός έτους!

Aπό inpaok.com: Ένας χρόνος συμπληρώνεται το Σάββατο (11/8) από τότε που ο Ράζβαν Λουτσέσκου αναλάμβανε τις τύχες του ΠΑΟΚ και τον μεταμόρφωσε προς το καλύτερο.
Πηγή: inpaok.com
«Στρατηγός» ενός έτους!

Ήταν 11 Αυγούστου το 2018 όταν ο Δικέφαλος ανακοίνωνε την λύση της συνεργασίας με τον Αλεξάνταρ Στανόγιεβιτς, παρά την πρόκριση επί της, αδύναμης, Λοκομοτίβα Ζάγκρεμπ για τον τρίτο προκριματικό γύρο του Europa League.

Στην αρχή το όνομα του Ρουμάνου τεχνικού δεν έκανε «γκελ» στον κόσμο της ομάδας και το ξεκίνημα της σεζόν δεν βοήθησε ώστε να ανατραπεί το κλίμα.

Παρά την πρώτη νίκη στην Τούμπα (στο ντεμπούτο του στον «ασπρόμαυρο» πάγκο) με 3-1, ο ΠΑΟΚ έμεινε εκτός ομίλων Europa League, με την ήττα με 2-0 από την Έστερσουντ στην Σουηδία.

Σε αυτό ήρθε να προστεθεί και η απουσία εκτός έδρας νίκης στο πρωτάθλημα το πρώτο διάστημα.

Ωστόσο ο Ρουμάνος τεχνικός κατάφερε μέσα από την δουλειά του και σε μικρό χρονικό διάστημα να «κερδίσει» και τους πλέον δύσπιστους, με τον Δικέφαλο επί των ημερών του να γίνεται «ομάδα» και να κάνει τρομερά πράγματα.

Στο περσινό πρωτάθλημα οι «ασπρόμαυροι» πέτυχαν ρεκόρ συνεχόμενων νικών σε όλες τις διοργανώσεις (16), τις περισσότερες συνεχόμενες εκτός έδρας νίκες (6) αλλά και το απόλυτο στην Τούμπα με 13 νίκες στο πρωτάθλημα , στα παιχνίδια που ο αντίπαλος έμεινε και τα τελείωσε.

Εδώ αξίζει να σημειωθεί ότι η Τούμπα ήταν κλειστή για 10 αγώνες, στην μεγαλύτερη τιμωρία της ιστορίας της ομάδας.

Παράλληλα ο περσινός ΠΑΟΚ έσπασε και το ρεκόρ της καλύτερης άμυνας, αφού δέχθηκε μόλις 13 γκολ σε 28 αγώνες στο γήπεδο και άλλα έξι στα χαρτιά.

Στο πρωτάθλημα μάζεψε τους περισσότερους πόντους από κάθε άλλη ομάδα στους αγωνιστικούς χώρους, αλλά ο τίτλος του κλάπηκε εν ψυχρώ.

Η πρώτη σεζόν του Λουτσέσκου στον πάγκο του Δικεφάλου έκλεισε με τον καλύτερο δυνατό τρόπο. Ο ΠΑΟΚ κατέκτησε το έκτο κύπελλο της ιστορίας του, με μια εκκωφαντική νίκη κόντρα στην ΑΕΚ με 2-0 στο ΟΑΚΑ, αποδεικνύοντας σε ολόκληρη την ποδοσφαιρική Ελλάδα το ποιος είναι ο πραγματικός πρωταθλητής.

Η νέα σεζόν ξεκίνησε με την ίδια... φόρα για τους «ασπρόμαυρους». Πριν από φέτος ο ΠΑΟΚ δεν είχε νίκη στα προκριματικά του Champions League. Πλέον έχει ήδη τρεις, μια πρόκριση, ενώ το βράδυ της Τρίτης (14/8, 20:30) θα διεκδικήσει μια θέση στα play offs, στην ρεβάνς της Μόσχας.

Συνολικά, τα νούμερα του Ράζβαν Λουτσέσκου στον πάγκο του ΠΑΟΚ, αυτές τις 365 ημέρες, είναι εντυπωσιακά:

Παιχνίδια: 45

Νίκες: 35

Ισοπαλίες: 4

Ήττες: 6 (οι δυο στα χαρτιά)

Γκολ υπέρ: 98

Γκολ κατά: 31

Διαβάστε ακόμη...