«Δεν ήρθε το τέλος του κόσμου για την Βασιλεία... »

Ζωντανά από την Ελβετία - Οι δηλώσεις από το στρατόπεδο της Βασιλείας
Πηγή: paok24.com
«Δεν ήρθε το τέλος του κόσμου για την Βασιλεία... »

Η καθιερωμένη συνέντευξη Τύπου της Βασιλείας. Ο Αλεξάντερ Φράι στο ρόλο του υπηρεσιακού προπονητή μίλησε για το παιχνίδι με τον ΠΑΟΚ.

Χωρίς διάθεση να αποκαλύψει πολλά για το πως θα παρουσιαστεί η Βασιλεία απέναντι στον ΠΑΟΚ εμφανίστηκε ο Αλεξάντερ Φράι.

Αναλυτικά τα όσα δήλωσε:

Για την αλλαγή προπονητή και αν αλλάξει την ομάδα:
«Υπάρχουν στην Ελβετία ομάδες που αλλάζουν πιο συχνά προπονητές. Σήμερα πλέον δεν υπάρχει πρόβλημα από την αλλαγή του προπονητή. Οι επαγγελματίες ποδοσφαιριστές, ασχέτως αν συμπαθούν λιγότερο ή περισσότερο έναν προπονητή, έχουν την υποχρέωση να τα δίνουν όλα για την ομάδα τους».

Για το αν ασχολήθηκε η ομάδα μετά το παιχνίδι με την Ξαμάξ με τεχνικά θέμα ή με την κατάσταση των παικτών:
«Κάναμε μια πρώτη ανάλυση ώστε να δούμε πως προχωράμε. Ασχοληθήκαμε και με τον ΠΑΟΚ, είδαμε τα θετικά και τα αρνητικά του. Είναι δύσκολο να κάνεις πολλές αλλαγές, όταν έχεις παιχνίδι κάθε τρεις μέρες. Εχουμε ευφυείς παίκτες και σκοπός μας είναι δημιουργήσουμε δομές, οι οποίες θα κρατήσουν».

Για το 1-0 σαν σκορ και αν αποτελεί στόχο της Βασιλείας:
«Όπως είναι το παιχνίδι, μαθηματικά το πλεονέκτημα είναι στον ΠΑΟΚ. Η Βασιλεία, θέλει πάντα να κερδίζει τα παιχνίδια κι έτσι θα παίξουμε και αύριο στο γήπεδο».

Για την πίεση, την κριτική και πως αντιμετωπίζει το γεγονός ότι η Βασιλεία δεν έχει ακόμα νίκη:
«Δεν είναι εύκολη η κατάσταση. Είναι κάτι ασυνήθιστο, σκοπός είναι να μη γίνει συνήθεια και το επόμενο διάστημα. Οι παίκτες έχουν βελτιωθεί, νιώθουν καλύτερα. Η κριτική είναι μέρος του παιχνιδιού και πρέπει να γίνονται δυνατότεροι και καλύτεροι. Η γνώμη μου είναι ότι έχουν ξεπεράσει ήδη, πάρα πολλά και είναι σε πολύ καλύτερη κατάσταση από πριν».

Για το ποιος θα λείπει αύριο:
«Ξάκα, Πετρέτα και Κουζμάνοβιτς».

Για το από πού πηγάζουν οι ελπίδες της ομάδας:
«Στο ποδόσφαιρο είναι σημαντική η ψυχολογία. Δεν θέλουμε να αποδείξουμε ότι η ομάδα παίζει 65 λεπτά σε πολύ καλό επίπεδο. Και τα 25 λεπτά είναι καλά για αρχή».

Για τις ελπίδες και τις ανησυχίες του και τι περιμένει να αλλάξει:
«Είμαι αντίθετος σε αυτό το κλίμα που φέρνει το τέλος του κόσμου. Δεν είναι συνηθισμένο να αλλάζει ο προπονητής, μετά από δύο ήττες, αλλά αυτό συμβαίνει στο ποδόσφαιρο. Η ομάδα μαθαίνει από τα λάθη της. Εγιναν κάποιες σωστές κινήσεις, αλλά και κάποια λάθη στο παρελθόν. Πιστεύω ότι αυτό, θα μας οδηγήσει σε ένα καλύτερο μέλλον για την ομάδα».

Για τις καλές και κακές αποφάσεις που είπε:
«Δεν είναι ότι δε διάβασα και δεν ενημερώθηκα για το τι έχει γραφτεί τις τελευταίες μέρες. Εχω μάθει πολλά. Οι αποφάσεις παίρνονται σε διοικητικό επίπεδο. Τώρα, είμαστε σε μια κανονική συζήτηση και με τη διοίκηση, όπου πρέπει να γίνουν αναλύσεις και ότι να δούμε σφάλματα».

Για το αν αύριο είναι το τελευταίο του παιχνίδι:
«Ενας προπονητής με Α1 δίπλωμα, μπορεί να προπονήσει το πολύ μέχρι 20 μέρες στη Σούπερ Λιγκ. Ισως να είμαι και στον αγώνα με τη Ζυρίχη προπονητής. Δε θέλω να με απασχολεί αυτό. Όπως καταλαβαίνω εγώ το ποδόσφαιρο, θέλω να μεταφέρω τη δύναμη που έχω για το ποδόσφαιρο στην ομάδα».

Για το αν συμμετέχει στις συζητήσεις για τον αντικαταστάτη:
«Καθόλου. Δεν επιτρέπω να με ενδιαφέρει αυτήν τη στιγμή. Με ενδιαφέρει να πάει μπροστά η ομάδα. Ενημερώνομαι για το ποιοι είναι υποψήφιοι, αλλά το μόνο που με ενδιαφέρει, είναι η προπόνηση και η ομάδα».

Για τους υποψήφιους και τη δική του γνώμη:
«Θα πω τη γνώμη μου, αλλά η απάντηση θα είναι ένα ναι ή ένα όχι. Η συζήτηση που θα έχουμε για αυτό με τη διοίκηση, θα είναι πολύ σύντομη».

Διαβάστε ακόμη...