Η «πρώτη» του Λουτσέσκου και τα βαριά χαρτιά για το CHL

Από paokrevolution.net: Aύριο στις 20:30 στην κατάμεστη Τούμπα ο Δικέφαλος υποδέχεται τη Βασιλεία και θέλει να κάνει το πρώτο αποφασιστικό βήμα για να πλησιάσει ακόμη περισσότερο στους ομίλους του CHL.
Πηγή: paokrevolution.net
Η «πρώτη» του Λουτσέσκου και τα βαριά χαρτιά για το CHL

Ο ΠΑΟΚ δεν έχει γευτεί ποτέ αυτή τη χαρά και αυτό από μόνο του αποτελεί ένα ισχυρό κίνητρο για όλους όσοι βρίσκονται στην ομάδα. Αλλά είναι δεδομένο και απόλυτα αποδεκτό πως και το προσωπικό κίνητρο παίζει ένα σημαντικό ρόλο. Για παράδειγμα είναι η πρώτη φορά που ο Ραζβάν Λουτσέσκου θα κοουτσάρει ομάδα που συμμετέχει στην κορυφαία διασυλλογική διοργάνωση. Ο Ρουμάνος τεχνικός στις ομάδες που έχει βρεθεί στον πάγκο τους και έχουν εξασφαλίσει ευρωπαϊκό εισιτήριο, δεν έχει βρεθεί ξανά στην ίδια θέση, δηλαδή να παίξει στο CHL.

Τόσο με τη Ραπίντ Βουκουρεστίου, όσο και με την Πετρολούλ, έπαιξε στο Europa ενώ θυμίζουμε ότι ως προπονητής του ΠΑΟΚ έχει δώσει δυο ματς, αυτά με την Εστερσουντ την περασμένη σεζόν. Υπάρχουν παίκτες όπως είναι ο Δημήτρης Πέλκας που στην καριέρα τους δεν έχουν αγωνιστεί στο CHL, έστω και σε προκριματική φάση. Εκτός όμως από τους «πρωτάρηδες» υπάρχουν και τα βαριά χαρτιά του ΠΑΟΚ καθώς δεν απουσιάζουν οι παίκτες στο ρόστερ του που γνωρίζουν από το... σεντόνι.

Χατσερίντι ο... μπαρουτοκαπνισμένος!

Ο ΠΑΟΚ δεν επέλεξε τυχαία τον Χατσερίντι. Ανεξάρτητα του αν χρειάζεται ακόμη χρόνο για να μάθει τους συμπαίκτες του και τον τρόπο παιχνιδιού της ομάδας, είναι μακράν ο πιο... μπαρουτοκαπνισμένος από το ρόστερ σε ότι αφορά τα ματς τoυ CHL. O κεντρικός αμυντικός έχει αγωνιστεί σε 23 παιχνίδια της φάσης των ομίλων (η Ντιναμό τις περισσότερες φορές έπαιζε απευθείας εκεί ως πρωταθλήτρια) ενώ μόλις 5 φορές χρειάστηκε να παίξει σε προκριματική φάση. Ο Χατσερίντι έχει αγωνιστεί επίσης σε 36 ματς του Europa στη φάση των ομίλων και σε ένα προκριματικής φάσης.

Ξέρει από... σεντόνι ο Βιεϊρίνια

Δεν το έχει κρύψει ο Αντελίνο. Θέλει να αγωνιστεί με τον ΠΑΟΚ στη φάση των ομίλων ανεξάρτητα του αν έχει βιώσει αυτή την ποδοσφαιρική γιορτή με τη φανέλα της Βόλφσμπουργκ. Ο εκ των αρχηγών του ΠΑΟΚ, έπαιξε σε εννέα παιχνίδια στη φάση των ομίλων (ανάμεσα σε αυτά και απέναντι στη Ρεάλ όπου την κέρδισε) ενώ δυο ακόμη αγώνες έδωσε σε προκριματική φάση. Ο πρωταθλητής Ευρώπης με την Πορτογαλία, έχει επίσης στο ευρωπαϊκό παλμαρέ του σε ομαδικό επίπεδο, άλλα 25 ματς στο Europa (πάντα στη φάση των ομίλων) και σε άλλα έξι για τους προκριματικούς γύρους.

Το Beast έχει ακούσει τον ύμνο του CHL

O Φερνάντο Βαρέλα θέλει να ζήσει την εμπειρία του CHL με τον Δικέφαλο αλλά αυτή δεν είναι πρωτόγνωρη για τον ίδιο. Με τη φανέλα της Στεάουα Βουκουρεστίου έχει ακούσει τον ύμνο της κορυφαίας διασυλλογικής διοργάνωσης και έχει δει το σεντόνι να...τεντώνεται. Το beast έχει αγωνιστεί 12 φορές στη φάση των ομίλων, άλλες δυο σε προκριματικά ενώ γνωρίζει και από το Europa (αχρείαστο να είναι φέτος για τον ΠΑΟΚ) καθώς έπαιξε συνολικά σε 20 αγώνες στην συγκεκριμένη διοργάνωση.

Μάτος, Πρίγιοβιτς και... άλλοι

Europa καθώς Σαχτάρ και Ντιναμό Κιέβου ήταν πρωταγωνιστές στην Ουκρανία και όχι η Ντνιπρο όπου αγωνιζόταν. Ο Βραζιλιάνος έχει παίξει σε 4 παιχνίδια του CHL και σε άλλα 37 στο Europa. Ο Αλεξάνταρ Πρίγιοβιτς από την πλευρά του, έχει παίξει με τη Λέγκια Βαρσοβίας, σε εννέα παιχνίδια του CHL και σε 21 του Europa. Υπάρχουν και άλλοι παίκτες του ΠΑΟΚ που έχουν παίξει στην κορυφαία διασυλλογική διοργάνωση. Για παράδειγμα, ο Μαουρίσιο και ο Σάκχοφ μετρούν από δυο συμμετοχές στο CHL ενώ ο Κρέσπο έχει ένα παιχνίδι παραπάνω.

Η «πρώτη» του Πέλκα

Είκοσι αγώνες στην Ευρώπη έχει δώσει ο Δημήτρης Πέλκας αλλά κανένας από αυτούς δεν είναι για το CHL. Ο Ελληνας μεσοεπιθετικός έχει αγωνιστεί σε δέκα ματς του Europa στη φάση των ομίλων ενώ τον ίδιο αριθμό μετρά και σε προκριματική φάση. Πρώτη εμπειρία και για τον Λημνιό αλλά και τον Ουάρντα ενώ σε ματς CHL δεν έχει αγωνιστεί και ο Κάνιας αλλά και ο Πασχαλάκης. Φυσικά θα είναι και η πρώτη φορά που θα αγωνιστεί στην Ευρώπη και ο Λέο Ζαμπά.

Διαβάστε ακόμη...