To σκεπτικό για Μορέιρα

Από paok24.com: Η ανακοίνωση της συμφωνίας με τον Γιανίκ Μορέιρα, φαίνεται να ήρθε ξαφνικά αλλά η συγκεκριμένη υπόθεση, «δουλεύτηκε» αρκετά τις προηγούμενες ημέρες.
Πηγή: paok24.com
To σκεπτικό για Μορέιρα

Μπορεί στα μάτια των περισσότερων, ένας σέντερ ύψους 2.11 να είναι ένα «βαρύ» κορμί, αλλά κάτι τέτοιο, δεν ισχύει στην περίπτωση του νέου μεταγραφικού αποκτήματος του ΠΑΟΚ.

Ο Μορέιρα είναι αρκετά ευέλικτος και η απόφαση του ΠΑΟΚ να τον αποκτήσει έχει συγκεκριμένη λογική. Με το Φιλ Γκος να παραμένει, με το Γιάννη Αθηναίου να έχει αποκτηθεί και με τον έναν ακόμα Αμερικανό που είναι να έρθει στην περιφέρεια, ο ΠΑΟΚ επέλεξε τα στοιχεία του Ανγκολέζου σέντερ για τη ρακέτα του.

Ο Μορέιρα είναι ένας ψηλός που έχει παιχνίδι με πλάτη, είναι αρκετά δυναμικός στα σκριν στη μπάλα, στοιχείο που παίζει ιδιαίτερο ρόλο, με τους χειριστές που θα έχει ο ΠΑΟΚ και σίγουρα το μέγεθος του μέσα στη ρακέτα, ήταν κάτι που δεν υπήρχε σε μεγάλο βαθμό στο περσινό ρόστερ. Ζήτημα αποτελεί, η αμυντική προσαρμογή του και στον τρόπο που παίζει ο ΠΑΟΚ, με αρκετές αλλαγές, ωστόσο με τον ίδιο στο παρκέ, προφανώς και η αμυντική τακτική, θα αλλάζει.

Πέρσι, έκανε μια γεμάτη σεζόν στην Πάρμα στη VTB League, με 9,1 πόντους και 6,1 ριμπάουντ (με λίγη παραπάνω έφεση στο επιθετικό) και στο σκεπτικό του ΠΑΟΚ είναι, να υπάρχει ένας ακόμα παίκτης που θα έχει παιχνίδι με πλάτη πλην του Μαργαρίτη, καθώς ο Κατσίβελης (με άλλα χαρακτηριστικά) που το έκανε πέρσι σε αρκετές περιπτώσεις, συνεχίζει στον Προμηθέα.

Ένα «θέμα» για το Μορέιρα είναι ότι αποτελεί ενεργό διεθνή παίκτη με την εθνική ομάδα της Ανγκόλα και κατά τη διάρκεια της σεζόν, αναμένεται να λείπει για τη διαδικασία των «παραθύρων» της FIBA, τα οποία είναι σε εξέλιξη.

Όσο για το οικονομικό; Πέρσι, έπαιζε στα... Ουράλια Όρη, οπότε το συμβόλαιο που είχε εκεί ήταν πέρα από τα οικονομικά όρια του ΠΑΟΚ, ωστόσο μετά τις επαφές που έγιναν και την προοπτική της συμμετοχής του στο Basketball Champions League, τα χρήματα έφτασαν εκεί που μπορούσε να ανταποκριθεί ο ΠΑΟΚ. Για αυτό και προχώρησε η συμφωνία...

Ο Μορέιρα, δεν προέκυψε τώρα στα «ραντάρ» του Ηλία Παπαθεοδώρου, ο οποίος τον είχε τσεκάρει από την εποχή που ήταν προπονητής στην Κηφισιά, αλλά τώρα, ευνόησαν οι συνθήκες για συνεργασία.

Διαβάστε ακόμη...