Άρνεσεν: «Ο Σαββίδης αγαπάει τον ΠΑΟΚ»

Από arenafm.gr: Ο Φρανκ Άρνεσεν μίλησε στον ARENA FM 89,4 για τα 14 εκατ. ευρώ που άφησε περιουσία στον ΠΑΟΚ από τις πωλήσεις των Όλσεν, Ροντρίγκες, Τσίμιροτ και Λούκας, για τον Ιβάν Σαββίδη, τον Ντίμιταρ Μπερμπάτοφ, τον Ζάιρο, τον Μάριν Λέοβατς, τον Δημήτρη Πέλκα, την ρεβάνς με την Βασιλεία και την ευκαιρία του Δικέφαλου να πάρει στην νέα σεζόν το πρωτάθλημα.
Πηγή: arenafm.gr
Άρνεσεν: «Ο Σαββίδης αγαπάει τον ΠΑΟΚ»

Μεταξύ άλλων είπε:

Για τα 15 εκατ. ευρώ από τις πωλήσεις των Όλσεν, Ροντρίγκες, Τσίμιροτ και Λούκας: "Είναι η δουλειά μου ως αθλητικός διευθυντής. Να φέρνω παίκτες οι οποίοι αποκτούν υπεραξία και στην συνέχεια πωλούνται και φέρνουν χρήματα στα ταμεία της ομάδας στην οποία εργάζομαι. Όταν αγοράζεις νέα ταλέντα τα χρήματα σου πολλαπλασιάζονται. Σου δίνουν ελευθερία κινήσεων. Αντίθετα όταν αγοράζεις μεγαλύτερους σε ηλικία παίκτες τα χρήματά σου δεν επιστρέφονται. Μερικές φορές, όμως, χρειάζονται άμεσα αποτελέσματα οι ομάδες, όπως έγινε στον ΠΑΟΚ με τον Μπερμπάτοφ".

Για το γεγονός, ότι δεν έμειναν στον ΠΑΟΚ οι Λούκας, Ροντρίγκες, Όλσεν και Τσίμιροτ: "Με όλο τον σεβασμό στο ελληνικό πρωτάθλημα, αλλά δεν έχει δημοσιότητα στο εξωτερικό. Τα μεγάλα ταλέντα πάντα έχουν φιλοδοξίες να προχωρήσουν. Ο Λούκας ήθελε να δοκιμάσει την τύχη του σε υψηλότερο επίπεδο στην Ισπανία και στην Άρσεναλ. Όλοι οι παίκτες έχουν φιλοδοξίες. Αυτό συνέβη και σ' αυτές τις περιπτώσεις. Η Μπαρτσελόνα και η Ρεάλ δεν πουλούν παίκτες, μόνο αγοράζουν. Αυτό όμως δεν μπορεί να συμβεί σε μία ομάδα του ελληνικού, δανέζικου, ή ολλανδικού πρωταθλήματος. Σ' αυτά τα πρωταθλήματα τα ταλέντα παίζουν 3-4 χρόνια, αναδεικνύονται και μετά πάνε σε μεγαλύτερα πρωταθλήματα".

Για το εάν περίμενε την εξέλιξη του Όλσεν: "Διέκρινα το ταλέντο του και τον4 έφερα στον ΠΑΟΚ, αλλά ήταν πολύ νέος, έκανε μερικά λάθη στην αρχή και γέμισε ανασφάλειες. Τελικά ο κ. Τούντορ αποφάσισε να μην τον χρησιμοποιεί. Έπρεπε να πάρουμε άλλο τερματοφύλακα. Τότε σκέφτηκα ότι οφείλω να διασφαλίσω το μέλλον του Όλσεν σε άλλη ομάδα και τον δώσαμε δανεικό στην Κοπεγχάγη. Εκεί βρήκε και πάλι την αυτοπεποίθησή του και η Κοπεγχάγη το επόμενο καλοκαίρι τον αγόρασε περισσότερα απ' όσα είχε δώσει ο ΠΑΟΚ για να τον πάρει. Ποτέ δεν ξέρεις μέχρι πού μπορεί να φτάσει ένα ταλέντο (σ.σ. εννοούσε ότι προνόησε και έβαλε την ρήτρα). Δούλεψε πολύ στην Σουηδία, έκανε πολύ καλές εμφανίσεις με την Εθνική Σουηδίας στα προκριματικά του παγκοσμίου κυπέλλου, στους αγώνες μπαράζ με την Ιταλία και στην τελική φάση της διοργάνωσης. Δικαιούνταν την μεταγραφή στην Ρόμα. Πρέπει να είναι περήφανος ο ΠΑΟΚ που είχε παίκτες όπως ο Λούκας, ο Ροντρίγκες, ο Όλσεν και ο Τσίμιροτ που έκαναν σπουδαίες μεταγραφές".

