Η ομάδα του Χάτζι στον δρόμο του ΠΑΟΚ;

Από paok24.com: Ο ΠΑΟΚ εφόσον αποκλειστεί από την Βασιλεία στον δεύτερο προκριματικό γύρο του Champions League, θα κληθεί να αντιμετωπίσει το ζευγάρι της αναμέτρησης Βιτορούλ – Φίτεσε, στον τρίτο γύρο των προκριματικών του Europa League.
Πηγή: paok24.com
Η ομάδα του Χάτζι στον δρόμο του ΠΑΟΚ;
Το PAOK24 αναλύει το προφίλ της ρουμανικής ομάδας, που αποτελεί δημιούργημα του κορυφαίου, παίκτη που ανέδειξε το ρουμανικό ποδόσφαιρο, Γκεόργκι Χάτζι.

Το προφίλ

Η Βιτόρουλ Κονστάντσα, εδρεύει στο Οβίντιου της επαρχίας Κωνστάντζα και αγωνίζεται στη Λίγκα 1. Η ομάδα δίνει τους εντός έδρας αγώνες της στο Στάδιο Βιτόρουλ, που βρίσκεται λίγα χιλιόμετρα βόρεια της πόλης της Κωνστάντζα.

Ιδρύθηκε το 2009 από τον πρώην Ρουμάνο διεθνή Γκεόργκι Χάτζι. O σύλλογος είναι ιδιαίτερα γνωστός για την προώθηση νέων ταλέντων από την ακαδημία του, εξ ου και το ψευδώνυμο Puștii lui Hagi (Παιδιά του Χάτζι).

H Βιτόρουλ είχε την πρώτη μεγάλη επιτυχία της το 2017, όταν έγινε ο πρώτος σύλλογος από την επαρχία της, που κατάφερε να κερδίσει εθνικό τίτλο.

Τι έκανε πέρσι

H Βιτορούλ εξασφάλισε την συμμετοχής της για τα προκριματικά του Europa League, κατακτώντας την 4η θέση στο ρουμανικό πρωτάθλημα, συγκεντρώνοντας 44 βαθμούς, με απολογισμό 13 νίκες, 5 ισοπαλίες και 8 ήττες.

Το αστέρι

Ο 19χρονος αρχηγός (!) της Βιτορούλ και γιος του Γκεόργκε Χάτζι, Ιάνις, αποτελεί το σημείο αναφοράς της ρουμανικής ομάδας, έχοντας αποκτήσει εμπειρίες και από το ιταλικό πρωτάθλημα με την φανέλα της Φιορεντίνα, παρά το νεαρό της ηλικίας του.

Ο προπονητής

Προπονητής της Βιτορούλ, είναι ο ιδρυτής και συνάμα πρόεδρός της, Γκεόργκε Χάτζι, μια εμβληματική μορφή για το ποδόσφαιρο της Ρουμανίας.

Διαβάστε ακόμη...