«Έπιασε» τα 171 ο ΠΑΟΚ!

Από inpaok.com: Ο ΠΑΟΚ στο ματς της Τούμπας με τη Σπαρτάκ Μόσχας, στο οποίο κέρδισε με 3-2, έφτασε τις 65 νίκες σε 171 επίσημα ευρωπαϊκά ματς.
Πηγή: inpaok.com
«Έπιασε» τα 171 ο ΠΑΟΚ!

Σε αυτά δεν υπολογίζονται τα έξι παιχνίδια που έχει δώσει ο Δικέφαλος στο Κύπελλο Εκθέσεων (2 νίκες, 4 ισοπαλίες) από το 1965 έως το 1970, το οποίο δεν περιλαμβάνεται στις επίσημες διοργανώσεις που μετρά η UEFA.

Ο ΠΑΟΚ κερδίζοντας τη Βασιλεία με 3-0 μέσα στο «St. Jakob Park» πέτυχε την πρώτη του εκτός έδρας νίκη σε προκριματική φάση του Champions League, ενώ είχε άλλη μία εκτός έδρας στο Κύπελλο Πρωταθλητριών του 1976, όταν κέρδισε με 2-0 μέσα στην Κύπρο την Ομόνοια Λευκωσίας.

Ο Δικέφαλος σε 171 επίσημα ευρωπαϊκά παιχνίδια, μετράει 65 νίκες, 52 ισοπαλίες και 54 ήττες.

Από τη στιγμή που ο ΠΑΟΚ πέρασε το εμπόδιο της Βασιλείας, έχει εξασφαλίσει σίγουρα και τη συμμετοχή του σε ομίλους, διότι ακόμη και αν αποκλειστεί από τη Σπαρτάκ στο χειρότερο σενάριο θα βρεθεί στους ομίλους του Europa League.

Έτσι φέτος τα ευρωπαϊκά του παιχνίδια θα φτάσουν σίγουρα τα 178 και ίσως πάνε παραπάνω, αν ο Δικέφαλος μπει στους ομίλους του Champions League για πρώτη φορά στην ιστορία της ομάδας ή προχωρήσει πέρα από τους ομίλους σε όποια διοργάνωση βρεθεί.

Διαβάστε ακόμη...