Κλειδώνει στις 7/8 συμφωνία Βασιλειάδη-Λίγκας, στις 9/8 η κλήρωση, στις 25/8 η σέντρα

Από soccerplus.gr: Κλειδώνει σήμερα Τρίτη (7/8) η συμφωνία μεταξύ του Γιώργου Βασιλειάδη και της Super League αναφορικά με το σχέδιο του υφυπουργού Αθλητισμού για τη χρηματοδότηση του πρωταθλήματος.
Πηγή: soccerplus.gr
Κλειδώνει στις 7/8 συμφωνία Βασιλειάδη-Λίγκας, στις 9/8 η κλήρωση, στις 25/8 η σέντρα

Στις 11.30 το πρωί ο Γιώργος Βασιλειάδης θα συναντηθεί με τον πρόεδρο της Super League, Βαγγέλη Μπαταγιάννη και τις επτά «άστεγες» τηλεοπτικά ΠΑΕ (Παναθηναϊκός, Αρης, Ατρόμητος, Ξάνθη, Παναιτωλικός, Απόλλων Σμύρνης, Λαμία).

Εκεί ο Βασιλειάδης θα καταθέσει το σχέδιο του για διετή συμφωνία, δηλαδή για την τρέχουσα σεζόν (2018/19) και την ερχόμενη (2019/20). Δηλαδή η χρηματοδότηση, περί αυτής πρόκειται, θα αφορά το φετινό πρωτάθλημα με τις 16 ομάδες και το πρωτάθλημα της επόμενης σεζόν με την προϋπόθεση οι ομάδες να γίνουν 14, όπως έχει ήδη απόφασίσει η Super League.

Τα τηλεοπτικά δικαιώματα των επτά «άστεγων» ΠΑΕ θα τα αναλάβει η ΕΡΤ, ενώ οι υπόλοιπες εννέα έχουν ήδη καταλήξει με τη NOVA.

Σύμφωνα με τα όσα ακούγονται τα ποσά που θα πάρουν οι ομάδες που θα πάνε στην ΕΡΤ είναι ανάλογα με τα ποσά τους έδινε πέρυσι η NOVA.

Εφόσον κλειδώσει η συμφωνία, την Πέμπτη 9/8 η Super League θα ψηφίσει την προκήρυξη του πρωταθλήματος, θα κάνει την κλήρωση και στις 25 Αυγούστου θα έχουμε την έναρξη της νέας σεζόν, όπως αρχικά είχε προγραμματιστεί.

Όσον αφορά στην προκήρυξη θα προβλέπεται ο απευθείας υποβιβασμός τριών ομάδων από τη Super League στη Football League και η απευθείας άνοδος μίας ομάδας από τη Football League στη Super League.

Η Football League έχει αποφασίσει για απευθείας άνοδο δύο ομάδων, αλλά θα της ζητηθεί από τον Βασιλειάδη να αλλάξει στάση με το επιχείρημα ότι και το δικό της πρωτάθλημα θα είναι στην ΕΡΤ και ενδεχομένως με καλύτερους όρους από για τις ομάδες συγκριτικά με αυτούς που είχαν υπογραφεί πέρυσι, όσον αφορά τις οικονομικές απολαβές των ομάδων.

Φαίνεται, λοιπόν, πως το τηλεοπτικό σίριαλ του φετινού καλοκαιριού θα έχει happy end και ότι αύριο θα παιχτεί το τελευταίο επεισόδιο.

Διαβάστε ακόμη...