PAOK Action & Δήμος Θεσσαλονίκης μαζί για την Ανακύκλωση

Από paokfc.gr: Στα πλαίσια της προστασίας του περιβάλλοντος και διαχείρισης των ανακυκλώσιμων υλικών, δημιουργήθηκε μια νέα συνεργασία μεταξύ της ΠΑΕ ΠΑΟΚ, μέσω του PAOK Action και του Δήμου Θεσσαλονίκης.
Πηγή: paokfc.gr
PAOK Action & Δήμος Θεσσαλονίκης μαζί για την Ανακύκλωση

Η Ανακύκλωση στις μέρες μας αποτελεί βασική προϋπόθεση για την προστασία του περιβάλλοντος και του μέλλοντος μας. Δεν είναι μια εφήμερη τάση της εποχής, αλλά αντίθετα, υποχρέωση κάθε πολιτισμένης κοινωνίας και κάθε πολίτη που σέβεται και εκτιμά τον εαυτό του. Κάθε κοινωνίας και κάθε πολίτη που έχει ως στόχο τη βελτίωση της ποιότητας ζωής του.

Είναι εξοικονόμηση πόρων και ανάσα για τον πλανήτη, που επιβαρύνεται κατ' εξακολούθηση.Για την υλοποίηση της ανακύκλωσης τοποθετήθηκαν μπλε κάδοι στις εισόδους των θυρών του γηπέδου, ώστε τις ημέρες των αγώνων όλος ο κόσμος του ΠΑΟΚ να συμβάλλει στην προσπάθεια αυτή (ρίψη πλαστικών μπουκαλιών εντός των μπλε κάδων). Παράλληλα, γίνεται συλλογή καπακιών από τα πλαστικά μπουκάλια, με σκοπό την αγορά αναπηρικών αμαξιδίων για συνανθρώπους μας που τα έχουν ανάγκη.

Το Τμήμα Ανακύκλωσης του Δήμου Θεσσαλονίκης την επόμενη ημέρα θα συλλέγει τα ανακυκλώσιμα υλικά, που εντέλει θα καταλήξουν στα πιστοποιημένα Κέντρα Διαλογής Ανακυκλώσιμων Υλικών. Παράλληλα με την ανακύκλωση στο γήπεδο, το PAOK Action εφάρμοσε ένα πλήρως σύστημα ανακύκλωσης και εντός των γραφείων της ΠΑΕ ΠΑΟΚ, του Προπονητικού κέντρου στη Ν. Μεσήμβρια καθώς και το σπίτι του PAOK Academy στην Βασιλίσσης Όλγας.Επίσης, έξω από την Θύρα 8 έχει τοποθετηθεί Ειδικός Κάδος για μεταχειρισμένα ρούχα και παπούτσια.

Με τη συμμετοχή μας στη διαδικασία της ανακύκλωσης συσκευασιών στα προγράμματα του Μπλε Κάδου, συμβάλλουμε ενεργά στην προστασία του περιβάλλοντος και τη βελτίωση των κοινωνικοοικονομικών συνθηκών της περιοχής που κατοικούμε, καταφέρνοντας σημαντικά αποτελέσματα όπως η μείωση του όγκου των απορριμμάτων που καταλήγουν στους χώρους υγειονομικής ταφής και η εξοικονόμηση ενέργειας και πρώτων υλών που απαιτείται για την παραγωγή νέων συσκευασιών.«Γιατί όλοι μαζί μπορούμε να κάνουμε τον κόσμο λίγο καλύτερο»

Διαβάστε ακόμη...