Οι αποκαλύψεις του Μουλέν

Από thessports.gr: Ο Τιμπό Μουλέν ήρθε τον Ιανουάριο στον ΠΑΟΚ, ωστόσο λόγω του τραυματισμού του δεν κατάφερε να αγωνιστεί αρκετά, έτσι ώστε να μπορέσει να δείξει τις πραγματικές του δυνατότητες στον κόσμο του Δικεφάλου. Ο Γάλλος μέσος των «ασπρόμαυρων» μίλησε στη FORZA για όλα και μέσα από τα λόγια του έδειξε τη… δίψα που έχει για να παίξει ποδόσφαιρο.
Πηγή: thessports.gr
Οι αποκαλύψεις του Μουλέν

Πως πάει ο τραυματισμός σου; Πότε πιστεύεις ότι θα είσαι έτοιμος;

«Νιώθω πολύ καλύτερα και ήδη προπονούμαι σε κανονικός ρυθμούς. Ελπίζω να μην μου ξανατύχει κάτι τέτοιο για να μπορέσω να βρεθώ στο ίδιο επίπεδο με τους συμπαίκτες μου. Ήταν δύσκολο να βρίσκομαι εκτός αγωνιστικής δράσης για τόσο καιρό. Το να βλέπεις τους συμπαίκτες σου να αγωνίζονται και να προπονούνται και εσύ να μην μπορείς, είναι δύσκολο».

Πόσο δύσκολο είναι να επανέρχεσαι από τραυματισμό και μετά από λίγο να αντιμετωπίζεις ένα παρόμοιο στο άλλο πόδι;

«Είναι πραγματικά πολύ δύσκολο. Το να βλέπεις τους πάντες να δίνουν ότι έχουν μέσα στο γήπεδο και εσύ να μην μπορείς να βοηθήσεις σου ρίχνει την ψυχολογία. Πρώτη φορά στην καριέρα μου έμεινα για τόσο καιρό εκτός. Τώρα όμως αυτό το μαρτύριο τελειώνει και σκέφτομαι μόνο θετικά».

Yπάρχει κάτι μικρό, που άλλαξε την καριέρα σου;

«Ναι υπάρχει αλλά δεν είναι μικρό και δεν άλλαξε την καριέρα μου, αλλά με έκανε να δω αλλιώς τα πράγματα. Είναι όλο αυτό το διάστημα της απουσίας μου, λόγω των τραυματισμών».

Θέλεις να μας πεις κάτι που δεν ξέρει ο κόσμος για σένα;

«Βασικά, νομίζω πως ο κόσμος δεν ξέρει εμένα, αφού δεν έχει μπορέσει να με δει μέσα στο γήπεδο. Ελπίζω σύντομα να είναι έτοιμος 100% για να παίξω, έτσι ώστε να με μάθουν όλοι στην οικογένεια του ΠΑΟΚ. Ήρθε η ώρα να συστηθώ στον κόσμο!».

Οταν ήρθες στον ΠΑΟΚ τον χειμώνα τι περίμενες να συναντήσεις;

«Ήξερα πως πρόκεται για μία ομάδα με φανταστικό κόσμο που έχει μία καυτή έδρα, με ατμόσφαιρα που συναντάς σε λίγα γήπεδα στον κόσμο. Είχα μιλήσει με τον κόουτς και μου είχε εξηγήσει τους λόγους που με ήθελαν στην ομάδα. Είμαι χαρούμενος που έκανα αυτή την επιλογή γιατί διαπίστωσα πως όντως πρόκειται για μία πολύ καλή και επαγγελματική ομάδα που έχει ως μοναδικό της στόχος τον πρωταθλητισμό και τις διακρίσεις».

Με τον Αλεξάνταρ Πρίγιοβιτς αγωνιστήκατε μαζί στη Λέγκια, παίξατε ως συμπαίκτες τόσο στις εγχώριες διοργανώσεις των Πολωνών, όσο και στο Champions League. Ήταν ο πρώτος άνθρωπος που ρώτησες όταν έμαθες για το ενδιαφέρον του ΠΑΟΚ για σένα;

«Ναι του έστειλα μήνυμα όταν έμαθα για το ενδιαφέρον του ΠΑΟΚ. Μου είπε τα καλύτερα για την ομάδα και για τον κόσμο. Επίσης μου μίλησε και για τη Θεσσαλονίκη η οποία είναι μία πολύ όμορφη πόλη και χαίρομαι που βρίσκομαι εδώ».

