Ευρωπαικό μέταλλο"χτίζει" ο Π.Α.Ο.Κ...

Από toumbalibre1926.blogspot.gr: Με ενα απίθανο come back ο ΠΑΟΚ θύμισε μέρες '97 φέρνοντας στο μυαλό των παλαιότερων μια άλλη επική ευρωπαϊκή ανατροπή απέναντι σε μια αλλη Σπαρτάκ!
Πηγή: toumbalibre1926.blogspot.gr
Ευρωπαικό μέταλλο"χτίζει" ο Π.Α.Ο.Κ...

Η Σπαρτάκ Μόσχας αιφνιδίασε τον ΠΑΟΚ, προηγήθηκε με 2-0 στο 16ο λεπτό, όμως η αντίδραση και η απάντηση των «ασπρόμαυρων», που σεβάστηκαν υπερβολικά στο ξεκίνημα του αγώνα το όνομα της ρωσικής ομάδας, έφερε στο μυαλό όλων την επική ανατροπή πριν από 21 χρόνια και πάλι στην Τούμπα και πάλι με αντίπαλο μια... Σπαρτάκ. Μόνο που τότε η Σπαρτάκ ήταν από την Τρνάβα της Σλοβακίας και είχε προηγηθεί στο ξεκίνημα του πρώτου ημιχρόνου με 3-0!

Στα πρώτα 27' του αγώνα οι φιλοξενούμενοι είχαν πετύχει τρία γκολ, για να έρθει η απάντηση του ΠΑΟΚ, που αρχικά ισοφάρισε 3-3 στην εκπνοή του ημιχρόνου και στο τέλος πήρε θριαμβευτική νίκη με 5-3, μπροστά σε 35.000 θεατές που κατέκλυσαν και τότε μήνα Αύγουστο την Τούμπα.

Σε μια κατάμεστη Τούμπα,με 30000 οπαδους του Π.Α.Ο.Κ. ο Λουτσέσκου παράταξε στο αρχικό σχήμα τους Πασχαλάκη κάτω από τα δοκάρια, Κρέσπο, Χατσερίδη, Βαρέλα, Μάτος στην άμυνα, Κάνιας, Μαουρίτσιο αμυντικά χαφ, Πέλκας, Καντουρί, Λημνιό μεσοεπιθετικά και στην κορυφή της επίθεσης τον Πρίγιοβιτς και οι θεατές είδαν ένα καταπληκτικό πρώτο ημίχρονο, που σίγουρα θα το θυμούνται για πάρα πολλά χρόνια!

Στην πρώτη φαση που εκαναν οι φιλοξενουμενοι, ευτύχησαν στο 7ο λεπτό να ανοίξουν το σκορ με σουτ του Ποπόφ, σε μια φάση στην οποία η αμυντική μας λειτουργία ήταν κακή!

Στο 14' ο Πρίγιοβιτς πήρε την μπάλα από τον Πέλκα, βρέθηκε κοντά στο Μαξιμένκο, αλλά το χλιαρό σουτ που επιχείρησε το μπλόκαρε εύκολα ο τερματοφύλακας της Σπαρτάκ.

Τρία λεπτά αργότερα έγινε το 0-2! Ο Προμές από το ύψος της μεγάλης περιοχής σούταρε, η μπάλα κόντραρε στον Χατσερίδη, άλλαξε πορεία, ο Πασχαλάκης προσπάθησε αλλά η μπάλα είχε περάσει τη γραμμή. Χωρίς να πείθουν, οι Ρώσοι βρέθηκαν μπροστά στο σκορ και μάλιστα με 0-2, αλλά ο ΠΑΟΚ ηταν ετοιμος να απαντησει...

Αφού αρχικά στο 27' χάθηκε τεράστια ευκαιρία με τον Πέλκα να σουτάρει και τον Μαξιμένκο να αποκρούσει σε κόρνερ, στο επόμενο λεπτό η μπάλα βρήκε στο χέρι του Ζομπνίν, ο διαιτητής έδωσε το πέναλτι και ο Πρίγιοβιτς μείωσε σε 1-2.

Δέκα λεπτά αργότερα, η Τούμπα πήρε φωτιά, όταν ο Μάτος γύρισε την μπάλα και ο Λημνιός πέτυχε το 2-2, για να αλλαξουν ολα στο 44' όταν ο Πέλκας με κοντινό πλασέ στην κενή εστία, μετά από λάθος του Μαξιμένκο έδωσε προβάδισμα στον ΠΑΟΚ!

Απίστευτη ανατροπή για τον Δικέφαλο που έδειξε μεγάλα ψυχικά αποθέματα. Στην επανάληψη ο αγώνας δεν είχε τη συναρπαστική μορφή του πρώτου μισού, χάθηκαν όμως εκατέρωθεν κάποιες πολύ σημαντικές ευκαιρίες που ίσως παίξουν σημαντικό ρόλο στην υπόθεση πρόκριση!

