«Η Σπαρτάκ που ξέρω…»

Από inpaok.com: Ο ΠΑΟΚ μετά την πρόκριση του κόντρα στην Βασιλεία με συνολικό σκορ 5-1 θα έρθει αντιμέτωπος με την Σπαρτάκ Μόσχας.
Πηγή: inpaok.com
«Η Σπαρτάκ που ξέρω…»

Ο πρώτος αγώνας των δύο ομάδων θα πραγματοποιηθεί στις 8 Αυγούστου στο γήπεδο της Τούμπας, με τον Δικέφαλο να έχει την ευκαιρία να κάνει το πρώτο βήμα για την πρόκριση του στα Play Off του Champions League στην έδρα του.

Η Σπαρτάκ μέσα στο γήπεδο κάθε άλλο με ομάδα της Ρωσίας μοιάζει, αφού φέρνει περισσότερο σε ιταλικό σύλλογο.

Ο σύλλογος από τη Μόσχα έχει μια δεμένη και συμπαγής αμυντική γραμμή, ενώ αρέσκεται ιδιαίτερα στο 1-0 ως σκορ.

Η επιθετική γραμμή είναι πολύ γρήγορη με τον Κουίνσι Πρόουμς να είναι ο σταρ της ομάδας και ο κύριος εκφραστής των επιθέσεων της, ενώ ο Λουίζ Αντριάνο με την εμπειρία του αποτελεί έναν μόνιμο κίνδυνο για τους αντιπάλους της Σπαρτάκ.

Ο ΠΑΟΚ έχει στο ρόστερ του ποδοσφαιριστές, που έχουν αγωνιστεί κόντρα στην Σπαρτάκ, αφού συμμετείχαν με τις ομάδας τους στο πρωτάθλημα της Ρωσίας.

Ο λόγος γίνεται για τους Ζοσέ Μαουρίσιο και Λέο Ζαμπά. O πρώτος της σεζόν 2016-2017 όταν αγωνιζόταν με τη φανέλα της Ζενίτ είχε περάσει ως αλλαγή και στα δύο ματς. Ενώ ο Λέο Ζαμπά είχε αγωνιστεί στον έναν από τους δύο αγώνες της Ακχμάτ Γκρόζνι με την «ομάδα του λαού».

Όπως γίνεται κατανοητό δεν υπάρχει πιο κατάλληλος άνθρωπος από αυτούς τους δύο για να μιλήσει και να αναλύσει την αντίπαλο του ΠΑΟΚ στον τρίτο προκριματικό γύρο του Champions League, τη Σπαρτάκ Μόσχας.

Η FORZA επικοινώνησε με τον νεαρό Βραζιλιάνο επιθετικό του Δικεφάλου, Λέο Ζαμπά, ο οποίος μίλησε για την ρωσική ομάδα χαρακτηρίζοντας την ως μία δύσκολη και επικίνδυνη αντίπαλο.

Αναλυτικά όσα είπε ο 20χρονος ποδοσφαριστής των «ασπρόμαυρων»:

«Ναι την γνωρίζω την Σπαρτάκ Μόσχας από τη θητεία μου στο ρωσικό πρωτάθλημα. Έχω αγωνιστεί ως αντίπαλος της μία φορα, γιατί στον έναν από τους δύο αγώνες μας ο προπονητής δεν με χρησιμοποιήσε. Πρόκεται για μία καλή ομάδα, που της αρέσει να επιτίθεται με ταχύτητα. Είναι πολύ επικίνδυνη από τα άκρα. Παίζει σκληρή άμυνα και οι στόπερ της χρησιμοποιούν αρκετά τη δύναμη τους στον τρόπο που αγωνίζονται και αμύνονται. Ωστόσο, πιστεύω πως αν εμείς έχουμε καλή απόδοση θα τους κοντράρουμε στα ίσια. Έχουμε μία καλή ομάδα που μπορεί να παίξει όμορφο ποδόσφαιρο και έχουν την ικανότητα να αποκλείσουμε κάθε αντίπαλο για να πετύχουμε τον στόχο μας που είναι η είσοδος στους ομίλους».

Ο Λέο Ζαμπά θήτευσε στο ρωσικό πρωτάθλημα τη σεζόν 2017-2018 έχοντας αγωνιστεί συνολικά σε 25 αγώνες σκοράροντας τρία τέρματα.

Ο Βραζιλιάνος στη Θεσσαλονίκη έχει ως στόχο να δουλέψει σκληρά, έτσι ώστε να βοηθήσει τον ΠΑΟΚ να πετύχει τους στόχους του, αλλά και για να δικαιώσει όσους τον έχουν κατατάξει στους ταλαντούχους παίκτες της Βραζιλίας, άλλωστε το γεγονός πως έχει έντεκα συμμετοχές με την εθνική ομάδα Κ20 της πατρίδας του αποδεικνύει πως έχει ταλέντο και πως αν δουλέψει σωστά και συγκεντρωμένα μπορεί να κάνει μία λαμπρή καριέρα στα ευρωπαϊκήα γήπεδα.

Βέβαια, σε αυτό συμβάλλει και ο Λέο Μάτος, που τον έχει... από κοντά και τον συμβουλεύει καθημερινά σε ποδοσφαιρικά και μη θέμετα, αφού ο Λατίνος δεξιός μπακ των «ασπρόμαυρων» πιστεύει πως ο Λέο Ζαμπά μπορεί να μεγαλουργήσει...

Διαβάστε ακόμη...