Ποια τα σχέδια σου για τη φετινή σεζόν;

«Αρχικά είναι να είμαι υγιής! Στη συνέχεια θέλω να να αγωνιστώ και να πείσω τον προπονητή μου μέσα από τις εμφανίσεις μου στο γήπεδο, αλλά και στις προπονήσεις πως μπορώ να βοηθήσω την ομάδα και γιατί όχι αν όλα πάνε καλά να καθιερωθώ στην βασική ενδεκάδα της ομάδας. Βέβαια για να γίνουν όλα αυτά πρέπει πρώτα να φτάσω στον κατάλληλο βαθμό ετοιμότητας».

Πέρυσι ο τίτλος του πρωταθλητή κλάπηκε από τον ΠΑΟΚ, αφού μέσα στο γήπεδο δεν μπόρεσαν να σας κερδίσουν και προσπάθησαν να το κάνουν στα δικαστήρια. Αυτό σας έχει πεισμώσει; Το θέλετε περισσότερο από πέρυσι το πρωτάθλημα;

«Ναι, φυσικά και το θέλουμε περισσότερο από πέρυσι μετά από τα όσα έγιναν. Για να πετύχουμε όμως αυτό το στόχο θα πρέπει να δουλέψουμε πολύ, όπως κάναμε και πέρυσι άλλωστε. Πρέπει να παίξουμε πάλι το κυριαρχικό ποδόσφαιρο που παίζαμε και ήμαστε αήττητοι για αρκετά ματς. Πρέπει να είμαστε δυνατοί μέσα στο γήπεδο και να έχουμε σκληρούς χαρακτήρες απέναντι στους αντιπάλους μας. Είμαι πεποισμένος πως φέτος μπορούμε να κερδίσουμε το πρωτάθλημα.

Εσύ έχεις παίξει στους ομίλους του Champions League με τη Λέγκια. Σου φαίνεται πιθανή η είσοδος του ΠΑΟΚ σε αυτούς τη φετινή σεζόν;

«Ναι, μπορούμε να τα κατάφερουμε! Έχουμε καλή ομάδα και αυτό θα φανεί και μέσα στον αγωνιστικό χώρο! Φυσικά, η Βασιλεία είναι μία δυνατή αντίπαλος με εμπειρία σε αυτή τη διοργάνωση, αλλά και στα προκριματικά, ωστόσο δεν θα είμαστε εύκολος αντίπαλος. Όλα είναι πιθανά στο ποδόσφαιρο και πιστεύω πως έχουμε τη δυνατότητα να μπουμε στους ομίλους. Βέβαια, μετά τη Βασιλεία έχουμε και άλλους αγώνες, αλλά όλα είναι πιθανά στο ποδόσφαιρο».

Μετά την κατάκτηση του Παγκοσμίου Κυπέλλου από τη Γαλλία νιώθεις πρωταθλητής κόσμου;

«Φυσικά και νιώθω πρωταθλητής κόσμου! Είμαι Γάλλος και είμαι πολύ περήφανος που η χώρα που πέτυχε κάτι τόσο μεγάλο. Όλοι στη Γαλλία νιώθουν έτσι και είναι πολύ όμορφο συναίσθημα».

Πριν λίγες ημέρες η Γαλλία στέφθηκε νικήτρια του Μουντιάλ, εσύ ήσουν στο ξενοδοχείο με τους συμπαίκτες σου, το πανηγύρισες έξαλλα ή λόγω του χώρου που βρισκόσουν κράτησες χαμηλούς τόνους;

«Αν σου πω ότι δεν με άκουσε όλο το ξενοδοχείο θα είναι ψέματα. Είμαι ο μόνος Γάλλος στην ομάδα και αναγκαστικά πανηγύριζα μόνος μου, μια και ο Λεβέκ δεν είναι πια εδώ. Βέβαια, τώρα που το σκέφτομαι ίσως είναι χαρούμενος και ο Ελ Καντουρί λόγω του ότι έχει ρίζες από το Βέλγιο, που έχει καλές σχέσεις με τη Γαλλία».

Περιμένες πως η χώρα σου θα έφτανε μέχρι την κορυφή του κόσμου;

«Το ευχόμουν είναι η αλήθεια, αλλά δεν το περίμενα πως θα γίνει. Είχαμε καλή ομάδα με πολύ ποιότητα και πλέον είμαστε πρωταθλητές κόσμου».

Ποιον θεωρείς MVP της Γαλλίας και ποιον του Μουντιάλ;

«Για την εθνική ομάδα της πατρίδας μου είναι ξεκάθαρα ο Κίλιαν Εμπαπέ, όσον αφορά τον πολυτιμότερο παίκτη της διοργάνωσης κατά την προσωπική μου άποψη θα έπρεπε να είναι ο Εντέν Αζάρ. Ωστόσο ίσως οι διοργανωτές να θέλανε να βγάλουνε κάποιον από τους ποδοσφαιριστές που αγωνίστηκαν στον τελικό».

πηγή: FORZA

Διαβάστε ακόμη...