Αρχικά στο 51ο λεπτό, είχαμε μεγάλη επέμβαση του Πασχαλάκη σε σουτ του Πρόμες, ενώ στο 65ο λεπτό, ο Πέλκας σε ανεπανάληπτο τετ α τετ έστειλε την μπάλα άουτ!

Στο 71ο λεπτό το κοράκι έδωσε πέναλτι ανύπαρκτο σε βάρος μας, το εκτέλεσε ο Πρόμες αλλά το απέκρουσε ο Πασχαλάκης με τη βοήθεια του δοκαριού!
Ουάρντα, Ζαμπά, Σάκχοφ ήταν οι κινήσεις του Λουτσέσκου από τον πάγκο, με τους τρεις παίκτες να βοηθούν στο διάστημα που συμμετείχαν!

Οι συνθέσεις:

 ΠΑΟΚ: Πασχαλάκης, Κρέσπο, Χατσερίδης, Βαρέλα, Μάτος, Κάνιας, Μαουρίτσιο (84' Σάκχοφ), Πέλκας, Ελ Καντουρί (61' Ουάρντα), Λημνιός (79' Ζαμπά), Πρίγιοβιτς.

Σπαρτάκ Μόσχας: Μαξιμένκο, Ζιγκό, Πρόμες, Φερνάντο, Λουίς Αντριάνο (77' Ζε Λουίς), Μποκέτι (93' Ρασκαζόφ), Κομπάροφ, Λομοβίτσκι, Εσένκο, Ζομπνίν, Ποπόφ (64' Τιμοφέεφ).

Συνολικα ο Πασχαλάκης είναι ο άνθρωπος που κρατησε το 3-2 με την σπουδαία απόκρουση στο πέναλτι του Προμες,ο Μάτος μετα το 20' ανέβηκε βρήκε πατήματα και φυσικά είναι ο άνθρωπος που είχε τις δύο ασίστ για το 2-2 και το 3-2, ο Χατσερίντι δεν είχε σιγουριά κι αυτοπεποίθηση με αποτέλεσμα να έχει πολλες κακες στιγμες στο ματς(εκτος απο το ανόητο πεναλτυ),ο Βαρέλα ηταν ο καλύτερος (με διαφορά) στην άμυνα του ΠΑΟΚ.

Προσπαθώντας να κόψει παντου και είναι ο άνθρωπος που ξεκίνησε το δεύτερο γκολ της ομάδας του με το τρομερό άνοιγμα στον Λέο Μάτος,ο Κρέσπο έκανε ότι μπορούσε δινοντας το 100% και κυρίως κράτησε την αριστερή πλευρά του ΠΑΟΚ μιας και δεν ειχε πολλες βοήθειες από τον Ελ Καντουρί,ο Κάνιας δεν υπήρχε πουθενά στα ανασταλτικά του καθήκοντα και τα δύο γκολ που μπήκαν ήρθαν από τον άξονα και από τα χαφ που βρέθηκαν έξω από την περιοχή του ΠΑΟΚ,ενω ο Μαουρίτσιο(που αντικατασταθηκε στο 84' λογω ελλειψης δυναμεων) ειχε κι αυτός ευθύνη στα γκολ της Σπαρτάκ μιας και δεν υπήρχε κανένας χαφ να κόψει τους παίκτες της Σπαρτάκ,ενω ουτε δημιουργικά βοήθησε.

O Ελ Καντουρί ξεχασε τον καλό του εαυτο στην Ελβετία, αφου έκανε πολλά αβίαστα λάθη και σωστά ήταν η πρώτη αλλαγή του Λουτσέσκου στο 62',απο τον Ουάρντα που βοήθησε περισσότερο την ομάδα του σε σχέση με τον Ελ Καντουρί,ταλαιπώρησε την άμυνα της Σπαρτάκ και αν ήταν πιο προσεκτικός ίσως να έκανε και μεγαλύτερη ζημιά,ο Πέλκας έκανε ένα πολυ καλο ματς, σκοράροντας το γκολ που χαρισε τη νίκη στον ΠΑΟΚ αλλά στο τέλος θα του μείνει η ευκαιρία που έχασε στο δεύτερο ημίχρονο για να κάνει το 4-2 και να δώσει τεράστιο αβαντάζ στην ομάδα του για την πρόκριση,ο Λημνιός εκανε ένα τεράστιο ματς μετά από αυτό που έκανε στην Ελβετία,ο Πρίγιοβιτς παρα του οτι δεν ήταν στα καλύτερά του,ηταν στη φάση που γίνεται το πέναλτι, το εκτελεσε εύστοχα, μπορει να μη βοήθησε σημαντικά την ομάδα του στο επιθετικό κομμάτι,αλλα ανασταλτικα και πάλι ήταν εκεί να τρέξει και να μαρκάρει όπου τον χρειαζόταν η ομάδα του,ενω Ζαμπά & Σακχοφ επαιξαν ελάχιστα και δεν μπορουν να κριθουν.

TAGS:

Διαβάστε ακόμη...