Υπόθεση Σταφυλίδη: Το φλερτ μπορεί να γίνει γάμος;

Από sdna.gr: Είναι παιδί του ΠΑΟΚ, αγωνίζεται σε μία θέση που η ομάδα πονά και τώρα είναι στο υψηλότερο επίπεδο. Υπάρχει ενδεχόμενο επιστροφής του Κώστα Σταφυλίδη στην ομάδα που αγάπησε; Το SDNA έχει το ρεπορτάζ.
Πηγή: sdna.gr
Υπόθεση Σταφυλίδη: Το φλερτ μπορεί να γίνει γάμος;

Δεν είναι κρυφό και δεν το αμφισβητεί κανείς. Κάποτε, ο Κώστας Σταφυλίδης θα επιστρέψει στον ΠΑΟΚ, όπως κάνουν όλα τα… τέκνα του που έφυγαν για να αγωνιστούν στο υψηλότερο επίπεδο. Όπως δεν ήταν τυχαίο το σημερινό κάλεσμα του Γιώργου Σαββίδη που έχει δείξει πολλές φορές δημοσίως την αδυναμία του στον παίκτη.

 

Το ενδεχόμενο να συμβεί αυτό άμεσα, είναι απίθανο; Μάλλον όχι, όμως υπάρχουν πολλές παράμετροι που πρέπει να αναλυθούν.

Το δύσκολο κομμάτι, είναι να πεισθεί η Άουσπουργκ να πουλήσει τον Σταφυλίδη σε φυσιολογικές τιμές. Ανήκει σε αυτή μέχρι το επόμενο καλοκαίρι, όμως έχει περάσει σε δεύτερο πλάνο λόγω της απίστευτης χρονιάς που έκανε πέρυσι ο Φίλιπ Μαξ.

Ο συνομήλικος του Σταφυλίδη αριστερός αμυντικός, ξεπετάχτηκε στην περυσινή σεζόν παίζοντας ως αριστερός αμυντικός, πιάνοντας απίστευτα νούμερα. Τα δύο γκολ του είναι τίποτα μπροστά στις… 13 του ασίστ, όλες στο πρωτάθλημα.

Τι σχέση έχει όμως ο Μαξ με τον Σταφυλίδη εκτός από την προφανή; Οι Γερμανοί ψάχνουν στην αγορά 25 εκατ. ευρώ από την πώλησή του, νούμερο που πιθανότατα μπορούν να δώσουν μόνο αγγλικές ομάδες. Μέχρι στιγμής δεν έχει πουληθεί και αυτό ουσιαστικά θέλει και ο παίκτης και ο ΠΑΟΚ.

Αν τα πράγματα κυλήσουν λοιπόν όπως πάνε, η Άουσμπουργκ θα έχει τον Μαξ βασικό και μπορεί να ζήσει χωρίς τον Σταφυλίδη στον πάγκο μιας και εκεί υπάρχει ο 20χρονου Κίλιαν Γιάκομπ που θα πάρει τις ευκαιρίες του.

Οι Γερμανοί έχουν εκφράσει την διάθεσή τους στον Σταφυλίδη να τον ανανεώσουν, όμως δεν έχουν προχωρήσει παραπέρα, αφού ακόμη δεν πουλήθηκε ο Μαξ. Και μετά τα περυσινά όπου και παραγκωνίστηκε εντελώς, ο Έλληνας αριστερός αμυντικός δεν φαίνεται να έχει καμία ιδιαίτερη κάψα να ανανεώσει.

Με ποιο ποσό πουλάνε οι της Άουσμπουργκ τον Σταφ; Το νούμερο που λένε σήμερα είναι 7εκατ ευρώ, κάτι που ξέρουν προφανώς και οι ίδιοι πως δεν μπορούν να πιάσουν. Προφανώς και το νούμερο θα πέσει αρκετά αν δεν πουληθεί ο Μαξ και βέβαια, δεν ανανεώσει ο Σταφυλίδης.

Κύκλοι που γνωρίζουν την αγορά, δεν αποκλείουν το ενδεχόμενο τέλη Αυγούστου, το νούμερο αγοράς του Έλληνα άσου να είναι στα 2εκατ. ευρώ. Νούμερο που εύκολα δίνει ο ΠΑΟΚ για να επαναφέρει το παιδί του σπίτι.

Το θέμα του ΠΑΟΚ βέβαια είναι άλλο. Μπορεί να περιμένει μέχρι τότε; Ανεπίσημα κύκλοι της ΠΑΕ λένε πως για τον Σταφυλίδη αξίζει να υπάρχει αναμονή. Έχει όλο το πακέτο.

Διεθνής, 24ων ετών, επιθετικογενής μπακ με ισορροπία, καλά χτυπήματα σε στημένες μπάλες, ταχύτητα, ελεγχόμενη τρέλα και γηγενής. Αυτό το πακέτο δεν υπάρχουν αρκετοί που να το συναγωνιστούν. Άρα και ο ΠΑΟΚ έχει αρκετούς λόγους να περιμένει.

Όσο για το κασέ του, ο ΠΑΟΚ δεν θα έχει πρόβλημα. Σήμερα στην Άουσμπουργκ, ο παίκτης αμείβεται μαζί με τα μπόνους του, 750 με 800 χιλιάδες ευρώ ετησίως. Ο ΠΑΟΚ δεν έχει πρόβλημα να τα δώσει. Έχει τουλάχιστον πέντε συμβόλαια μεγαλύτερα από αυτό.

Διαβάστε ακόμη...