«Ο Ιβάν Σαββίδης στέκεται πάντα δίπλα στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο»

Από sdna.gr: Ο Ιβάν Σαββίδης πέρα από τον ΠΑΟΚ, έχει συνεισφέρει και σε διάφορους άλλους τομείς, όπως είναι η εκπαίδευση, με τον πρύτανη του ΑΠΘ Περικλή Μήτκα, να δίνει το δικό του στίγμα για την προσφορά του μεγαλομετόχου του Δικεφάλου στην ελληνική εκπαίδευση.
Πηγή: sdna.gr
«Ο Ιβάν Σαββίδης στέκεται πάντα δίπλα στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο»

Με αφορμή τη συμπλήρωση έξι ετών από την παρουσία του επιχειρηματία στα τεκταινόμενα της Θεσσαλονίκης, ο πρύτανης του ΑΠΘ, Περικλής Μήτκας, μίλησε για την προσφορά του φιλανθρωπικού ιδρύματος «Ιβάν Σαββίδης» στο πανεπιστημιακό ίδρυμα της συμπρωτεύουσας.

Αναλυτικά όσα είπε ο Περικλής Μήτκας στο SDNA:

Ποια ακριβώς είναι η συμβολή του Ιβάν Σαββίδη στην ανάπτυξη του ΑΠΘ;

«Το φιλανθρωπικό ίδρυμα Ιβάν Σαββίδη στηρίζει δύο Επώνυμες Έδρες στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης. Συγκεκριμένα η Επώνυμη Έδρα Ποντιακών Σπουδών και η Επώνυμη Έδρα Ρωσικής Γλώσσας και Πολιτισμού ξεκίνησαν να λειτουργούν στο πλαίσιο του συμφώνου συνεργασίας με το φιλανθρωπικό ίδρυμα του Ιβάν Σαββίδη πριν από περίπου ενάμιση χρόνο. Υπεύθυνοι για τις έδρες αυτές είναι ο κ. Κυριάκος Χατζηκυριακίδης και η κα. Τατιάνα Τριανταφυλλίδου αντίστοιχα».

Είστε ικανοποιημένος από τη λειτουργία των τμημάτων αυτών;

«Είμαστε πολύ ευχαριστημένοι από την έως τώρα λειτουργία αυτών των δύο εδρών καθώς υπάρχει μεγάλο ενδιαφέρον και προσέλευση από τους φοιτητές. Στις δύο αυτές έδρες διδάσκονται πολλά διαφορετικά μαθήματα αλλά λαμβάνουν χώρα και αρκετές ερευνητικές δραστηριότητες, πάντα με την συνεχή υποστήριξη του Φιλανθρωπικού ιδρύματος του Ιβάν Σαββίδη».

Έχει συνδράμει και σε άλλες δράσεις του Πανεπιστημίου ο Ιβάν Σαββίδης;

«Το φιλανθρωπικό ίδρυμα του Ιβάν Σαββίδη ήταν χορηγός της δεύτερης Παγκόσμιας Ολυμπιάδας Νεοελληνικής Γλώσσας που πραγματοποιήθηκε στη Θεσσαλονίκη και την πανεπιστημιακή κατασκήνωση του ΑΠΘ στην Καλάνδρα Χαλκιδικής και προσέλκυσε το ενδιαφέρον της νεολαίας, όχι μόνο της Ελλάδας και της διασποράς, αλλά από όλο τον κόσμο ως και τη μακρινή Αυστραλία,για την εκμάθηση της νεοελληνικής γλώσσας.

Γενικότερα δείχνει ιδιαίτερο ζήλο ο κ. Σαββίδης για τον τομέα της εκπαίδευσης;

«Το φιλανθρωπικό ίδρυμα του Ιβάν Σαββίδη, επιπλέον, έρχεται σαν χορηγός σε διάφορες δράσεις όπως συνέδρια και ημερίδες που διοργανώνονται και στέκεται πάντα δίπλα στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης».

Διαβάστε ακόμη...