«Οικογένεια μου ο ΠΑΟΚ»

Από inpaok.com: Μεγάλη συνέντευξη σε ιστοσελίδα της Αθήνας παραχώρησε ο Στέφανος Αθανασιάδης, μιλώντας για την αποχώρηση του από την Μακάμπι Χάιφα και φυσικά τον ΠΑΟΚ, τον οποίο και χαρακτήρισε «οικογένεια του».
Πηγή: inpaok.com
«Οικογένεια μου ο ΠΑΟΚ»

Ο πρώην αρχηγός του Δικεφάλου μίλησε για την επιθυμία του να επιστρέψει στην Ελλάδα, τονίζοντας πως κατά την αποχώρηση του από την ομάδα το σενάριο του ΠΑΟΚ είχε μείνει ανοικτό, από τον Ιβάν Σαββίδη.

Αναλυτικά, τα όσα είπε ο έμπειρος στράικερ:

– Ύστερα από μερικούς μήνες στο Ισραήλ, πράγματι ετοιμάζεσαι να αποχωρήσεις;

"Είμαι σε διαδικασία λύσης συμβολαίου. Περιμένω τις επόμενες μέρες να τελειώσει το θέμα, να μείνω ελεύθερος και μετά θα δούμε τι έχουμε στα χέρια μας".

– Θα επέστρεφες στο ελληνικό πρωτάθλημα; Αν σου δινόταν η ευκαιρία, θα γύριζες στον ΠΑΟΚ;

"Θέλω να επιστρέψω στο ελληνικό πρωτάθλημα, ναι. Ο ΠΑΟΚ ήταν το μεγαλύτερο κομμάτι της ποδοσφαιρικής μου ζωής. Όταν έφυγα από την ομάδα, με τον κ. Σαββίδη αφήσαμε ανοιχτό το ενδεχόμενο να επιστρέψω. Το πότε, βέβαια, δεν το ξέρει κανείς. Ο ΠΑΟΚ είναι η οικογένειά μου".

– Τη σεζόν που ολοκληρώθηκε και που αγωνιζόσουν στο Ισραήλ, παρακολουθούσες το ελληνικό πρωτάθλημα και τον ΠΑΟΚ;

"Ναι και πέρυσι κι εφέτος. Είδα και τα φιλικά. Είναι καλή ομάδα ο ΠΑΟΚ, δεμένη, έχει κορμό και υπάρχει και καλό κλίμα. Μιλάω με τα παιδιά και ξέρω τι γίνεται. Πιστεύω ότι θα περάσει τη Βασιλεία ο ΠΑΟΚ και έχει ελπίδες να μπει και στους ομίλους του Champions League".

– Με τον Ιβάν Σαββίδη ή με κάποιο μέλος της οικογένειάς του έχετε διατηρήσει επαφές όλο αυτό το διάστημα που δεν ανήκεις στον ΠΑΟΚ;

"Δεν έχω επαφές, όχι, όμως έχουμε εξαιρετική σχέση".

– Ποιος ήταν ο τρόπος που έφυγες από τον ΠΑΟΚ; Ήθελες να φύγεις, κατάλαβες ότι ήθελες να σε διώξουν; Κατάλαβες αν υπήρξε διαφωνία ανάμεσα στην ομάδα, δηλαδή κάποιοι να σε θέλουν και κάποιοι όχι;

"Μετά από τόσα χρόνια εγώ και η ομάδα πήραμε από κοινού την απόφαση να κάνουμε ένα μπρέικ. Έφυγα με ωραίο τρόπο. Μιλήσαμε, είπαμε κάποια πράγματα. Ο κ. Σαββίδης μου είπε ότι θα ήταν κοντά μου αν χρειαστώ κάτι, όπως άλλωστε κάνει με όλα τα παιδιά".

– Μετάνιωσες για κάτι που δεν έκανες στον ΠΑΟΚ;

"Το εξωτερικό με ωρίμασε και ποδοσφαιρικά και ως άνθρωπο. Στη ζωή μας όλοι κάνουμε λάθη και εγώ έκανα λάθη στον ΠΑΟΚ. Το σημαντικό είναι να βρεις τον τρόπο να τα βάλεις όλα κάτω, να αξιολογήσεις τα θετικά και τα αρνητικά. Έμεινα πολλά χρόνια στον ΠΑΟΚ και η αλήθεια είναι πως υπάρχουν αρκετά πράγματα που θα άλλαζα".

– Όταν ήσουν στον ΠΑΟΚ, βρέθηκες κοντά σε μεταγραφή σε άλλη ομάδα;

"Υπήρχε ενδιαφέρον, πριν κάνω την τελευταία ανανέωση με τον ΠΑΟΚ. Μίλησα με τον κ. Σαββίδη και αποφασίσαμε να μείνω. Ήταν ομάδα από το εξωτερικό που είχε κάνει κρούση".

– Ποια ήταν η καλύτερη στιγμή σου στον ΠΑΟΚ; Ποια η χειρότερη;

"Η καλύτερη ήταν το γκολ που έβαλα στο Κύπελλο κόντρα στον Ολυμπιακό, η κεφαλιά. Η χειρότερη όταν δεν αγωνίστηκα στον περσινό τελικό του Κυπέλλου. Προσπαθώ μόνο να κρατάω τις καλές στιγμές μόνο".