Για τις αποτυχημένες επιλογές των Ζάιρο, Άντονις και Λέοβατς: "Ο Ζάιρο ήταν άτυχος, τραυματίστηκε νωρίς και πήρε άλλος την θέση του. Ήταν ο Πέλκας τον οποίο εγώ έπεισα να ανανεώσει το συμβόλαιό του με τον ΠΑΟΚ, διαβεβαιώνοντάς τον ότι υπάρχει μέλλον γι' αυτόν στην ομάδα. Έμεινε και πέρυσι έκανε εξαιρετική σεζόν. Ο Λέοβατς έπαιξε αρκετά ματς, αλλά δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι έχουμε να κάνουμε με ανθρώπινα όντα. Ο καθένας έχει τη δική του ψυχολογία, αλλάζουν και οι προπονητές και προτιμούν άλλους παίκτες. Το θέμα είναι στο τέλος να κάνεις τον απολογισμό. Τα έσοδα πρέπει να είναι περισσότερα από τα έξοδα σε μία ομάδα".

Για το πρόωρο διαζύγιο με τον Ιβάν Σαββίδη: "Είμαι 40 χρόνια στο ποδόσφαιρο από διάφορα πόστα. Πολλές φορές με τον ιδιοκτήτη μίας ομάδας έχει διαφορετική άποψη ακόμα και για το πώς πρέπει να παίζει η ομάδα. Χωρίσαμε, όμως, όπως έπρεπε, με καλές σχέσεις και αυτό αποδείχτηκε από το γεγονός ότι προσκλήθηκα το 2016 στην γιορτή των γενεθλίων του ΠΑΟΚ. Οι διαφωνίες είναι μέρος του επαγγελματικού ποδοσφαίρου. Τότε παίρνονται αποφάσεις. Εξακολουθώ, όμως, να βοηθάω τον ΠΑΟΚ, παρότι, έφυγα, όπως φάνηκε στην περίπτωση Όλσεν".

Για τον Ιβάν Σαββίδη: "Είναι παθιασμένος και αγαπάει τον ΠΑΟΚ. Ξόδεψε πολλά χρήματα για το προπονητικό κέντρο και το γήπεδο. Ο ΠΑΟΚ δεν είχε χρήματα χωρίς τον κ. Σαββίδη. Έβαλε στην ομάδα δικά του χρήματα σε μία εποχή που είναι πολύ δύσκολο να κερδίσεις από το επαγγελματικό ποδόσφαιρο. Τα πρώτα αποτελέσματα φάνηκαν με τα δύο κύπελλα".

Για το εάν μπορεί ο ΠΑΟΚ να πάρει το πρωτάθλημα: "Το ελληνικό πρωτάθλημα δεν είναι προβεβλημένο και έτσι δεν είχα την ευκαιρία να δω αρκετά παιχνίδια του ΠΑΟΚ πέρυσι. Πλέον το ελληνικό πρωτάθλημα είναι ανοιχτό σε κάθε πρόβλεψη, μετά την παντοκρατορία του Ολυμπιακού επί 15 χρόνια. Ήρθαν στο προσκήνιο ο ΠΑΟΚ και η ΑΕΚ. Ο ΠΑΟΚ έχει πια την αυτοπεποίθηση ότι μπορεί να πάρει το πρωτάθλημα. Είναι σημαντικό αυτό, γιατί το έχει πάρει μόνο δύο φορές στην ιστορία του. Είναι μεγάλη ευκαιρία φέτος για τον ΠΑΟΚ να προχωρήσει και στην Ευρώπη. Μπορεί να προκριθεί μετά την νίκη του με 2-1 επί της Βασιλείας. Δεν μπορώ να πω με βεβαιότητα ότι θα κατακτήσει το πρωτάθλημα ο ΠΑΟΚ, αλλά είμαι βέβαιος ότι θα το διεκδικήσει".

Διαβάστε ακόμη...