Από πιθανό top 10 draft, στον ΠΑΟΚ!

Ο Μαλίκ Πόουπ έχει τη δική του... ιστορία πίσω στις ΗΠΑ
Πηγή: paok24.com
Από πιθανό top 10 draft, στον ΠΑΟΚ!

Ο απόφοιτος του πανεπιστημίου του Σαν Ντιέγκο έρχεται στη Θεσσαλονίκη για λογαριασμό του ΠΑΟΚ, με τα χαρακτηριστικά του να έχουν μπει από νωρίς στη σκέψη πολλών σκάουτ του ΝΒΑ.

Γεννημένος στις 25 Ιουλίου του 1996 στο Σακραμέντο, το νέο μεταγραφικό απόκτημα του ΠΑΟΚ, δε δυσκολεύτηκε να ξεχωρίσει από νωρίς στo high school. Τόσο στην πρώτη, όσο και στη δεύτερη χρονιά του, ήταν ο καλύτερος του Laguna Creek High School, αλλά στην τελευταία του σεζόν, τον χτύπησε η ατυχία. Αρχικά, έσπασε το πόδι του και αφού επέστρεψε, είχε τον ίδιο ακριβώς τραυματισμό στο ίδιο σημείο!

Ακόμα κι έτσι, όμως, το πανεπιστήμιο του Σαν Ντιέγκο, τον επέλεξε το 2014 και παρότι την πρώτη του χρονιά, έπαιζε σχεδόν 15 λεπτά με 5,1 πόντους, ήδη στη δεύτερη σεζόν του, υπήρχαν κείμενα από ειδικούς στο ΝΒΑ Draft, που τον ενέτασαν ακόμα και στις δέκα κορυφαίες επιλογές, δεν κατάφερε να ανταποκριθεί στις προσδοκίες αυτές. Δεν είναι βέβαια, ούτε ο πρώτος, ούτε ο τελευταίος.

Λόγω του γεγονότος ότι στην πρώτη του σεζόν στο NCAA, έπαιζε στο «3» και με το κορμί που διέθετε, κάποιοι τον παρομοίαζαν με τον Κέβιν Ντουράντ, κάποιοι άλλοι με το καλύτερο «προϊόν» που έβγαλε το πανεπιστήμιο του, τον Καουάι Λέοναρντ. Οι προσδοκίες αυτές, δεν ήταν και ότι πιο εύκολο για να συναντήσουν την... πραγματικότητα. Σιγά-σιγά, πήρε μυϊκή μάζα, από το «3», μεταφέρθηκε στο «4» και στην τελευταία του σεζόν στο Σαν Ντιέγκο, ήταν κυρίως στο «5». Άλλωστε ένα κορμί ύψους 2.08, με άνοιγμα χεριών 2.19, έχει την ευελιξία να παίξει σε πολλές θέσεις.

«Ο Μαλίκ έχει ωριμάσει σεζόν με τη σεζόν. Ήρθε πολύ λεπτός και τραυματίας περιφερειακός παίκτης. Εξελίχθηκε και μετατράπηκε σε έναν παίκτη που έχει την ευελιξία να παίξει κοντά και μακριά από το καλάθι. Στα 50 χρόνια που κάνω αυτή τη δουλειά, έχω δει πολλούς παίκτες, τους αγάπησα όλους, αλλά ο Μαλίκ κατέχει μια ξεχωριστή θέση για μένα. Δε θα μιλήσει πολύ, αλλά όταν θα το κάνει, ξέρεις ότι εννοεί αυτά που θα πει» δήλωσε πρόσφατα, ο «θρυλικός» προπονητής του Σαν Ντιέγκο, Στιβ Φίσερ, ο οποίος από το 1982 μέχρι το 1997 ήταν στο Μίτσιγκαν (βοηθός μέχρι το 1989 και πρώτος μετά) και στο πανεπιστήμιο του Σαν Ντιέγκο, ήταν ο προπονητής από 1999, μέχρι το 2017.

«Θα έπαιρνα ακόμα περισσότερα σουτ από την περιφέρεια αν είχα την ευκαιρία, αλλά έπαιζα σε μία νέα θέση. Ήμουν περισσότερο στο «ζωγραφιστό», έδινα μάχες με μεγάλα σώματα και ριμπάουντ. Δεν έκανα πολλά, έξω από τη δουλειά μου. Δεν είχα πολλές ευκαιρίες για να το κάνω αυτό. Κέρδισα πολλή γνώση στο κολλέγιο. Απλά βελτιωνόμουν και στις δύο πλευρές του παρκέ, καταλαβαίνοντας καταστάσεις και πως παίζεται το παιχνίδι. Βλέποντας τα πλέι οφ πήρα λίγη περισσότερη ενέργεια. Να αλλάζω σε κάθε σκριν, να τρέχω στο παρκέ και να εκμεταλλεύομαι τα μισμάτς. Ταιριάζει πολύ στο παιχνίδι μου.

Σταμάτησα να διαβάζω τα mock drafts μετά την πρώτη μου χρονιά. Κάποιες φορές μπορεί να είναι ανακριβή. Κάποιες φορές μπορεί να είναι ακριβή. Η πιθανότητα είναι 50-50. Πρέπει να ελέγχω αυτά που μπορώ και ξέρω ότι θα υπάρχουν απόψεις, ό, τι και να γίνεται», έχει δηλώσει ο ίδιος ο Πόουπ, σε ολόκληρο θέμα που ετοίμασε για αυτόν μια ιστοσελίδα, όπως το «TheRinger» στις ΗΠΑ.

Διαβάστε ακόμη...