Αυτή είναι η Σπαρτάκ Μόσχας

Από sdna.gr: Η Σπαρτάκ Μοσχας θα είναι η αντίπαλος του ΠΑΟΚ στον 3ο προκριματικό γύρο του Τσάμπιονς Λιγκ, εφόσον ο Δικέφαλος καταφέρει να ξεπεράσει το εμπόδιο της Βασιλείας.
Πηγή: sdna.gr
Αυτή είναι η Σπαρτάκ Μόσχας

Συγκεκριμένα ο ΠΑΟΚ έμαθε τον αντίπαλο του στον τρίτο προκριματικό γύρο της κορυφαίας ευρωπαϊκής διασυλλογικής διοργάνωσης, καθώς θα κοντραριστεί με την Σπαρτάκ Μόσχας, εφόσον ξεπεράσει πρώτα το εμπόδιο της Βασιλείας.

Το γήπεδο και οι τίτλοι που έχει

Η Σπαρτάκ Μόσχας ιδρύθηκε στις 22 Απριλίου 1922 και είχε έδρα το στάδιο «Λουζνίκι», ωστόσο πλέον έχει καινούργιο γήπεδο και μετά το Μουντιάλ της Ρωσίας, το «Otkritie Arena», χωρητικότητας 45.360 θέσεων. Τα χρώματα της είναι το κόκκινο και το λευκό, ενώ το ψευδώνυμο της ομάδας είναι «Ερυθρόλευκοι». Παράλληλα έχει κατακτήσει 12 Πρωταθλήματα Σοβιετικής Ένωσης και 10 Πρωταθλήματα Ρωσίας και επίσης, 10 Κύπελλα Ε.Σ.Σ.Δ. και τρία Κύπελλα Ρωσίας.

Πως πήρε το... εισιτήριο για το Τσάμπιονς Λιγκ

Την περσινή χρονιά, η Σπαρτάκ Μόσχας τερμάτισε στην 3η θέση του ρωσικού πρωταθλήματος, έχοντας 56 βαθμούς. Συνολικά είχε 16 νίκες, οκτώ ισοπαλίες και έξι ήττες, παίρνοντας με αυτό τον τρόπο το εισιτήριο για τον τρίτο προκριματικό γύρο του Τσάμπιονς Λιγκ.

Ο κόουτς της Σπαρτάκ Μόσχας

Στο τιμόνι της αντιπάλου του ΠΑΟΚ βρίσκεται από το καλοκαίρι του 2016, ο 54χρονος Ιταλός Μάσιμο Καρέρα. Υπό τις οδηγίες του, έχουν κατακτήσει ένα πρωτάθλημα και ένα Super Cup Ρωσίας.

Οι μεταγραφές και οι αποχωρήσεις από το ρόστερ της

Από το ρόστερ της παρελθόν αποτελούν σε σχέση με την σεζόν που ολοκληρώθηκε, τρεις παίκτες. Συγκεκριμένα ο Αλεξάνταρ Ζούεφ συνεχίζει στην Ροστόφ, ο Σερντάρ Τάσκι έμεινε ελεύθερος ενώ ο Μάρκο Πάσαλιτς επέστρεψε από τον δανεισμό του στην Τσέλσι.

Στα νέα μεταγραφικά αποκτήματα, ανακοίνωσε τους Σαμουέλ Ζιζότ (Γάνδη) και Αλεξάντρ Τασάεφ (Δυναμό Μόσχας).

Το μεγάλο της αστέρι

Ο παίκτης που ξεχωρίζει στη Σπαρτάκ Μόσχας είναι ξεκάθαρα ο 25χρονος Ολλανδός, Κουΐνσι Προμς. Ο έμπειρος ποδοσφαιριστής αποτελεί τον ηγέτη της στην μεσοεπιθετική γραμμή, όπου μετράει συνολικά 128 συμμετοχές από το 2014, έχοντας 64 γκολ και 33 ασίστ. Η Σπαρτάκ Μόσχας τον είχε αποκτήσει από την Ολλανδική Τβέντε.

Διαβάστε ακόμη...