Τα εκατομμύρια με το «σεντόνι» και οι μεταγραφές που έρχονται!!!

Από toumbalibre1926.blogspot.gr: Με το δεξι ξεκίνησε η σεζόν για τον ΠΑΟΚ, καθώς στο πρώτο επίσημο ματς της χρονιάς η ομάδα του Ραζβάν Λουτσέσκου νίκησε 2-1 τη Βασιλεία και έκανε το πρώτο μεγάλο βήμα για την πρόκριση στην επόμενη ευρωπαϊκή φάση,
Πηγή: toumbalibre1926.blogspot.gr
Τα εκατομμύρια με το «σεντόνι» και οι μεταγραφές που έρχονται!!!

καθως αν δεν είχε δεχθεί το γκολ στο φινάλε, θα ασχολούνταν ήδη με τον επόμενο αντίπαλο όπως έλεγε μετά το φινάλε του ματς και στα αποδυτήρια ο Ρουμάνος τεχνικός.

Ενόψει της ρεβάνς πάντως, στον Δικέφαλο επικρατεί αισιοδοξία, καθώς βάσει των όσων φάνηκαν στην πρώτη αναμέτρηση με τους Ελβετούς στην Τούμπα, πλέον οι Θεσσαλονικείς είναι το μεγάλο φαβορί για να συνεχίσουν στο Τσάμπιονς Λιγκ.

Μια πρόκριση επί της Βασιλείας, θα δώσει τη δυνατότητα στο Δικέφαλο να συνεχίσει το ευρωπαϊκό του ταξίδι. Αυτό θα είναι αρχικά με τη Σπαρτάκ Μόσχας και στη συνέχεια είτε στους ομίλους του Europa league, είτε στα play off του Champions League. Ένα ακόμα όφελος που θα αποκομίσει για το παρόν και το μέλλον της ομάδας ,είναι το γεγονός πως οι ασπρόμαυροι, θα ξεκολλήσουν από την 59η θέση και θα «ανέβουν» βαθμολογικά στο ranking list της UEFA.

Θα δώσουν βαθμούς στη χώρα μας που τόσο πολύ τους χρειαζόμαστε. Αυτή τη στιγμή η Ελλάδα βρίσκεται στην 16η θέση κι αν διατηρηθεί σ' αυτή τη θέση θα χάσουμε ως ελληνικό ποδόσφαιρο έναν εκπρόσωπο στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις τη σεζόν 2020-21.

Σ' αυτές τις διοργανώσεις διακυβεύονται πολλά εκατομμύρια ευρώ, τα οποία όλες οι ομάδες έχουν ανάγκη, ανεξάρτητα αν το σωματείο είναι υγειες. Ο ΠΑΟΚ πέρσι, με τον αποκλεισμό του από την Έστερσουντ, είχε μεγάλη μείωση στα έσοδά του, αναγκάζοντας τον Ιβάν Σαββίδη να βάλει βαθιά το χέρι στην τσέπη για να καλύψει τις υποχρεώσεις της ομάδας μέσα από την αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου της ΠΑΕ.

Η πρόκριση επί της Βασιλείας θα φέρει αρκετά εκατομμύρια ευρώ στα ταμεία τα οποία υπολογίζονται κοντά στα 3 με 3,5 εκατομμύρια ευρώ. Αν περάσει το εμπόδιο της Σπαρτάκ Μόσχας τα έσοδα θα διπλασιαστούν, ενώ αν μπει στους ομίλους του Europa league θα φτάσει κοντά στα 5 εκατ. ευρώ. Όσον αφορά το αγωνιστικό κομμάτι ο ΠΑΟΚ θα ενισχυθεί μεταγραφικά.

Βέβαια, διαφορετικές κινήσεις θα γίνουν αν η ομάδα περάσει στους ομίλους του Europa League και σαφώς καλύτερες αν περάσει και το σκόπελο που λέγεται Σπαρτάκ Μόσχας. Οι ποδοσφαιριστές υψηλού επιπέδου, που θέλουν να φέρουν στην Τούμπα, έρχονται μόνο όταν η ενδιαφερόμενη ομάδα αγωνίζεται στο τοπ πρωτάθλημα. Δεν είναι υπερβολή να πούμε ότι ο επαναληπτικός με την Βασιλεία είναι ο σημαντικότερος ευρωπαϊκός αγώνας στην ιστορία του ΠΑΟΚ. Κι αυτό γιατί μία πρόκριση μπορεί να τα αλλάξει όλα προς το καλύτερο.

Το τελευταίο κομμάτι είναι το ηθικό. Πέρσι, με τον αποκλεισμό που είχε απέναντι στους Σουηδούς το πλήγμα ήταν μεγάλο. Γκρίνια, φαγωμάρα, απολύσεις και φυσικά η ψυχολογία όλων στα τάρταρα. Αν την Τετάρτη (1/8) το βράδυ ο ΠΑΟΚ πάρει την πρόκριση, τότε όλα θα αλλάξουν προς το καλύτερο. Θα τονωθεί η νοοτροπία του νικητή που θέλει να χτίσει ο σύλλογος, ενώ θα αρχίσει να δημιουργεί νέες γενιές ΠΑΟΚτσήδων στη Θεσσαλονίκη, αλλά και σε όλη την Ελλάδα.

Μπορεί ο Ιβάν Σαββίδης να έλειπε από την Τούμπα το βραδυ της ΤΡΙΤΗΣ, ωστόσο τα όσα κυκλοφόρησαν, δείχνουν ξεκάθαρα πλέον τις προθέσεις του. Ο μεγαλομέτοχος της ΠΑΕ ακολούθησε την αποστολή του Δικεφάλου μέχρι το γήπεδο, όπως έκανε και στον τελικό Κυπέλλου με την ΑΕΚ πριν από λίγους μήνες και στη συνέχεια αποχώρησε για να παρακολουθήσει την αναμέτρηση από το Μακεδονία Παλλάς, καθώς είναι ακόμα τιμωρημένος.

Ο Σαββίδης λοιπόν, σύμφωνα με όσα κυκλοφορούσαν απο το βράδυ της Τρίτης στην Θεσσαλονίκη, είναι επαρκώς και αρκούντως τρελαμένος με τα όσα έχει δει μέχρι τώρα από την ομάδα του και αποφασισμένος να τα... σπρώξει, ώστε να την ανεβάσει ένα ακόμα επίπεδο.

Ο ΠΑΟΚ θυμίζουμε πως στοχεύει στην ολοκλήρωση δύο ακόμα μεγάλων μεταγραφών, για τις θέσεις του επιθετικού(ολοκληρωνεται) και του κεντρικού χαφ, όπου το όνομα του Βέρνμπλουμ παραμένει στην λίστα, αν και έχει χαθεί τελευταία από την επικαιρότητα. Ο Ιβάν λοιπόν θα ρίξει χρήμα για τουλάχιστον δύο... μπαμ, καθώς θεωρεί πως το φετινό ρόστερ μπορεί να κάνει τρομερά πράγματα.

Αλλωστε, ο Σαββίδης συνηθίζει να κάνει τις κινήσεις του στο τέλος της μεταγραφικής πειρόδου, ασχέτως τι θα γίνει στην Ευρώπη, καθώς και πέρυσι, παρά τον αποκλεισμό από την Έστερσουντ, έκλεισε τέσσερις πρωτοκλασάτους ποδοσφαιριστές (Βιεϊρίνια, Σαμπράνο, Ελ Καντουρί, Μαουρίσιο) τις τελευταίες ημέρες του Αυγούστου!

TAGS:

Διαβάστε ακόμη...