– Ο ΠΑΟΚ έφτασε κοντά σε ένα πρωτάθλημα μετά από 33 χρόνια, αλλά δεν το πέτυχε. Τι σχόλιο έχεις να κάνεις για τον τρόπο που εξελίχθηκαν τα πράγματα;

"Όντως έφτασε τόσο κοντά. Έχασε τον τίτλο από λεπτομέρειες, όχι τόσο αγωνιστικές. Μακάρι εφέτος να το πάρει το πρωτάθλημα. Το αξίζουν τα παιδιά για την προσπάθεια που έκαναν πέρυσι. Ο ΠΑΟΚ ήταν η πιο ολοκληρωμένη ομάδα και αυτό φάνηκε στο γήπεδο. Αδικήθηκε. Είχε δείξει ότι ήταν η πιο οργανωμένη ομάδα, ήξερε τι ζητούσε στο γήπεδο και σε αυτό έπαιξε ρόλο και ο προπονητής".

– Το περίμενες ότι ο Ολυμπιακός θα είχε τέτοια άσχημη πορεία;

"Πίστευα ότι η πρωτιά θα κρινόταν ανάμεσα σε ΠΑΟΚ, ΑΕΚ και Ολυμπιακό. Ο Ολυμπιακός ήταν πολύ διαφορετικός σε σχέση με τα προηγούμενα χρόνια".

– Ο ΠΑΟΚ τιμωρήθηκε για όσα έγιναν στον αγώνα της Τούμπας με την ΑΕΚ. Όταν είδες αυτές τις εικόνες, τι έλεγες;

"Κι εγώ όταν έπαιζα στον ΠΑΟΚ είχα συνηθίσει τις τιμωρίες. Στεναχωρήθηκα για τους παίκτες, δεν σεβάστηκαν τον ιδρώτα τους. Έπρεπε να είναι πρωταθλητές και για άλλους λόγους δεν πήραν τον τίτλο".

– Ο Πέλκας μπορεί να γίνει ο νέος Αθανασιάδης;

"Ο Δημήτρης δουλεύει σκληρά όσα χρόνια τον έχω ζήσει. Το εξωτερικό του έκανε καλό. Είναι ώριμος πλέον και αρχηγός. Παίζει στον ΠΑΟΚ από τις ακαδημίες, αγαπάει τον ΠΑΟΚ και μακάρι να συνεχίσει έτσι".

– Η καριέρα σου γενικά είχε την πορεία που ονειρευόσουν;

"Μικροί όλοι κάνουμε όνειρα. Θα μπορούσα να πετύχω ακόμη περισσότερα, αλλά για κάποιους λόγους αυτό δεν συνέβη. Είμαι ευχαριστημένος, όμως. Δεν έχω παράπονο. Έπαιζα από τα 8 μου στην ομάδα που αγαπούσα. Αγωνίστηκα στην πρώτη ομάδα, έβαλα γκολ, έγινε αρχηγός της".

– Έχεις φορέσει τη φανέλα με το εθνόσημο; Σκέφτεσαι ότι μπορείς να ξανακληθείς;

"Το κομμάτι της Εθνικής είναι σημαντικό ζήτημα για έναν ποδοσφαιριστή. Αν γυρίσω στις καλές μου χρονιές, γιατί όχι; Είναι στο μυαλό μου. Ποιος δεν θα ήθελε να είναι μέλος της Εθνικής του ομάδας;".

– Όταν μετέφερες στους γονείς σου την προοπτική να παίξεις στο Ισραήλ, τι σου είπαν;

"Η οικογένειά μου είναι πάντα δίπλα μου, στις καλές και στις κακές στιγμές. Στις κακές ακόμα περισσότερο. Έχουν το δικό τους άγχος. Δεν με άφησαν μόνο ποτέ".

– Η μητέρα σου, την οποία έχουμε δει μέσω των λογαριασμών σου στα social media, τι σου είπε;

"Είναι η μασκότ! Την έχω τρελάνει. Έδινε σόου. Μου έλεγε «να δω πού αλλού θα βρεις να πας». Φοβόταν. Όμως το Ισραήλ δεν είναι όπως παρουσιάζεται".

– Είχαν έρθει να σε επισκεφθούν στο Ισραήλ;

"Ναι, και η μαμά και ο μπαμπάς".

– Η κοπέλα σου, η Δώρα Γκουγκούση, ήταν μαζί σου στο Ισραήλ;

"Είναι πάντα δίπλα μου. Μεγάλο μέρος της χρονιάς ήταν μαζί μου και με βοήθησε πολύ, ειδικά τους τελευταίους μήνες που ήταν δύσκολοι".

– Πως ήταν η διαβίωση στο Ισραήλ;

"Οι πρώτοι μήνες ήταν πολύ δύσκολοι. Ήταν η πρώτη φορά που κλήθηκα να παίξω εκτός Ελλάδας. Κατάφερα να βρω τα πατήματά μου, με βοήθησαν πολύ και οι συμπαίκτες μου. Μερικούς τους έφερα και στη Θεσσαλονίκη και τους φιλοξένησα".

– Θεωρείς ότι θα αδικήθηκες στη Μακάμπι Χάιφα;

"Άλλαξε ο προπονητής και πιστεύω ότι έπρεπε να πάρω περισσότερες ευκαιρίες. Σεβαστό όμως, προχωράμε".

– Θα ήθελες να πεις κάτι τελευταίο;

"Θέλω να ευχηθώ κουράγιο και δύναμη στους συμπατριώτες μας που χάθηκαν τόσο άδικα στην Αττική. Ας είναι αυτή η τελευταία εθνική τραγωδία. Οι σκέψεις μου είναι στο πλευρό των οικογενειών των θυμάτων".

Διαβάστε ακόμη...